NOTA DE PRENSA DEL viernes 10 de enero de 2020

Placebo, nou cap de cartell de Cruïlla 2020 ::: cast a cont
 
 
El Festival Cruïlla que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol anuncia que Placebo s'incorpora al cartell de la seva propera edició. El festival ja havia anunciat anteriorment les actuacions de Gwen Stefani, Rag' Bone Man, Of Monsters and Men, Resident, Txarango, Kase.0 o Seeed entre altres.

Placebo és una de les bandes de rock alternatiu que ha definit els últims 20 anys, amb 12 milions d'àlbums venuts fins avui a tot el món.

Després de 7 àlbums d'estudi i d'aconseguir l'èxit mundial, Placebo va celebrar els seus increïbles 20 anys com a banda amb el llançament d'un àlbum d'èxits retrospectius 'A Place For Us To Dream', el 7 d'octubre de 2016, i nova música en forma d'un EP 'Life's What You Make It' que inclou 6 nous temes, incloent els senzills 'Jesus' Son' i el cover de Talk Talk 'Life's What You Make It'.

Una gran gira mundial '20 Years of Placebo' va seguir poc després del llançament i va continuar al llarg de 2017.
Placebo és una de les bandes de rock alternatiu que ha definit els últims 20 anys, amb 12 milions d'àlbums venuts fins avui a tot el món. L'àlbum debut de la banda, homònim, va suposar l'inici d’un profund canvi en la música britànica, actuant com una antítesi del Britpop i inspirant a una generació de bandes a seguir-los.
 
 
 
Sobre Placebo
Placebo va reclamar el seu lloc en la història de la música britànica en situar cinc àlbums en el top 10 de les llistes de vendes, col·laborant amb llegendes de la música com David Bowie, Robert Smith i Michael Stipe.
 
El grup, es va començar a fer famós per acumular sold outs en gires i festivals per tot el món. 
 
En 1996, mentre el Regne Unit es saturava de Britpop, Placebo eren un freakshow psico-sexual de sexualitat (i de gènere, per a l'observador superficial) ambigua. Havien passat només dos anys del seu debut (The Rock Garden, gener de 1995) i 12 mesos després del seu primer single ('Bruise Pristine') quan van llançar la cançó que va definir la seva carrera 'Nancy Boy' i amb el qual van aconseguir el disc platí.
 
Dos anys després del seu debut, i en una època en la qual el rock d'estadi governava, Placebo eren un far solitari de glamur narcòtic - van anar de gira amb Marilyn Manson i Bowie - i van fer cameos en la pel·lícula de glam rock 'Velvet Goldmine'. El fosc i seductor segon àlbum de Placebo 'Without You I'm Nothing' va vendre més d'un milió de còpies. L'àlbum incloïa el single Top 5 'Pure Morning' i l'icònic 'Every You Every Em’. El colofó de l'àlbum va arribar amb Placebo tocant '20th Century Boy' en viu amb David Bowie en els Premis BRIT de 1999.
 
L'any 2000 van publicar el tercer àlbum 'Black Market Music'. Els devots de Placebo van créixer fins a convertir-se en legió en tots els continents i van portar 'Taste In Men', 'Slave To The Wage' i la controvertida 'Special K', al Top 20 tant a Regne Unit com a nivell internacional.
 
El quart àlbum de Placebo, 'Sleeping With Ghosts', publicat en 2003, aconseguiria el doble Platí a França, Platí a Alemanya i Or al Regne Unit. Es va situar en el Top 20 en setze països, en part gràcies a l'increïble èxit del seu primer senzill 'The Bitter End'. A això va seguir un altre moment de ruptura amb el concert en Paris Bercy davant 18.000 fans. El xou va ser filmat i publicat com el seu primer DVD oficial en viu, 'Soulmates Never Die (Live in Paris)', i es va convertir en el DVD de rock en viu més venut de Virgin Rècords en 2004.
 
'Meds', el cinquè àlbum de Placebo, es va publicar en 2006 i va arribar a vendre més de 1,1 milions de còpies a tot el món i va ser platí a Alemanya i or a Regne Unit i França. El moment més important de la carrera de la banda va arribar aquest any, quan van encapçalar el Rock Am Ring a Alemanya, i van confirmar l'estatus de la banda com headliner d'un festival global. Una altra fita a França van ser les dues nits de concerts esgotats en Paris Bercy, actuant davant més de 36.000 persones.
 
Gravat durant tres mesos amb el productor Dave Bottrill, el sisè àlbum d'estudi de Placebo 'Battle For The Sun' va ser llançat al juny de 2009. El disc va ser sorprenent, viu, vital i que va fer saltar els límits, marcant una nova era per a la banda. Durant dues setmanes van ocupar el primer lloc en la llista d'èxits europeus, van ocupar el primer lloc en 10 països i el cinquè lloc en altres 20. En els MTV European Music Awards 2009 van recollir el premi a millor banda alternativa, consolidant la seva posició com una de les principals bandes de rock en viu del món.
 
'Loud Like Love' va ser el setè àlbum d'estudi de la banda, produït per Adam Noble, en 2013 i va ser presentadado en una extensa gira mundial, tocant per a més d'1 milió de persones a Austràlia, Amèrica Llatina, Amèrica del Nord, Europa i Àsia, incloent una gira de deu dates per Rússia que va ser documentada i rebutjada pel documental 'Alt Russia', que va recollir 5 premis en festivals de cinema.
 
Placebo va celebrar els seus increïbles 20 anys com a banda amb el llançament d'un àlbum retrospectiu d'èxits 'A Place For Us To Dream', el 7 d'octubre de 2016, i sis nous temes en un EP 'Life's What You Make It', incloent els senzills 'Jesus' Son' i el cover de Talk Talk 'Life's What You Make It'.
 
L'extensíssima gira mundial '20 Years of Placebo' va seguir poc després del llançament i va continuar al llarg de 2017.
 
Ara a 2020, la banda ha tornat a l'estudi i, amb nova música en l'horitzó, actuaran en Cruïlla aquest estiu.
 
 
CAST
___________________________________________________________________________________
____________________________________________

 
Placebo, nuevo cabeza de cartel de Cruïlla 2020
 

El Festival Cruïlla que tendrá lugar los días 2, 3 y 4 de julio anuncia que Placebo se incorpora al cartel de su próxima edición. El festival ya había anunciado anteriormente las actuaciones de Gwen Stefani, Rag' Bone Man, Of Monsters and Men, Residente, Txarango, Kase.0 o Seeed entre otros.
 
 
Placebo es una de las bandas de rock alternativo que ha definido los últimos 20 años, con 12 millones de álbumes vendidos hasta la fecha en todo el mundo. Después de 7 álbumes de estudio y de lograr el éxito mundial, Placebo celebró sus increíbles 20 años como banda con el lanzamiento de un álbum de éxitos retrospectivos 'A Place For Us To Dream', el 7 de octubre de 2016, y nueva música en forma de un EP 'Life's What You Make It' que incluye 6 nuevos temas, incluyendo los sencillos 'Jesus' Son' y el cover de Talk Talk 'Life's What You Make It'. Una gran gira mundial '20 Years of Placebo' siguió poco después del lanzamiento y continuó a lo largo de 2017.
 
 
Sobre Placebo
Placebo es una de las bandas de rock alternativo que ha definido los últimos 20 años, con 12 millones de álbumes vendidos hasta la fecha en todo el mundo. El álbum debut de la banda, homónimo, supuso el inicio de un profundo cambio en la música británica, actuando como una antítesis del Britpop e inspirando a una generación de bandas a seguirlos.
 
Placebo reclamó su lugar en la historia de la música británica al situar cinco álbumes en el top 10 de las listas de ventas, colaborando con leyendas de la música como David Bowie, Robert Smith y Michael Stipe. 
 
El grupo, se empezó a hacer famoso por acumular sold outs en giras y festivales por todo el mundo.
En 1996, mientras el Reino Unido se saturaba de Britpop, Placebo eran un freakshow psico-sexual de sexualidad  (y de género, para el observador superficial) ambigua. Habían pasado sólo dos años de su debut (The Rock Garden, enero de 1995) y 12 meses después de su primer single ('Bruise Pristine') cuando lanzaron la canción que definió su carrera 'Nancy Boy' y con el que alcanzaron el disco platino.
 
Dos años después de su debut, y en una época en la que el rock de estadio gobernaba, Placebo eran un faro solitario de glamour narcótico - fueron de gira con Marilyn Manson y Bowie - e hicieron cameos en la película de glam rock como 'Velvet Goldmine'. El oscuro y seductor segundo álbum de Placebo 'Without You I'm Nothing' vendió más de un millón de copias. El álbum incluía el single del Top 5 'Pure Morning' y el icónico 'Every You Every Me’. El colofón del álbum llegó con Placebo tocando '20th Century Boy' en vivo con David Bowie en el show de los Premios BRIT en 1999.
 
En el año 2000 publicaron el tercer álbum 'Black Market Music'. Los devotos de Placebo crecieron hasta convertirse en legión en todos los continentes y llevaron 'Taste In Men', 'Slave To The Wage' y la controvertida  'Special K', al Top 20 tanto en Reino Unido como a nivel internacional.
 
El cuarto álbum de Placebo, 'Sleeping With Ghosts', publicado en 2003, alcanzaría el doble Platino en Francia, Platino en Alemania y Oro en el Reino Unido. Se situó en el Top 20 en dieciséis países, en parte gracias al increible éxito de su primer sencillo  'The Bitter End'. A esto siguió otro momento de ruptura con el concierto en Paris Bercy ante 18.000 fans. El show fue filmado y publicado como su primer DVD oficial en vivo, 'Soulmates Never Die (Live in Paris)', y se convirtió en el DVD de rock en vivo más vendido de Virgin Records en 2004.
 
'Meds', el quinto álbum de Placebo, se publicó en 2006 y llegó a vender más de 1,1 millones de copias en todo el mundo y alcanzó el estatus de platino en Alemania y oro en Reino Unido y Francia. El momento más importante de la carrera de la banda llegó ese año, cuando encabezaron el Rock Am Ring en Alemania, y confirmaron el estatus de la banda como headliner de un festival global. Otro hito en Francia fueron las dos noches de conciertos agotados en Paris Bercy,  actuando ante más de 36.000 personas.
 
Grabado durante tres meses con el productor Dave Bottrill, el sexto álbum de estudio de Placebo 'Battle For The Sun' fue lanzado en junio de 2009. El disco fue un disco sorprendente, vivo, vital y que saltó los límites, que marcó una nueva era para la banda. Durante dos semanas ocuparon el primer puesto en la lista de éxitos europeos, ocuparon el primer puesto en 10 países y el quinto puesto en otros 20. En los MTV European Music Awards 2009 recogieron el premio a mejor banda alternativa, consolidando su posición como una de las principales bandas de rock en vivo del mundo.
 
'Loud Like Love' fue el séptimo álbum de estudio de la banda, producido por Adam Noble, en 2013 y fue presentadado en una extensa gira mundial, tocando para más de 1 millón de personas en Australia, América Latina, América del Norte, Europa y Asia, incluyendo una gira de diez fechas por Rusia que fue documentada y rechazada por el documental 'Alt Russia', que recogió 5 premios en festivales de cine.
 
Placebo celebró sus increíbles 20 años como banda con el lanzamiento de un álbum retrospectivo de éxitos 'A Place For Us To Dream', el 7 de octubre de 2016, y seis nuevos temas en un EP 'Life's What You Make It', incluyendo los sencillos 'Jesus' Son' y el cover de Talk Talk 'Life's What You Make It'.
 
La extensísima gira mundial '20 Years of Placebo' siguió poco después del lanzamiento y continuó a lo largo de 2017.
 
Ahora en 2020, la banda ha vuelto al estudio y, con nueva música en el horizonte, actuarán en Cruïlla este verano.