NOTA DE PRENSA DEL miércoles 26 de febrero de 2020

Die Antwoord, Editors, Morcheeba, Meute, Perota Chingó i Meritxell Nedderman s'incoporen al Festival Cruïlla ::: CAST A CONT
 
 
 
* El festival Cruïlla 2020, que es celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juliol a Barcelona, incorpora sis nous noms, entre els quals destaquen Die Antwoord, Editors o Morcheeba.
 
* El festival ja havia anunciat anteriorment les actuacions de Gwen Stefani, Placebo, Two Door Cinema Club, Txarango, Kase.O, Residente, Rag'n'Bone Man, Of Monster and Men, Tom Walker, Seeed o La Fura dels Baus entre altres.
 
* Tota la informació a https://www.cruillabarcelona.com/ 
 
Cartell-Crui-lla-Gra-fica2020
 
 
 
Les noves confirmacions del Festival Cruïlla, tornen a demostrar el caràcter únic del Cruïlla. A més dels artistes ja confirmats amb Gwen Stefani, Placebo, Two Door Cinema Club, Residente o el darrer concert de Txarango a Barcelona, al festival es podrà gaudir de l'electrònica "Zef" de la mà de Die Antwoord, celebrar els 15 anys de carrera d'Editors, el millor trip hop amb Morcheeba, l'original Techno Marching Band de Meute, la fusió de folklore sud-americà amb sons i beats més electrònics amb Perota Chingó o el debut de Meritxell Nedderman.
 
 
Tot i no tancar amb aquests noms el cartell el festival perfila de forma definitiva una edició marcada per grans noms i artistes que mereixen ser descoberts, abraçant un ventall de gèneres musicals amplíssim.
 
 
Les entrades per Cruïlla estan disponibles a www.cruillabarcelona.com 
 
 
Die Antwoord: saluda el papa i la mama
"Ser Zef vol dir que no t'importa el que ningú pensi de tu. Que et representes a tu mateix en la música que escoltes, en la teva manera de vestir, de pensar i de parlar". Són paraules d'en Ninja, un dels dos pilars de Die Antwoord.
"Ser Zef és ser pobre però tenir classe. Ets pobre però ets sexy, tens estil", explica la Yolandi Visser, l'altra part fonamental del grup.
Està clar que ser Zef és molt va molt més enllà que ser fan de Die Antwoord, per això hem deixat que en Ninja i la Yolandi t'ho expliquin. Perquè nosaltres no et direm com has de vestir, què has d'escoltar o com has d'expressar-te.
No, nosaltres no som els teus pares. Per això, el 3 de juliol de 2020 tornem a portar a Die Antwoord al Cruïlla. Perquè no sols volem que vinguis a ballar amb el millor grup de rap-rave que existeix, sobretot volem que vinguis a ser tu mateix.
 
De vegades es diu que en Ninja i la Yolandi canten per als inadaptats. Però no canten per als que no saben adaptar-se, sinó per a una horda mundial de persones a qui no els dona la gana encaixar.
Die Antwoord és un exèrcit de dos, una parella d'antiherois que ens demostren que no tothom està tallat pel mateix patró. I milers de persones han trobat en ells el referent que tant necessitaven.
No, nosaltres no som els teus pares, però en Ninja i la Yolandi sí. Perquè t'estimen i t'accepten. Perquè t'ho diuen clar: I think you're freaky and I like you a lotEts rar, i això m'encanta.
 
 
Editors: ara només el millor

15 anys, 6 álbums, milers de concerts per tot el món. En aquest punt, Editors fa la vista enrere i es pregunta: "Què és el millor que he fet fins avui?". Així és com neix Black Gold (2019), un recopilatori del millor que han fet mai. I el següent pas és lògic: fer el directe definitiu d'Editors, un concert que només inclogui el bo i millor.
Editors ha madurat i no només ha dissenyat una gira amb el millor de la seva història, sinó que ara adaptarà la gira als festivals. I aquest espectacle sense precedents és el que veurem el 4 de juliol al Cruïlla 2020.
Aquells que porten anys seguint al grup poden estar segurs que sonaran les cançons més mítiques de cada època. I els que fa poc que s'han enamorat d'Editors tenen una oportunitat única per descobrir la seva millor música amb tota la potència d'un escenari del Cruïlla.
 
Papillon, Munich, Smokers Outside The Hospital Doors... Editors ha deixat un llegat d'himnes del pop-rock alternatiu que va camí de fer 20 anys.
Però el grup segueix endavant: Black Gold, Upside Down i Frankenstein són 3 singles completament nous que s'han afegit al recopilatori del millor del grup britànic. I que demostren que el futur d'Editors és tan prometedor com el seu passat.
 
 
Perotá Chingó: autenticitat no planificada
 
La Dolores i la Julia mai van planejar ser estrelles ni formar un grup de música professional. Els va venir pràcticament sol! Són el clar exemple de com Internet pot canviar-te la vida en poc temps.
El 2011 les dues amigues viatjaven per l'Uruguai únicament amb les seves veus, una guitarra i la gorra mig buida quan van decidir gravar i pujar a Youtube Ríe Chinito. Llavors, aquest tema va començar a acumular centenars, milers i milions de reproduccions fins a convertir-se en un fenomen a la xarxa. Des d'aquell moment i fins ara, la història de Perotá Chingó s'ha anat escrivint en forma de més cançons, discos, gires internacionals i milers de seguidors a les xarxes socials.
La banda argentina passarà pel Cruïlla el dissabte 4 de juliol presentant el seu últim treball, Muta, que explora la profunditat del folklore sud-americà alhora que experimenta amb sons i beats més electrònics.
 
Malgrat el gir en les seves vides, defensen un model autogestionat i independent des que van començar. Continuen sent aquelles “hippies” del capvespre de Ríe Chinito, però ara comparteixen la seva música per teatres, sales i festivals de tot el món.
 
Estiu, posta de sol i Morcheeba
"Portem 20 anys de gira! Seguim descobrint llocs on no havíem tocat, fans que han esperat molt de temps per a veure'ns i d'altres que ens acaben de descobrir". Sky Edwards, cantant de Morcheeba, encara s'emociona quan descobreix que els esperen amb tantes ànsies a Sud-àfrica com a Rússia, a Xile i també a Barcelona.
Morcheeba és un clàssic del trip hop que s'ha reinventat diverses vegades per acabar tornant a l'origen. Perquè la veu de Sky Edwards acaba destacant com la gran culpable de l'èxit de la banda.
Els vam tenir en el Cruïlla 2013 i els tornarem a veure el 4 de juliol al Cruïlla 2020. Amb el seu últim àlbum, Blaze Away, i també amb totes aquelles cançons que tan bé ens senten a un festival d'estiu quan comença a caure el sol.
 
Amb centenars de concerts a les espatlles, Morcheeba continua aprenent. Ho diu l'altre pilar del grup, el DJ i productor Ross Godfrey:
"Els primers álbums de Morcheeba són suaus i lents. Però ara no tenim por de ser més crus i ràpids en directe". També ens revela que Morcheeba ha recuperat influències dels seus primers álbums: "des del blues dels cinquanta fins al hip hop dels noranta, passant pel rock dels seixanta i l'electro dels vuitanta".
 
Meute: electrònica sense corrent
Tens col·legues amants de l'electrònica i també col·legues que odien aquest gènere? Doncs genial, perquè Meute és la banda que ha aconseguit que defensors i detractors de l'electrònica signin la pau. Almenys en el que dura algun dels seus shows.
 
 
 
 
 
A més de reunir els teus acompanyants en una mateixa pista, la seva gesta consisteix a inventar reworks de grans productors i deejays com Trentmøller, Flume o Deadmau5. Però alt, que no estem parlant de simples versions! Aquests 11 músics experimenten dins de l'electrònica però amb sons orgànics de vent metall i percussió. Porten 5 anys perfilant una techno marching band capaç de comptar els seus concerts en sold outs, però també de sortir a passejar pel carrer i crear la seva pròpia desfilada.
El divendres 3 de juliol tindrem als d'Hamburg per primera vegada en el Cruïlla, tancant la segona nit de festival.
 
 
Meritxell Neddermann: el talent s'obre pas
La Meritxell Neddermann va néixer per tocar. De ben petita ja s'apassionava pel piano, i mai s'ha plantejat fer altra cosa que no fos música. La seva és una història de talent però també de treball dur: d'un conservatori barceloní al Berklee College of Music de Boston, passant per una estada a Nova York on no va parar de crear.
De retorn a la seva Barcelona, sembla estar construint quelcom més gran: una personalitat musical que trenca amb l'acadèmia. Cançons amb loops i vocoder, un estil més proper a l'indie i una sonoritat que recorda al lo-fi d'artistes com Homeshake.
Està preparant el seu àlbum debut i estem tots expectants. El pròxim mes d'abril ens el presentarà al Cruïlla de Primavera, en format íntim de sala. I a l'estiu ens portarà tota la seva nova música al festival. Apunteu-vos el seu nom, perquè sonarà fort.
 
cast
________________________________________________________________
________________________________
Die Antwoord, Editors, Morcheeba, Meute, Perota Chingó y Meritxell Nedderman se incoporan al Festival Cruïlla. 
 
 
  • El festival Cruïlla 2020, que se celebrará los días 2, 3 y 4 de julio en Barcelona, incorpora seis nuevos nombres, entre los cuales destacan Die Antwoord, Editors o Morcheeba.
 
  • El festival ya había anunciado anteriormente las actuaciones de Gwen Stefani, Placebo, Two Door Cinema Club, Txarango, Kase.O, Residente, Rag' Bone Man, Of Monster and Men, Tom Walker, Seeed o La Fura dels Baus entre otras. 
 
  • Toda la información en www.cruillabarcelona.com 
 
Las nuevas confirmaciones del Festival Cruïlla, vuelven a demostrar el carácter único del Cruïlla. Además de los artistas ya confirmados con Gwen Stefani, Placebo, Two Door Cinema Club, Residente o el último concierto de Txarango en Barcelona, en el Festival se podrá disfrutar de la electrónica "Zef" de la mano de Die Antwoord, celebrar los 15 años de carrera de Editors, del mejor trip hop con Morcheeba, Meute y su original Techno Marching Band, la fusión de folclore sudamericano con sonidos y beats más electrónicos con Perota Chingó o el debut de Meritxell Nedderman. 
 
 
A pesar de no cerrar con estos nombres el cartel el festival perfila de forma definitiva una edición marcada por grandes nombres y artistas que merecen ser descubiertos, abrazando un abanico de géneros musicales amplísimo. 
 
Las entradas para Cruïlla están disponibles a www.cruillabarcelona.com 
 
 
 
 
 
Die Antwoord: saluda a papá y mamá

"Ser Zef quiere decir que no te importa lo que nadie piense de ti. Que te representas a ti mismo en la música que escuchas, en tu manera de vestir, de pensar y de hablar". Son palabras de Ninja, uno de los dos pilares de Die Antwoord. 
"Ser Zef es ser pobre pero tener clase. Eres pobre pero eres sexy, tienes estilo", explica Yolandi Visser, la otra parte fundamental del grupo. 
Está claro que ser Zef es mucho más que ser fan de Die Antwoord, por eso hemos dejado que Ninja y Yolandi te lo expliquen. Porque nosotros no vamos a decirte cómo tienes que vestir, qué tienes que escuchar o cómo debes expresarte
No, nosotros no somos tus padres. Por eso, el 3 de julio de 2020 volvemos a traer a Die Antwoord al Cruïlla. Porque no solo queremos que vengas a bailar con el mejor grupo de rap-rave que existe, sobre todo queremos que vengas a ser tú mismx. 
 
A veces se dice que Ninja y Yolandi cantan para los inadaptados. Pero no cantan para los que no saben adaptarse, sino para una horda mundial de personas a quienes no les da la gana encajar. 
Die Antwoord es un ejército de dos, una pareja de antihéroes que nos demuestran que no todo el mundo está cortado con el mismo patrón. Y miles de personas han encontrado en ellos el referente que tanto necesitaban. 
No, nosotros no somos tus padres, pero Ninja y Yolandi sí. Porque te quieren y te aceptan. Porque te lo dicen claro: I think you're freaky and I like you a lot. Eres rarx, y eso me encanta. 
 
 
Editors: ahora solo lo mejor

15 años, 6 álbums, miles de conciertos por todo el mundo. Al llegar a este punto, Editors echa la vista atrás y se pregunta: "¿Qué es lo mejor que he hecho hasta la fecha?". Así es como nace Black Gold (2019), un recopilatorio de lo mejor que han hecho jamás. Y el siguiente paso es lógico: hacer el directo de Editors definitivo, un concierto que solo incluye lo mejor de lo mejor. 
Editors ha madurado y no solo ha diseñado una gira con lo mejor de su historia, sino que ahora va a adaptar la gira a festivales. Y este espectáculo sin precedentes es el que veremos el 4 de julio en el Cruïlla 2020. 
Quienes llevan años siguiendo al grupo pueden estar seguros de que sonarán las canciones más míticas de cada época. Y quienes hace poco que se han enamorado de Editors tienen una oportunidad única para descubrir su mejor música con toda la potencia de un escenario del Cruïlla. 
 
Papillon, Munich, Smokers Outside The Hospital Doors... Editors ha dejado un reguero de himnos del pop-rock alternativo que va camino de cumplir 20 años. 
Pero el grupo sigue adelante: Black Gold, Upside Down y Frankenstein son 3 singles completamente nuevos que se han añadido al recopilatorio de lo mejor del grupo británico. Y que demuestran que el futuro de Editors es tan prometedor como su pasado. 
 
 
Verano, puesta de sol y Morcheeba

"¡Llevamos 20 años de gira! Seguimos descubriendo lugares donde no habíamos tocado, fans que han esperado mucho tiempo para vernos y otros que nos acaban de descubrir". Sky Edwards, cantante de Morcheeba, todavía se emociona cuando descubre que los esperan con ansias tanto en Sudáfrica como en Rusia, en Chile y también en Barcelona. 
Morcheeba es un clásico del trip hop que se ha reinventado varias veces para acabar volviendo al origen. Porque la voz de Sky Edwards acaba prevaleciendo como gran culpable del éxito de la banda. 
Los tuvimos en el Cruïlla 2013 y los volveremos a ver el 4 de julio en el Cruïlla 2020. Con su último álbum, Blaze Away, y también con todas esas canciones que tan bien sientan en un festival de verano cuando va cayendo el sol. 
 
Con centenares de conciertos a sus espaldas, Morcheeba sigue aprendiendo. Lo dice el otro pilar del grupo, el DJ y productor Ross Godfrey
"Los primeros álbums de Morcheeba son suaves y lentos. Pero ahora no tenemos miedo de ser más crudos y rápidos en directo". También nos desvela que Morcheeba ha recuperado influencias de sus primeros álbums: "desde el blues de los cincuenta hasta el hip hop de los noventa, pasando por el rock de los sesenta y el hip hop más noventero". 
 
 
Meute: electrónica sin corriente

¿A que tienes colegas amantes de la electrónica y también colegas que odian este género? Pues genial, porque Meute es la banda que ha conseguido que defensores y detractores de la electrónica firmen la paz. Al menos en lo que dura alguno de sus shows. 
Además de reunir a tus acompañantes en una misma pista, su hazaña consiste en inventar reworks de grandes productores y deejays como Trentmøller, Flume o Deadmau5. ¡Pero alto, que no estamos hablando de simples versiones! Estos 11 músicos experimentan dentro de la electrónica pero con sonidos orgánicos de viento metal y percusión. Llevan 5 años perfilando una techno marching band capaz de contar sus conciertos en sold outs, pero también de salir a pasear para crear su propio desfile callejero. 
El viernes 3 de julio tendremos a los de Hamburgo por primera vez en el Cruïlla, cerrando la segunda noche de festival por todo lo alto. 
 
 
Perotá Chingó: autenticidad no planificada
Dolores y Julia nunca soñaron con ser estrellas ni formar un grupo de música profesional. ¡Les vino! Son el claro ejemplo de cómo Internet puede cambiarte la vida de una semana para otra. 
En 2011 las dos amigas viajaban por Uruguay únicamente con sus voces, una guitarra y la gorra medio vacía cuando decidieron grabar y subir a Youtube Ríe Chinito. Entonces ese tema empezó a acumular cientos, miles y millones de reproducciones hasta convertirse en un fenómeno en la red. A partir de ese momento, la historia de Perotá Chingó se ha ido escribiendo en forma de más canciones, discos, giras internacionales y miles de seguidores en redes sociales. 
La banda argentina pasará por el Cruïlla el sábado 4 de julio presentando su último trabajo, Muta, que explora la profundidad del folklore sudamericano a la vez que experimenta con sonidos y beats más electrónicos. 
 
A pesar del giro en sus vidas, defienden un modelo autogestionado e independiente desde que empezaron. Siguen siendo aquellas “hippies” del atardecer de Ríe Chinito, pero ahora comparten su música por teatros, salas y festivales de todo el mundo. 
 
 
Meritxell Neddermann: el talento se abre camino 
 
Meritxell Neddermann nació para tocar. De muy pequeña ya se apasionaba por el piano, y nunca se ha planteado hacer otra cosa que no fuera música. La suya es una historia de talento pero también de trabajo duro: de un conservatorio barcelonés al Berklee College of Music de Boston, pasando por una estancia en Nueva York donde no paró de crear. 
De vuelta a su Barcelona, parece estar construyendo algo más grande: una personalidad musical que rompe con la academia. Canciones con loops y vocoder, un estilo más próximo al indie y una sonoridad que recuerda al lo-fin de artistas como Homeshake. 
Está preparando su álbum debut y estamos todos expectantes. El próximo mes de abril nos lo presentará al Cruïlla de Primavera, en formato íntimo de sala. Y en verano nos llevará toda su nueva música al festival. Apuntaos su nombre, porque sonará fuerte.