NOTA DE PRENSA DEL miércoles 29 de enero de 2020

Two Door Cinema Club, Djaikovski, Rayden, Siloé i Antiga i Barbuda noves confirmacions per a Cruïlla 2020 ::: cast 
 
 
 
  • El festival Cruïlla 2020, que es celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juliol a Barcelona, incopora cinc nous noms, entre els que destaquen Two Door Cinema Club.

  • El festival ja havia anunciat anteriorment les actuacions de Gwen Stefani, Placebo, Txarango, Kase.O, Residente, Rag'n'Bone Man, Of Monster and Men, Tom Walker, Seeed o La Fura dels Baus entre altres.
 
 
 
twocruilla2020
 
 
 
La pròxima edició del festival Cruïlla, continua sumant noms al seu cartell. El trio irlandès Two Door Cinema Club ,el rei de la festa balcànica Kiril Džajkovsk, més conegut com Djaikovski, el raper Rayden, el projecte de indie pop amb electrònica de Fito Robles Siloé i les escultures gegantesques d'Antiga i Barbuda.
 
Aquestes propostes es sumen a les ja anunciades anteriorment com Gwen Stefani, Placebo, Txarango, Kase.O, Resident, Rag'n'Bone Man, Of Monster and Men o La fura dels Baus entre altres.
 
 
 
 
Two Door Cinema Club
 
Ha plogut molt des que Alex, en Sam i en Kevin, tres adolescents d'Irlanda del Nord que compartien la mateixa passió per la música, van començar a donar tombs com a banda buscant el reconeixement a través de MySpace, com molts altres grups primerencs dels dos mil. Ara, aquells tres col·legues són Two Door Cinema Club.
S'han convertit en una banda que pot anar penjant cartells d'entrades esgotades a pavellons, mentre sona un dissabte a la nit a les discoteques de les mateixes ciutats. Són el grup perfecte perquè els peus estan més temps per l'aire que tocant en terra i porten demostrant-lo des de Tourist History, el seu debut amb disc de platí inclòs. I ja van quatre àlbums.
Two Door Cinema Club van deixar la seva empremta al Cruïlla --i a la memòria de milers de persones--, a l'edició 2017, però necessitàvem més.
Aterraran amb False Alarm, el nou disc, però sense oblidar els hits que els han portat a primera línia de l'escena indie mundial com What You Know, Something Good Can Work o Sun. Més d'una dècada de trajectòria que, enguany, desembocarà en un nou xou de tocs molt més atrevits i madurs amb els quals estan evolucionant cap a l'experimentació synthpop. Tot això sense abandonar l'esperit de trio de indie-rock tan present en la seva identitat com banda.
 
 
Djaikovski
 
Qui ha estat en el Cruïlla sap que a vegades ens agrada tancar el festival volant-lo per l'aire. Aquesta és una d'aquestes vegades.
Un home, Kiril Džajkovski als comandaments d'una metralladora que dispara ritmes Drum & Bass a 170 beats per minut. Per sobre d'aquesta bogeria electrònica solquen el cel melodies de trombó, saxo i violí. I llavors, quan semblava que ja no es podia anar més ràpid, la vocalista TK Wonder agafa el micro i comença a doblegar el temps amb un rap frenètic.
Això és el que va succeir en el Cruïlla 2015, quan Djaikovski va tancar l'edició amb una gran festa balcànica. I, aquest 2020, el balkan beat tornarà a ressonar per tot el festival.
 
 
Rayden
 
Rayden sap quina paraula triar a cada moment per a fer-nos creure que només aquesta era l'adequada per a la seva composició. I mentre va cosint paraules, aquestes es converteixen en històries plenes d'amor, però també en contes replets de destrucció cap a la censura o el masclisme.
Poeta d'esperit i músic de professió, aquest madrileny s'atreveix a unir pop amb rap i compartir-lo amb els estils d'artistes com Iván Ferreiro, Rozalén o Bely Basarte. Tot això, sumat a una veu única i penetrant que ens està deixant obres tan magnífiques com Matemática de la carne, Haz de luz y Habla bajito.  
 
Aquesta edició serà el marc perfecte per a comprovar, per primera vegada, si els seus versos atrapen tant com ens compten.
 
 
 
 
Siloé
 
 
Siloé és d'aquests grups que et tenen més temps volant per l'aire que tocant el sòl. Una explosió de indie pop i música dansi travessada per la veu imparable de Fito Robles.
Música pensada per a sentir i ballar. Tota la passió de Vetusta Morla i tota l'energia de Izal. Única és el primer avançament del seu pròxim àlbum, un single que ja anuncia un gir definitiu cap a l'electrònica.
 
 
Ja et pots aprendre les lletres: el pròxim 4 de juliol els tindrem en directe en el Cruïlla 2020.
 
 
Antiga i Barbuda
 
 
Sovint pensem en el Cruïlla com una petita ciutat que va mutant la seva arquitectura any rere any. En l'edició de 2019, les escultures gegantesques d'Antiga i Barbuda van definir el skyline d'aquesta ciutat, i es van quedar gravades en la memòria dels qui aixequem el cap per a veure-les.
És difícil anar al Cruïlla i no veure un gran cavall de ferro o una ballarina de cinc metres d'altura. Especialment quan el cavall es posa a galopar i la ballarina dansa sobre els nostres caps.
La ballarina i el cavall es converteixen en el reflex perfecte del que succeeix en l'escenari principal, una performance gegantesca il·luminada que dóna un nou significat emocional a la música que vivim en directe.
 
 
Potser tornen la ballarina i el cavall, potser tornen els cavallets, la sínia o la barra de bar. El que és segur és que Antiga i Barbuda torna al Cruïlla 2020 per a donar vida a tots els seus racons.
 
CAST 
 
____________________________________
___________________________
 

Two Door Cinema Club, Djaikovski, Rayden, Siloé y Antigua i Barbuda nuevas confirmaciones para Cruïlla 2020.
 
  • El festival Cruïlla, cuya próxima edición se celebrará, los días 2, 3 y 4 de julio en Barcelona, incopora cinco nuevos nombres entre los que destacan Two Door Cinema Club.
 
  • El festival ya había anunciado anteriormente las actuaciones de Gwen Stefani, Placebo, Txarango, Kase.O, Residente, Rag'n'Bone Man, Of Monster and Men, Tom Walker, Seeed o La Fura dels Baus entre otros.
 
 
 
 
La próxima edición del festival Cruïlla, sigue sumando nombres a su cartel. El trio irlandés Two Door Cinema Club,el rey de la fiesta balcánica Kiril Džajkovsk, más conocido como Djaikovski, el rapero Rayden, el proyecto de indie pop con electrónica de Fito Robles Siloé y  las esculturas gigantescas de Antigua i Barbuda.
 
 
Estas propuestas se suman a las ya anunciadas anteriormente, con nombres como Gwen Stefani, Placebo, Txarango, Kase.O, Residente, Rag'n'Bone Man, Of Monster and Men o La fura dels Baus entre otros.
 
 
 
 
Two Door Cinema Club
Ha llovido mucho desde que Alex, en Sam y en Kevin, tres adolescentes de Irlanda del Norte que compartían la misma pasión por la música, empezaron a dar tumbos como banda buscando el reconocimiento a través de MySpace, como otros muchos grupos tempranos de los dos mil. Ahora, aquellos tres colegas son Two Door Cinema Club.
Se han convertido en una banda que puede ir colgante carteles de entradas agotadas a pabellones, mientras suena un sábado por la noche a las discotecas de las mismas ciudades. Son el grupo perfecto porque los pies estén más tiempos por los aires que tocando en tierra y llevan demostrándolo desde Tourist History, su debut con disco de platino incluido. Y ya van cuatro álbumes.
Two Door Cinema Club dejaron su impronta al Cruïlla --y a la memoria de miles de personas--, a la edición 2017, pero necesitábamos más.
Aterrizarán con False Alarm, el nuevo disco, pero sin olvidar los hits que los han llevado a primera línea de la escena indie mundial como What You Know, Something Good Can Work o Sun. Más de una década de trayectoria que, este año, desembocará en un nuevo show de toques mucho más atrevidos y maduros con los cuales están evolucionando hacia la experimentación synthpop. Todo esto sin abandonar el espíritu de trío de indie-rock tan presente en su identidad como banda.
 
Djaikovski
Quien ha estado en el Cruïlla sabe que a veces nos gusta cerrar el festival volándolo por los aires. Esta es una de esas veces.
Un hombre, Kiril Džajkovski a los mandos de una ametralladora que dispara ritmos Drum & Bass a 170 beats por minuto. Por encima de esta locura electrónica surcan el cielo melodías de trombón, saxo y violín. Y entonces, cuando parecía que ya no se podía ir más rápido, la vocalista TK Wonder agarra el micro y empieza a doblar el tiempo en un rap frenético.
Esto es lo que sucedió en el Cruïlla 2015, cuando Djaikovski cerró la edición con una gran fiesta balcánica. Y, este 2020, el balkan beat volverá a resonar por todo el festival.
Djaikovski llega el sábado 4 de julio: reserva energía y átate bien los zapatos, porque la fiesta va a ser grande. 
 
 
Rayden 
Rayden sabe qué palabra escoger en cada momento para hacernos creer que solo esa era la adecuada para su composición. Y mientras va cosiendo palabras, estas se convierten en historias rebosantes de amor, pero también en cuentos repletos de destrucción hacia la censura o el machismo.
Poeta de espíritu y músico de profesión, este madrileño se atreve a unir pop con rap y compartirlo con los estilos de artistas como Iván Ferreiro, Rozalén o Bely Basarte. Todo ello, sumado a una voz única y penetrante que nos está dejando obras tan magníficas como Matemática de la carne, Haz de luz y Habla bajito.  
 
Esta edición será el marco perfecto para comprobar, por primera vez, si sus versos atrapan tanto como nos cuentan.
 
Siloé
Siloé es de esos grupos que te tienen más tiempo volando por los aires que tocando el suelo. Una explosión de indie pop y música dance atravesada por la voz imparable de Fito Robles.
Música pensada para sentir y bailar. Toda la pasión de Vetusta Morla y toda la energía de Izal. Única es el primer adelanto de su próximo álbum, un single que ya anuncia un giro definitivo hacia la electrónica.
 
Ya te puedes aprender las letras: el próximo 4 de julio los tendremos en directo en el Cruïlla 2020.
 
 
Antigua i Barbuda
A menudo pensamos en el Cruïlla como una pequeña ciudad que va mutando su arquitectura año tras año. En la edición de 2019, las esculturas gigantescas de Antigua i Barbuda definieron el skyline de esta ciudad, y se quedaron grabadas en la memoria de quienes levantamos la cabeza para verlas.  
Es difícil ir al Cruïlla y no ver un gran caballo de hierro o una bailarina de cinco metros de altura. Especialmente cuando el caballo se pone a galopar y la bailarina danza sobre nuestras cabezas. 
La bailarina y el caballo se convierten en el reflejo perfecto de lo que sucede en el escenario principal, una performance gigantesca iluminada que da un nuevo significado emocional a la música que vivimos en directo.
 
Quizá vuelvan la bailarina y el caballo, quizá vuelvan los tiovivos, la noria o la barra de bar. Lo que es seguro es que Antigua i Barbuda vuelve al Cruïlla 2020 para dar vida a todos sus rincones.