NOTA DE PRENSA DEL martes 09 de julio de 2019

Nous confirmats per CRUÏLLA DE TARDOR 2019 i CRUÏLLA PRIMAVERA 2020
- Cruïlla de Tardor confirma els concerts de Manel, Planet Hemp, Caravan Palace, Tiken Jah Fakoly, Els Pets, Iseo&Dodosound, Aiala i Aliena

- Cruïlla de Primavera confirma a Fat Freddy's Drop i Natos y Waor

- Mark Lanegan, Grant-Lee Phillips, Els Catarres, Gluecifer, León Benavente, Buhos i Kosmik BoogieTribe són els altres artistes confirmats per a Cruïlla Tardor 2019

- Les entrades estan a la venda a través de cruillabarcelona.com

Cruïlla de Tardor neix de la voluntat de traslladar la increïble atmosfera que es viu al festival d'estiu a diferents espais de la ciutat de Barcelona. I ara, a la seva quarta edició, el Festival confirma nous concerts de cara a la tardor:

MANEL
El seu rècord com a únic artista en entrar al no1 de les llistes espanyoles tres vegades consecutives amb discos cantats en català i els seus gairebé mig miler de concerts arreu de la geografia catalana, però també en llocs tan diversos com Estats Units, Argentina, Mèxic, França, Gran Bretanya, Irlanda, Luxemburg, Suïssa, Alemanya i Filipines, ja formen part de la història. Avui, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé segueixen fent cançons, defensant-les en directe i, començant per ells mateixos, sense perdre la capacitat de sorprendre’ns.

PLANET HEMP
Planet Hemp va ser una banda brasilera de hip hop i rock, tot i que també incorporaven elements de funk, hardcore, punk, ragga i samba en les seves composicions. Aquest so, fruit d'una fusió de tants i diversos gèneres musicals va ser batejat com "Raprocknrollpsicodeliahardcoreragga" pels membres de la banda. El seu so recorda Beastie Boys, Cypress Hill, Public Enemy, Red Hot Chili Peppers o Rage Against the Machine. Pel que fa al contingut líric, aquest gira al voltant de la legalització de la marihuana i la crítica social. Van cessar la seva activitat el 2001 a causa de diferències entre els seus components. Actualment Marcelo D2, BNegão i Black Alien segueixen la seva carrera en solitari.

CARAVAN PALACE
 Després de passar un any amagats i refugiats en el seu estudi parisenc, Caravan Palace reapareixia el passat 8 de febrer amb un nou single, 'Miracle'. Una pista electro feta de ritmes contagiosos i que marcaven un canvi en el seu estil, donant-nos una pista de com serà l'àlbum que llançaran a l'agost de 2019. Pista que es veia reforçada el passat 24 de maig amb 'About You', un tema que compta amb la col·laboració de Charles X i que està sent un èxit absolut en les plataformes digitals. El virtuosisme de la banda al costat de la combinació d'energia i celebració per la vida de la qual han fet bandera en els escenaris més importants de tot el món, arribarà a la sala Razzmatazz el 22 de novembre dins del Cruïlla de Tardor.

TIKEN JAH FAKOLY
Tiken Jah Fakoly dona suport als joves talents i ha gravat un nou LP amb grups locals, que publicarà aquesta primavera. Al Cruïlla tenim una nova oportunitat per viure l'experiència que representa assistir a un dels seus concerts.

ISEO & DODOSOUND
La realitat és que Iseo & Dodosound són la tempesta no anunciada que ha omplert sales per
tot el país amb un so que pren del dub, del trip-hop, del reggae o fins i tot del r & b, però
que sobretot ha creat els seus propis paisatges vestits de textures evocadores, potents freqüències greus, ritmes contagiosos i una veu que depenent del moment passa de ser
brisa a tempesta.

ELS PETS
Després de cinc anys del seu darrer disc d’estudi, Els Pets tornen als escenaris
amb tota la força de la mà d’un nou treball discogràfic: Amb una escenografia i posada en escena acurada.

AIALA
Aiala és un univers. Un univers on música i imatge van de la mà. Cada cançó és
un món. I el món s’escolta i es veu. Aiala és el duet format per Jara Aiala i Isaïes Albert.

Aquest és el blues de la Mediterrània i, alhora, el trap que s’escolta a Júpiter, o el funk que fa girar la lluna.

ALIENA
ALIENA neix l'estiu del 2014 a la Seu d'Urgell (Pirineu Català), són amics de la infància que es coneixen des de primària.
ALIENA és un grup format per cinc joves músics (Marc, Dani, Lynch, Martí i Ayrton) que
manegen els temps del rock, el metall, el grunge i el punk-pop, amb un desvergonyiment propi de la seva edat, que t'enganxa només escoltar-los. Els seus inuencias i referències passen per grups com Bring Em The Horizon, State Champs, Neck Deep, With Condence, Adelitas Way o A Day To Remember.

Aquests grups s’afegeixen als ja confirmats anteriorment, com eren Grant-Lee Phillips,  BÚHOS, ELS CATARRES, LEÓN BENAVENTE i GLUECIFER.

A més el Festival aprofita per anunciar dos concerts del que serà el Cruïlla Primavera 2020:
FAT FREDDY'S DROP
Fat Freddy’s Drop (FFD) és la banda més popular que mai ha sorgit de Nova Zelanda i una de les més grans en directe!
Com una fórmula màgica de recepta secreta, la seva música conté dosis indeterminades d’ingredients tan saludables com el reggae, soul, funk, dub, jazz, rock i disco. Una quantitat idònia de resultat 100% efectiu, gaudidor i engrescador que s’ha de viure en concert.


NATOS Y WAOR
Els Reis del Rap Espanyol! Natos y Waor són un duo de rap que es caracteritza per les seves lletres crues, descarades i sense pèls a la llengua. Abanderats de la transformació de la indústria musical, han marcat les seves pròpies normes sense oblidar els seus principis.

Tota la info a www.cruillabarcelona.com

___________________________________________ Castellano
 
 
Nuevos confirmados para CRUÏLLA DE OTOÑO 2019 y CRUÏLLA PRIMAVERA 2020


- Cruïlla de Otoño confirma los conciertos de Manel, Planet Hemp, Caravan Palace, Tiken Jah Fakoly, Els Pets, Iseo & Dodosound, Aiala y Aliena

- Cruïlla de Primavera anuncia también a Fat Freddy's Drop y Natos y Waor
 

- Mark Lanegan, Grant-Lee Phillips, Els Catarres, Gluecifer, León Benavente, Buhos y Kosmik BoogieTribe son los otros artistas confirmados para Cruce Otoño 2019

- Las entradas están a la venta a través del cruillabarcelona.com
 


Cruïlla de Otoño, nace de la voluntad de trasladar la increíble atmósfera que se vive en el festival de verano en diferentes espacios de la ciudad de Barcelona. Y ahora, a su cuarta edición, el Festival confirma nuevos conciertos de cara al otoño:


MANEL
Su récord como único artista en entrar en el no1 de las listas españolas tres veces consecutivas con discos cantados en catalán y sus casi medio millar de conciertos por toda la geografía catalana, pero también en lugares tan diversos como Estados Unidos, Argentina,
México, Francia, Gran Bretaña, Irlanda, Luxemburgo, Suiza, Alemania y Filipinas, ya forman parte de la historia. Hoy, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla y Arnau Vallvé siguen haciendo canciones, defendiéndolas en directo y, empezando por ellos mismos, sin perder
la capacidad de sorprendernos.

PLANET HEMP
Planet Hemp fue una banda brasileña de hip hop y rock, aunque también incorporaban elementos de funk, hardcore, punk, ragga y samba en sus composiciones. Este sonido, fruto de una fusión de tantos y diversos géneros musicales fue bautizado como "Raprocknrollpsicodeliahardcoreragga" por los miembros de la banda. Su sonido recuerda a Beastie Boys, Cypress Hill, Public Enemy, Red Hot Chili Peppers o Rage Against the Machine. En cuanto al contenido lírico, éste gira en torno a la legalización de la marihuana y la crítica social. Cesaron su actividad en 2001 debido a diferencias entre sus componentes. Actualmente Marcelo D2, BNegão y Black Alien siguen su carrera en solitario.
 
CARAVAN PALACE
Después de pasar un año escondidos y refugiados en su estudio parisino, Caravan Palace reaparecía el pasado 8 de febrero con un nuevo single, 'Miracle'. Una pista electro hecha de ritmos contagiosos y que marcaban un cambio en su estilo, dándonos una pista de cómo será el álbum que lanzarán en agosto de 2019. Pista que se veía reforzada el pasado 24 de mayo con 'About You', un tema que cuenta con la colaboración de Charles X y que está siendo un éxito absoluto en las plataformas digitales.
El virtuosismo de la banda junto a la combinación de energía y celebración por la vida de la que han hecho bandera en los escenarios más importantes de todo el mundo, llegará a la sala Razzmatazz el próximo 22 de noviembre dentro del Cruïlla de Tardor.
 
TIKEN JAH FAKOLY
Tiken Jah Fakoly apoya los jóvenes talentos y ha grabado un nuevo LP con grupos locales, que publicará esta primavera. En el Cruïlla tenemos una nueva oportunidad para vivir la experiencia que representa asistir a uno de sus conciertos.

ISEO&DODOSOUND
La realidad es que Iseo & Dodosound son la tormenta no anunciada que ha llenado salas por
todo el país con un sonido que toma del dub, del trip-hop, del reggae o incluso del r&b, pero
que sobre todo ha creado sus propios paisajes vestidos de texturas evocadoras, potentes
frecuencias graves, ritmos contagiosos y una voz que dependiendo del momento pasa de ser
brisa a tormenta.

ELS PETS
Después de cinco años de su último disco de estudio, Els Pets vuelven a los escenarios
con toda la fuerza de la mano de un nuevo trabajo discográfico: Con una escenografía y puesta en escena cuidada.

AIALA
Aiala es un universo. Un universo donde música e imagen van de la mano. Cada canción es
un mundo. Y el mundo se escucha y se ve. Aiala es el dúo formado por Jara Aiala y Isaías Albert.
Este es el blues del Mediterráneo y, al mismo tiempo, el trap que se escucha a Júpiter, o
el funk que hace girar la luna.


ALIENA
ALIENA nace en el verano del 2014 en La Seu d'Urgell (Pirineo Catalán), son amigos de la
infancia que se conocen desde primaria.

ALIENA es un grupo formado por cinco jóvenes músicos (Marc, Dani, Lynch, Martí y Ayrton) que manejan los tiempos del rock, el metal, el grunge y el punk-pop, con un descaro propio de su edad, que te engancha solo escucharlos. Sus inuencias y referencias pasan por grupos como Bring Me The Horizon, State Champs, Neck Deep, With Condence, Adelitas Way o A Day To Remember.


Estos grupos se unen a los ya confirmados anteriormente GRANT LEE PHILIPPS , BÚHOS , ELS CATARRES, LEÓN BENAVENTE, GLUECIFER
 
El Festival aprovecha para anunciar también un par de conciertos confirmados para el Cruïlla de Primavera 2020:

FAT FREDDY'S DROP
Fat Freddy’s Drop (FFD, por sus siglas en inglés) es la banda más popular que nunca ha surgido de Nueva Zelanda y una de las más grandes en directo.
Como una fórmula mágica de receta secreta, su música contiene dosis indeterminadas de ingredientes tan saludables como el reggae, soul, funk, dub, jazz, rock y disco. Una cantidad idónea de resultado 100% efectivo, disfrutable y estimulante que hay que vivir en concierto.
NATOS Y WAOR
¡Los Reyes del Rap Espanyol! Natos y Waor son un dúo de rap que se caracteriza por sus letras crudas, descaradas y sin pelos en la lengua. Abanderados de la transformación de la industria musical, han marcado sus propias normas sin olvidar sus principios.

Toda la info en www.cruillabarcelona.com