NOTA DE PRENSA DEL lunes 07 de octubre de 2019

El 23 de novembre arriba una nova edició de Soundie Music Video Awards, el primer festival internacional de videoclips de Barcelona.
 
 
* La quarta edició de Soundie Music Video Awards tindrà lloc el 23 de novembre a L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

* A més dels premis, Soundie MVA oferirà concerts, exhibicions, ponències, panells professionals, sessions de networking...

* S'anuncien les primeres activitats que inclouen, entre d'altres, les conferències d'Ernesto Castro, el taller a càrrec de Luis Ángeles, els primers noms disponibles per realitzar Speedmeetings i el jurat.

.
Barcelona, 8 d'octubre de 2019. El proper 23 de novembre a L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, torna la gran festa del videoclip, Soundie Music Video Awards, convertit en sols tres edicions en una jornada referent del sector en l'àmbit nacional i internacional.

A Soundie MVA es troben realitzadors, músics, artistes i professionals de la indústria musical i audiovisual amb l'objectiu de compartir propostes, generar nous projectes, aprendre noves tendències i donar-se a conèixer. Al 2018 el certamen va rebre més de 1.300 videoclips, va repartir 12.500€ en 14 premis i va donar la benvinguda a més de 1.000 visitants, superant les edicions anteriors.

Ahir es va acabar el període per presentar videoclips per optar als tres premis, Millor videoclip internacional, Millor videoclip nacional i Millor videoclip d'un artista de Catalunya avui es dóna a conèixer el jurat d'aquesta nova edició de Soundie MVA: Alfonso Albacete -director de cine i guionista- Paloma Stone -Directora de Sol Música-  i Ramón Pascual -Head of Spain a VEVO.

Dins les activitats de Soundie MVA hi destaquen les conferències, i aquest any ja se'n coneixen tres. Música real i bandes fictícies a càrrec de l'escriptor Benja Villegas sobre la creació d'una banda fictícia i com un disc/música pot formar part d'un projecte transmèdia, Apropiació i expropiació cultural en  els videoclips, a càrrec d'Ernesto Castro qui ens delectarà amb una ponència sobre l'apropiació i expropiació cultural en el videoclip on tocarà la polèmica que s'ha produït amb aquest tema i la música urbana, així com les acusacions a Rosalía per apoderar-se de l'estètica gitana o a Bad Gyal per evocar el dancehall i les arrels jamaicanes, i una retrospectiva audiovisual sobre els 25 anys de la revista musical Mondosonoro.

Per altra banda, també s'anuncia que Berta Martínez, responsable dels comptes de YouTube d'artistes i segells a La Cupula Music, Eva Faustino, Directora Gerent d'APECAT i advocada especialista en Propietat Intel·lectual, docent en jornades i postgraus organitzats per la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, José Ramón Gil advocat coordinador i ponent de seminaris de Propietat Intel·lectual, José María Blasco García professional Informàtic que lidera el departament de VideoNetwork de la CupulaMusic i Luis Ángeles Video Commissioner de Sony Music Spain són els primers professionals que estaran disponibles per a les sessions d'speedmeetings.

Per últim també s'anuncien els dos primers tallers. De l'amateur al videoclip professional: Creació de videoclips en la indústria musical en que s'abordarà quins són els principals agents que operen dins de la indústria musical en la creació dels videoclips i un altra a càrrec de Luis Ángeles, Video Commissioner de Sony Music Spain.

Ben aviat s'anunciaran moltes més novetats.

Què és Soundie MVA?

Soundie Music Vídeo Awards va néixer en 2016 com a esdeveniment internacional dedicat al videoclip a Espanya, alguna cosa que fins a aquest moment no existia al nostre país, que competís amb els reconeguts festivals d'Alemanya, Regne Unit o els EUA

En 2018 es va consolidar com a escenari de naixement de nous projectes audiovisuals; creacions sorgides de la col·laboració de l'equip de professionals que es van trobar i van participar en les activitats organitzades pel festival.

En aquestes tres primeres edicions ha obtingut un gran nombre candidatures i ha despertat gran interès, tant per part dels participants com pel públic, que ha participat activament en les activitats proposades.

WIN (Worldwide  Independent Network), Fundación SGAE, UFI (Unión fonográfica Independiente), ARC (Associació  de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), APECAT (Associació de Productors Catalans), PAF (Productors Associats Fonografics),  MIM (Mujeres de la Industria Musical) Cases de la Música, ME i de mitjans de comunicació com Mondosonoro, Enderrock i Scanner FM; així com empreses col·laboradores com SAE Institute i Videolab.
.
.
.
.
.
CAST
__________________________________________________________________-
______________________________________________

El 23 de noviembre llega una nueva edición de Soundie Music Video Awards el primer festival internacional de videoclips de Barcelona.

* La cuarta edición de Soundie Music Video Awards tendrá lugar el 23 de noviembre en L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. 
* Además de los premios, Soundie MVA ofrecerá conciertos, exhibiciones, ponencias, paneles profesionales, sesiones de networking...

* Se anuncian las primeras actividades que incluyen entre otros las conferencias de Ernesto Castro, el taller a cargo de Luis Ángeles los primeros nombres disponibles para realizar Speedmeetings y el jurado.

Barcelona 8 de octubre de 2019. El próximo 23 de noviembre, en L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, vuelve la gran fiesta del videoclip, Soundie Music Video Awards, convertido en solo tres ediciones en una jornada referente del sector en el ámbito nacional e internacional.

En Soundie MVA se dan cita realizadores, músicos, artistas y profesionales de la industria musical y audiovisual con el objetivo de compartir propuestas, generar nuevos proyectos, aprender nuevas tendencias y darse a conocer. En 2018 el certamen recibió más de 1.300 videoclips, repartió 12.500€ en 14 premios y dio la bienvenida a más de 1.000 visitantes, superando las ediciones anteriores.


Ayer se acabó el periodo para presentar videoclips para optar a los tres premios, Mejor videoclip internacional, Mejor videoclip nacional y Mejor videoclip de un artista de Cataluña y hoy se da a conocer el jurado de esta nueva edición de Soundie: Alfonso Albacete -director de cine y guionista-, Paloma Stone -Directora de Sol Música- y Ramón Pascual -Head of Spain a VEVO.

Dentro de las actividades de Soundie MVA, destacan las conferencias, y este año ya se conocen tres. Música real y bandas ficticias a cargo del escritor Benja Villegas sobre la creación por un lado ficticia y como un disco/música puede formar parte de un proyecto transmedia, Apropiación y expropiación cultural en los videoclips, a cargo de Ernesto Castro quién nos deleitará con una ponencia sobre la apropiación y expropiación cultural en el videoclip. Tocará la polémica que se ha producido con este tema y la música urbana, así como las acusaciones a Rosalía para apoderarse de la estética gitana o a Bad Gyal para evocar el dancehall y las raíces jamaicanas, y una retrospectiva audiovisual sobre los 25 años de la revista musical Mondosonoro.

Por otro lado también se anuncia que Berta Martínez responsable de las cuentas de YouTube de artistas y sellos a La Cupula Music, Eva Faustino Directora Gerente de APECAT y abogada especialista en Propiedad Intelectual, docente en jornadas y posgrados organizados por la Universitat de Barcelona y la Universitat Politècnica de Catalunya, José Ramón Gil abogado coordinador y poniente de seminarios de Propiedad Intelectual, José María Blasco García profesional Informático que lidera el departamento de VideoNetwork de la CupulaMusic y Luis Ángeles Video Commissioner de Sony Music Spain son los primeros profesionales que estarán disponibles para las sesiones de speedmeetings.

Por último también se anuncian los dos primeros talleres. Del amateur al videoclip profesional: Creación de videoclips en la industria musical en que se abordará cuáles son los principales agentes que operan dentro de la industria musical en la creación de los videoclips y un otra a cargo de Luis Ángeles, Video Commissioner de Sony Music Spain.


Muy pronto se anunciarán muchas más novedades.
Qué es Soundie MVA?

Soundie Music Video Awards nació en 2016 como evento internacional dedicado al videoclip  en España, algo que hasta ese momento no existía en nuestro país, que compitiera con los reconocidos festivales de Alemania,  Reino Unido o EE.UU.

En 2018 se consolidó como escenario de nacimiento de nuevos proyectos audiovisuales; creaciones surgidas  de la colaboración del equipo de profesionales que se encontraron y participaron en las actividades organizadas por el festival.
En estas tres primeras ediciones ha obtenido un gran número candidaturas y ha despertado gran interés, tanto por parte de los participantes como por el público, que ha participado activamente en las actividades propuestas. 

Soundie MVA recibe el apoyo de entidades afines al sector creativo, como WIN (Worldwide  Independent Network), Fundación SGAE, UFI (Unión fonográfica Independiente), ARC (Associació  de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), APECAT (Associació de Productors Catalans), PAF (Productors Associats Fonografics),  MIM (Mujeres de la Industria Musical) Cases de la Música, MEI; y de medios de comunicación como Mondosonoro, Enderrock y Scanner FM; así como empresas colaboradoras como SAE  Institute Videolab.