NOTA DE PRENSA DEL viernes 29 de mayo de 2020

 
Cruïlla XXS segueix sumant nous artistes ::: Jazz & Flamenc & Clàssica ::: CAST A CONT

 • El Cruïlla XXS d'aquest estiu tindrà un cicle dedicat al jazz, el flamenc i la música clàssica.
 
 • Concerts en col·laboració amb el Taller de Músics de Barcelona com els de Chicuelo, Gorka Benítez trio, la recomposició de Les Quatre Estacions de Vivaldi de Max Richter de la mà del Gran Teatre del Liceu o un espectacle en col·laboració amb el festival Bachcelona són algunes de les propostes.
 
 • XXS és un cicle adaptat a les noves circumstàncies, 400 persones d’aforament i amb distància de seguretat, que s'allargarà durant tot el mes de juliol de 2020 a espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona.
 
 • Les entrades ja estan a la venda aquí
 
 • Ahir es van posar a la venda les primeres entrades de Cruïlla XXS, i es van vendre més de 4000 entrades en 12 hores amb un primer sold out d'Iseo.
 
 • Tota la programació de Cruïlla XXS aquí
 
xxsclassica
 
Si la setmana passada Cruïlla, anunciava els primers 30 espectacles dels 200 previstos per a Cruïlla XXS -el cicle de concerts que durant el mes de juliol omplirà de música, arts de carrer, monòlegs, circ, conferències i molt més recintes emblemàtics de la ciutat de Barcelona com El Poble Espanyol, el Disseny Hub Barcelona, els jardins del Teatre Nacional de Catalunya, el Recinte Modernista de Sant Pau o l’Anella Olímpica- avui anuncia una part de la seva programació centrada amb el Jazz, el Flamenc i la Música Clàssica en col·laboració amb El Gran Teatre del Liceu, el festival Bachcelona i el Taller de Músics.
 
Obrirà foc el 6 de juliol Monique Makon & The Original Jazz Orquestra amb "Back To Amy". Als jardins del Teatre Nacional de Catalunya la potent veu de Monique Makon s’unirà a l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics (OJO) per presentar el primer tribut a Amy Winehouse amb una Big Band a Espanya. Junts l’homenatgen a través d’un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica.
 
El dia 7 de juliol i al Recinte Modernista de Sant Pau, serà el torn de Chicuelo, un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, al mateix temps, un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions.
 
L’endemà i també al Recinte Modernista de Sant Pau, actuarà Gorka Benítez Trio. Setanta discs sota el braç (10 d'ells com a líder) és el que porta el conegut com a millor narrador d'històries del panorama jazzístic del país. El saxofonista Gorka Benítez repassarà la seva trajectòria al Cruïlla XXS, acompanyat pel guitarrista Dani Pérez i David Xirgu a la bateria.
 
El dia 9 de juliol hi haurà doble programa a Cruïlla XXS. Per una banda  les actuacions de Raquel Lúa- una jove compositora que transita del flamenc a la música brasilera,i que ens presenta el seu primer treball Ruegos y demás- i Paula Peso - presentant Teach You Right el seu primer treball,un disc fresc i dinàmic que beu del funk, el soul, la música urbana.- al recinte moderniste de Sant Pau
 
I per l’altra, als jardins del Teatre Nacional de Catalunya, es viurà un dels plats forts d’aquest cicle amb la primera de les dues dates programades de Max Richter: Vivaldi Recomposed.  El Gran Teatre del Liceu i el Festival Cruïlla han unit esforços per fer possible aquest concert protagonitzat per l'Ensemble de l'Orquestra Simfònica del Liceu i Kai Gleusteen com a solista i director sobre la revisió que Richter va realitzar sobre l’inmortal creació de Vivaldi.
 
L’onze de juliol aterra a Cruïlla XXS, més concretament als els jardins del Teatre Nacional de Catalunya, l’espectacle 80’SYMPHONIC, un espectacle en què es podrà reviure els clàssics del 80 en versió simfònica.


El recinte moderniste de Sant Pau, el dia 16 de juliol, el festival Bachcelona i Cruïlla uniran les seves forces per poder gaudir del que hauria d’haver estat l’espectacle de cloenda de Bachcelona 2020: Cambres del Liceu. Amb músics del Gran Teatre del Liceu i en format cambrístic s’oferirà un programa que inclou quartets de corda i àries de Bach i Mendelssohn. Cal destacar la versió de Mendelssohn per a soprano de la cèlebre ària Erbarme dich, mein Gott gairebé mai interpretada en concert. La solista serà Elionor Martínez, jove soprano amb un talent excepcional. Va ser guardonada amb la Beca Bach-Fundación Salvat l'any 2016.
 
El dia 23 de juliol i també al recinte moderniste de Sant Pau , el pianista i compositor Albert Guinovart, autor de Mar i Cel, Scaramouche o La Vampira del Raval entre altres, oferirà un repàs per les seves composicions que inclouen bandes sonores, òpera i ballet. 
 
En properes dates l’organització seguirà afegint nous espectacles a la programació de Cruïlla XXS.
 
 
 
 
CASTELLANO

___________________________________________________
_________________________________
 
Cruïlla XXS sigue sumando nuevos artistas ::: Jazz & Flamenco & Clásica
 
 • El Cruïlla XXS de este verano tendrá un ciclo dedicado al  jazz, el flamenco  y la música clásica.
 
 • Conciertos en colaboración con el Taller de Músics de Barcelona como los de Chicuelo, Gorka Benítez trío, la recomposición de Las Cuatro Estaciones de Vivaldi de Max Richter de la mano del Gran Teatro del Liceo o un espectáculo en colaboración con el festival Bachcelona son algunas de las propuestas.
 
 • XXS es un ciclo adaptado a las nuevas circunstancias, 400 personas de aforo y con distancia de seguridad, que se alargará durante todo el mes de julio de 2020 a espacios emblemáticos de la ciudad de Barcelona.
 
 • Las entradas ya están a la venta  aquí
 
 • Ayer se pusieron a la venta las primeras entradas de Cruïlla XXS, y se vendieron más de 4000 entradas en las primeras 12 horas con un primer sold out en el concierto de Iseo.
 
 • Toda la programación de Cruïlla XXS aquí


Si la semana pasada Cruïlla, anunciaba los primeros 30 espectáculos de los 200 previstos para Cruïlla XXS -el ciclo de conciertos que durante el mes de julio llenará de música, artes de calle, monólogos, circo, conferencias y mucho más recintos emblemáticos de la ciudad de Barcelona como El Poble Espanyol, el Disseny Hub Barcelona, los jardines del Teatre Nacional de Catalunya, el Recinte Modernista de Sant Pau o l’Anella Olímpica- hoy anuncia una parte de su programación centrada con el Jazz, el Flamenco y la Música Clásica en colaboración con El Gran Teatro del Liceo, el festival Bachcelona y el Taller de Músics de Barcelona.
 
Abrirá fuego el 6 de julio Monique Makon & The Original Jazz Orquesta con "Back Tono Amy". A los jardines del Teatre Nacional de Catalunya, la potente voz de Monique Makon se unirá al Original Jazz Orquesta Taller de Músicos (OJO) para presentar el primer tributo a Amy Winehouse con una Big band en España. Juntos lo homenajean a través de un repertorio de 12 de los temas más conocidos de la cantante británica.
 
El día 7 de julio y al Recinto Modernista de Sant Pau, será el turno de Chicuelo, uno de los guitarristas más relevantes del panorama actual del flamenco y, al mismo tiempo, uno de los compositores más prolíficos e interesantes de las últimas generaciones.
 
El día siguiente y también al Recinto Modernista de Sant Pau, actuará Gorka Benítez Trio. Setenta discos bajo el brazo (10 de ellos como líder) es el que lleva el conocido como mejor narrador de historias del panorama jazzístico del país. El saxofonista Gorka Benítez repasará su trayectoria al Cruïlla XXS, acompañado por el guitarrista Dani Pérez i David Xirgu a la batería.
 
El día 9 de julio habrá doble programa a Cruïlla XXS. Por un lado  las actuaciones de Raquel Lúa- una joven compositora que transita del flamenco a la música brasileña,y que nos presenta su primer trabajo Ruegos y demás- y Paula Peso - presentando Teach You Right su primer trabajo,un disco fresco y dinámico que bebe del funk, el soul, la música urbana.- en el Recinto Modernista de Sant Pau.
 
I por la otra, a los jardines del Teatre Nacional de Catalunya, se vivirá uno de los platos fuertes de este ciclo con la primera de las dos fechas programadas de Max Richter: Vivaldi Recomposed.  El Gran Teatro del Liceo y el Festival Cruïlla han unido esfuerzos para hacer posible este concierto protagonizado por el Ensemble de la Orquesta Sinfónica del Liceo y Kai Gleusteen como solista y director sobre la revisión que Richter realizó sobre la inmortal creación de Vivaldi.
 
El once de julio aterriza a Cruïlla XXS, más concretamente a los los jardines del Teatre Nacional de Catalunya, el espectáculo 80’SYMPHONIC, un espectáculo en que se podrá revivir los clásicos del 80 en versión sinfónica.


El recinto moderniste de Sant Pau, el día 16 de julio, el festival Bachcelona y Cruïlla unirán sus fuerzas para poder disfrutar del que tendría que haber sido el espectáculo de conclusión de Bachcelona 2020: Càmeres del Liceu. Con músicos del Gran Teatro del Liceo y en formato camerístico se ofrecerá un programa que incluye cuartetos de cuerda y aries de Bach y Mendelssohn. Hay que destacar la versión de Mendelssohn para soprano de la célebre aria Erbarme dich, mein Gott casi nunca interpretada en concierto. La solista será Elionor Martínez, joven soprano con un talento excepcional. Fue galardonada con la Beca Bach-Fundación Salvat en 2016.
 
El día 23 de julio y también al recinto modernista de Sant Pau , el pianista y compositor Albert Guinovart, autor de Mar i Cel, Scaramouche o La Vampira del Raval entre otros, ofrecerá un repaso por sus composiciones que incluyen bandas sonoras, ópera y ballet. 
 
En próximas fechas la organización seguirá añadiendo nuevos espectáculos en la programación de Cruïlla XXS.