NOTA DE PRENSA DEL jueves 12 de septiembre de 2019

Nous confirmats per CRUÏLLA DE TARDOR 2019

- Cruïlla de Tardor confirma els concerts de SFDK (8 novembre, i que tindrà a Anier com a telonera) i Juanito Makandé (9 novembre, i que tindrà com a teloner a Antilopez)

- Manel, Planet Hemp, Caravan Palace, Tiken Jah Fakoly, Els Pets, Iseo&Dodosound, Aiala, Aliena, Mark Lanegan, Grant-Lee Phillips, Els Catarres, Gluecifer, León Benavente, Buhos i Kosmik BoogieTribe són els altres artistes confirmats per Cruïlla Tardor 2019

- Les entrades estan a la venda a través de cruillabarcelona.com

Cruïlla de Tardor neix de la voluntat de traslladar la increïble atmosfera que es viu al festival d'estiu a diferents espais de la ciutat de Barcelona. I ara, a la seva quarta edició, el Festival confirma nous concerts de cara a la tardor:

SFDK
El grup neix a principis de la dècada dels 90, a l'institut on estudiava Zatu. Un parell d'amics van formar el que va començar a ser SFDK (Straight From Da Kranny) que ve a ser alguna cosa així com "Directament des del racó o amagatall", pel lloc en el qual paraven a l'institut, al que després es va unir Zatu . Zatu arriba a gravar una maqueta (Outta Kranny, 1993).

El 1994 entra al grup Acción Sánchez i graven una altra maqueta amb l'ajuda musical de DPC & K (mes tard Hippaly) (Tras mil vueltas, el 1995) amb la qual comencen a fer alguns concerts per la seva ciutat, i fins i tot venen algunes maquetes a Andalusia. Després transformen el nom del grup en Siempre Fuertes De Konciencia. Així es queden en el grup Zatu i Acción Sánchez, que compten de nou amb l'ajuda d'DPC & K en la producció musical per gravar una tercera maqueta (Esto va en serio, 1996), que va sortir serigrafiada, amb la seva portada, etc. La van posar a la venda per tot Espanya arribant a vendre unes 800 còpies i actuant per primera vegada fora d'Andalusia, en llocs com Alacant, Barcelona o Albacete.

El 1996 cap a dos anys que s'estrenava el mercat discogràfic de música del hip hop, anomenada rap, en aquest país, amb la sortida al mercat de Madrid Zona Bruta, el primer LP de CPV. El 1997 es crea el primer segell discogràfic especialitzat en música rap a Sevilla, Zero per Ziento. I aquest s'estrena amb la sortida al mercat del single (Llámalo como lo quieras, 1997) primer single en format professional dels sevillans SFDK. Amb aquest single criden l'atenció de Zona Bruta, que els proposa contracte discogràfic. Així neix Siempre Fuertes, 1999 (primer LP de SFDK).

Fan alguns concerts més i preparen un segon Lp (Desde los chiqueros, 2000) i fan una altra bona tanda de concerts arribant a visitar Portugal i França. El 2003 editen (2001 Odissea en el lodo) i entren en les files de Wild Punk famosa agència de managers andalusa, i després de vendre unes 12.000 còpies, comencen una extensa gira per tota la península, i aquest cop creuen el toll per actuar a Mèxic , Xile, i Los Angeles (Califòrnia) en el famós festival de música llatina, LAMC (Latin Alternative Music Conference).


JUANITO MAKANDÉ
Amb quatre discos publicats fins al moment i una infinitat de concerts a l'esquena, Juanito Makandé (La Línia de la Concepció, 1982) s'ha llaurat -des que decidís traçar la seva carrera en solitari allà per 2006- no només una reeixida trajectòria com a músic.

També cançó a cançó, poema a poema, s'ha guanyat el reconeixement de públic, premsa i professionals com un dels artistes més singulars de la nostra escena independent. "Un cantautor lliure", com a ell mateix li agrada definir-se, amb una facilitat innata per connectar amb l'audiència.

Els seus discos han consolidat el seu status d'estrella en l'escena nacional. Però també en la internacional. Perquè “Muerte a los pájaros negros", publicat a l'octubre de 2015 després d'una altra triomfal campanya de crowdfunding, deia tan sols mesos després l'atenció de la prestigiosa capçalera Billboard, que destacava a Juanito Makandé com un dels cinc artistes llatins a seguir en els propers anys.

Després del parèntesi a la seva carrera en solitari per la seva aventura conjunta amb El Canijo de Jerez, aquesta Estricnina que també el va portar a recórrer el mapa dels festivals del nostre país malbaratant energia a dojo, Juanito va decidir agafar-se un respir i concentrar-se en donar a llum el seu següent treball. Aclaparat per l'èxit dels seus últims anys i disposat a retrobar amb ell mateix, Juanito es va retirar a l'illa de Mallorca, on no només ha anat gestant el seu nou disc, sinó que també ha posat en marxa el seu propi estudi de gravació, un somni llarg temps acariciat i en el que promet donar curs a la seva faceta com a productor. Allà, a la seva nova llar entre la calma i la natura, ha nascut “El habitante de la tarde roja”, el seu esperadíssim cinquè àlbum que veurà la llum el proper divendres 26 d'octubre. El treball més personal fins al moment de l'artista i que, segons les seves pròpies paraules "es mou entre el canalla i l'elegància, i és el resultat de les millors idees de dos anys ençà, temps en el qual mai he deixat de compondre".
De nou Juanito Makandé a cor obert. Independent. Autèntic. I lliure.

El que serà el seu últim concert de la gira 2019.
 
Anier
 Serà la telonera del concert de SFDK
La jove rapera que s’està guanyant el respecte de tot el panorama a base de hip-hop old school cru, de barri, que dispara rimes directes al cor.
Anier aposta per un directe colpidor com els d’abans, un concert que és pur hip-hop líric, sense concessions.
 
Antilopez
Serà el teloner del concert de Juanito Makandé
La banda més eclèctica i lliure de l'escena musical.

El duo de Huelva Antílopez, després de la gira de tres anys que han mantingut amb "Despreniment de rutina" i que els portat a abarrotar les sales i festivals de tot Espanya, tornarà a sobrevolar els diferents estils de música que han marcat les seves vides i ho faran , com sempre, barrejant-ho amb la seva irreverent sentit de l'humor i una proximitat amb el públic fora del normal.
Sens dubte, una cosa nova i exquisit: un producte selecte i descarat que va enlluernar a personalitats de la talla de Buenafuente, Latre, Jose Tomàs, Martirio, Selu García Cossío, Dani Rovira i molts més! Tal com consta en la secció crítiques del seu canal web Antílopez.tv

Chiripop absurd depressiu amb catarsi tragicòmica, tot això concentrat en 2h de viatge musical.
Quan falta poc perquè comenci Cruïlla de Tardor, l'organització anuncia que s'han esgotat les entrades pels concerts de Manel i Búhos previstos pels dies 16 i 23 de novembre respectivament.
 

______________________________________________________   CASTELLANO
 
Nuevos confirmados CRUÏLLA DE OTOÑO 2019


- Cruïlla de Otoño confirma los conciertos de SFDK (8 noviembre, con Anier como telonera) y Juanito Makandé (9 noviembre, y que tendrá como telonero a Antilopez)


- Manel, Planet Hemp, Caravan Palace, Tiken Jah Fakoly, Els Pets, Iseo & Dodosound, Aiala, Aliena, Mark Lanegan, Grant-Lee Phillips, Els Catarres, Gluecifer, León Benavente, Buhos y Kosmik BoogieTribe son los otros artistas confirmados para Cruïlla de otoño 2019

- Las entradas están a la venta a través de cruillabarcelona.com
Cruïlla de Otoño nace de la voluntad de trasladar la increíble atmósfera que se vive en el festival de verano en diferentes espacios de la ciudad de Barcelona. Y ahora, en su cuarta edición, el Festival confirma nuevos conciertos de cara al otoño:


SFDK
El grupo nace a principios de la década de los 90, en el instituto donde estudiaba Zatu. Un par de amigos formaron lo que empezó a ser SFDK (Straight From Da Kranny) que viene a ser algo así como “Directamente desde el rincón o escondrijo”, por el sitio en el que paraban en el instituto, al que luego se unió Zatu. Zatu llega a grabar una maqueta (Outta Kranny, 1993). En 1994 entra en el grupo Acción Sánchez y graban otra maqueta con la ayuda musical de DPC&K (mas tarde HIPPALY) (Tras mil vueltas, en 1995) con la que empiezan a hacer algunos conciertos por su ciudad, e incluso venden algunas maquetas en Andalucía.
Después transforman el nombre del grupo en Siempre Fuertes De Konciencia. Así se quedan en el grupo Zatu y Acción Sánchez, que cuentan de nuevo con la ayuda de DPC&K en la producción musical para grabar una tercera maqueta (Esto va en serio, 1996), que salió serigrafiada, con su portada, etc. La pusieron a la venta por toda España llegando a vender unas 800 copias y actuando por primera vez fuera de Andalucía, en sitios como Alicante, Barcelona o Albacete.
 
En 1996 hacia dos años que se estrenaba el mercado discográfico de música del hip hop, llamada rap, en este país, con la salida al mercado de Madrid Zona Bruta, el primer LP de CPV.En 1997 se crea el primer sello discográfico especializado en música rap en Sevilla, Zero por Ziento. Y este se estrena con la salida al mercado del single (Llámalo como lo quieras, 1997) primer single en formato profesional de los sevillanos SFDK. Con este single llaman la atención de Zona Bruta, que les propone contrato discográfico. Así nace Siempre Fuertes, 1999 (primer LP de SFDK)
 
Hacen algunos conciertos más y preparan un segundo Lp (Desde los chiqueros, 2000) y hacen otra buena tanda de conciertos llegando a visitar Portugal y Francia. En 2003 editan (2001 Odisea en el lodo) y entran en las filas de Wild Punk famosa agencia de managers andaluza, y tras vender unas 12.000 copias, comienzan una extensa gira por toda la península, y esta vez cruzan el charco para actuar en México, Chile, y Los Angeles (California) en el famoso festival de música latina, LAMC (Latin Alternative Music Conference).JUANITO MAKANDÉ
Con cuatro discos publicados hasta el momento y un sinfín de conciertos a sus espaldas, Juanito Makandé (La Línea de la Concepción, 1982) se ha labrado –desde que decidiera trazar su carrera en solitario allá por 2006- no solo una exitosa trayectoria como músico. También canción a canción, poema a poema, se ha ganado el reconocimiento de público, prensa y profesionales como uno de los artistas más singulares de nuestra escena independiente. “Un cantautor libre”, como a él mismo le gusta definirse, con una facilidad innata para conectar con la audiencia.
Sus discos han consolidado su status de estrella en la escena nacional. Pero también en la internacional. Porque “Muerte a los pájaros negros”, publicado en octubre de 2015 tras otra triunfal campaña de crowdfunding, llamaba tan solo meses después la atención de la prestigiosa cabecera Billboard, que destacaba a Juanito Makandé como uno de los cinco artistas latinos a seguir en los próximos años.
 
Tras el paréntesis a su carrera en solitario por su aventura conjunta con El Canijo de Jerez, esa Estricnina que también le llevó a recorrer el mapa de los festivales de nuestro país derrochando energía a raudales, Juanito decidió tomarse un respiro y concentrarse en alumbrar su siguiente trabajo.
Abrumado por el éxito de sus últimos años y dispuesto a reencontrarse consigo mismo, Juanito se retiró a la isla de Mallorca, donde no solo ha ido gestando su nuevo disco, sino que también ha puesto en marcha su propio estudio de grabación, un sueño largo tiempo acariciado y en el que promete dar rienda suelta a su faceta como productor. Allí, en su nuevo hogar entre la calma y la naturaleza, ha nacido “El habitante de la tarde roja”, su esperadísimo quinto álbum que verá la luz el próximo viernes 26 de octubre. El trabajo más personal hasta el momento del artista y que, según sus propias palabras “se mueve entre el canalleo y la elegancia, y es el resultado de las mejores ideas de dos años acá, tiempo en el que nunca he dejado de componer”.
De nuevo Juanito Makandé a corazón abierto. Independiente. Auténtico. Y libre.

En el que será el último concierto de su gira 2019.


Anier
Será la telonera del concierto de SFDK.
La joven rapera que se está ganando el respeto de todo el panorama a base de hip hop old school crudo, de barrio, que dispara rimas directas al corazón.
Anier apuesta por un directo demoledor como los de antaño, un concierto que es puro hip hop lírico, sin concesiones.

Antilopez
Será el telonero del concierto de Juanito Makandé
La banda más ecléctica y libre de la escena musical.

El dúo onubense Antílopez, tras la gira de tres años que han mantenido con “Desprendimiento de rutina” y que les llevado a abarrotar las salas y festivales de toda España, volverá a sobrevolar los diferentes estilos de música que han marcado sus vidas y lo harán, como siempre, mezclándolo con su irreverente sentido del humor y una cercanía con el público fuera de lo normal.
Sin duda, algo nuevo y exquisito: un producto selecto y descarado que encandiló a personalidades de la talla de Buenafuente, Latre, Jose Tomás, Martirio, Selu García Cossío, Dani Rovira y ¡muchos más! Tal como consta en la sección críticas de su canal web Antílopez.tv

Chiripop absurdo depresivo con catarsis tragicómica, todo ello concentrado en 2h de viaje musical.