NOTA DE PRENSA DEL jueves 06 de junio de 2019

Neix Cruïlla Talks: espai de reflexió del Festival Cruïlla i plataforma de nous lideratges socials ::: CAST A CONT
 
  • Cruïlla Talks neix en el marc de la celebració dels 10 anys del Festival.
 
  • Cruïlla Talks inclou set activitats com debats, converses, entrevistes i activitats familiars, comissariades per la periodista i escriptora Agnès Marquès.
 
  • Entre els protagonistes d’aquesta edició hi trobem a Tarana Burke - fundadora del moviment #MeToo-, Khalida Popal - futbolista i activista feminista afganesa-, Tiken Jah Fakoly, Marcelo D2, Paula Bonet, Raquel Riba Rossy, David Trueba, Gemma Nierga, Patrícia Plaja, Òscar Camps,  Xavier Aldekoa o Óscar Pierre…
 
  • Les activitats tindran lloc de l’11 de juny al 6 de juliol a diferents espais de la ciutat de Barcelona
 
  • Ja es poden reservar les entrades fent una donació de 2€ a Proactiva Open Arms a través del web cruillabarcelona.com
 
  • Tota la informació a www.cruillabarcelona.com/ca/cruilla-talks
 
  • Descarrega el dossier de premsa aquí
 
Barcelona 6 de juny de 2019. Avui s’ha presentat en roda de premsa Cruïlla Talks, un espai de reflexió paral·lel a l'espai de diversió que ofereix el Festival Cruïlla, que pretén tractar temes d'actualitat amb un esperit crític projectant la mirada d'experts. Cruïlla Talks vol convertir-se en una plataforma per mostrar com nous lideratges sorgits de la societat civil han generat moviments globals i transversals i han transformat la societat.
En paraules de Jordi Herreruela, director de Cruïlla “El Festival Cruïlla treballa constantment per millorar l’experiència dels seus assistents amb propostes que es corresponen amb els seus interessos: música, art, cultura, gastronomia, moda, benestar, esport, tecnologia, gaming, responsabilitat social i medi ambient“.
 
En aquesta línia i, conscient d’allò que preocupa i interessa el seu públic, Cruïlla impulsa Cruïlla Talks, una iniciativa de reflexió i mobilització sobre reptes globals feta des de Barcelona.  A partir d’allò més local, reflexionar sobre allò més global.
 
Cruïlla Talks compta com a comissaria amb la periodista i escriptora Agnès Marquès, que per aquesta primera edició ha fet una proposta que inclou un cicle d’entrevistes entre nous líders socials i reconeguts periodistes. També acollirà ponències i activitats familiars que promouen nous espais de pensament.
 
En les seves pròpies paraules "Habitem diversos planetes virtuals: twitter, instagram, facebook, etc. als quals cada dia hi dediquem minuts de la nostra vida, així que ens hem de fer algunes preguntes: com ens hi comportem? Què ens aporta? Connectats, podem transformar el poder? I el poder, pot controlar-nos més?... ".
 
La primera activitat tindrà lloc l’11 de juny quan sis persones de diferents generacions (David Trueba, Gemma Nierga, Patrícia Plaja, Bernat Dedéu, Oscar Pierre i Suu amb moderació a càrrec d’Agnès Marquès) conversaran sobre els principals temes del Cruïlla Talks (nous lideratges a través de les xarxes, problemes globals: ecologisme, feminisme, ultradreta, pobresa, hiperconnectivitat...)  en una reflexió al voltant de com les noves tecnologies i les xarxes socials ens han canviat la vida, des de l’impacte personal més directe fins a l’impacte global.
L’1 de juliol a les 19.00h al CCCB Tarana Burke, fundadora del moviment #metoo l’any 2006 per atendre dones joves de comunitats marginades que han patit algun tipus d’agressió sexual que conversarà amb la periodista i escriptora Lucía Lijtmaer.
 
L'endemà, 2 de juliol a les 19.00h i també al CCCB, l’activista pels drets de les dones que utilitza el poder del futbol per empoderar les noies de l’Afganistan i cofundadora del primer equip nacional de futbol femení del seu país natal, Khalida Popal conversarà amb la periodista Laura Rosel.
 
El 4 de juliol, al Centre d’Arts Santa Mònica, Raquel Riba Rossy, creadora del famós personatge de còmic Lola Vendetta, i Paula Bonet, que acaba de publicar “Roedores”, un llibre il·lustrat que dedica als seus dos fills no nascuts, conversaran amb Bibiana Ballbé a “Del postureig a la dura realitat”.
 
En un cicle de conferències organitza per Cruïlla no hi podia faltar música i, per aquest motiu, dos protagonistes de Cruïlla Talks també ho seran als escenaris del Festival Cruïlla.
 
El 5 de juliol a les 17:00h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el cantant de reggae originari de Costa d’Ivori Tiken Jah Fakoly conversarà sobre la realitat africana amb Òscar Camps, activista fundador de l’ONG Proactiva Open Arms I Xavier Aldekoa Corresponsal de La Vanguardia a Àfrica.
El 6 de juliol a les 17.00h també al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Marcelo D2, l’artista brasiler a qui Bolsonaro va dedicar la seva primera piulada des del compte oficial com a president de Brasil, conversarà amb el periodista Òscar Broc sobre “Com combatre el populisme amb la cultura”.
 
 
Cruilla Talks també mira cap a les noves generacions i el  29 de juny al Centre d'Arts Santa Mònica, I en horari de matí, tindrà lloc un contacontes on Neus Ballbé, Estel Solé, Roger Coma, Beth Rodergas, Margalida Grimalt, Pep Plaza, Txell Sust i Míriam Cano posaran veu a la col·lecció Petita&Gran d’Alba Editorial.
 
 
Per accedir a totes les activitats, excepte el contacontes que és gratuït, sols s’ha de reservar entrada fent una donació de 2€ a Proactiva Open Arms a través del web cruillabarcelona.com
 
Cruïlla Talks compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, MediaPro, Open Arms, La Fundació Carulla, el Centre Arts Santa Mónica, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, La Vanguardia i Tv3 (que emetrà la xerrada “Hipervinculats” en properes dates).
 
 
CAST
 
______________________________
________________________
 
 
 
Nace Cruïlla Talks: espacio de reflexión del Festival Cruïlla y plataforma de nuevos liderazgos sociales.
 
 

• Cruïlla Talks nace en el marco de la celebración de los 10 años del Festival.
 
• Cruïlla Talks incluye siete actividades como debates, conversaciones, entrevistas y actividades familiares, comisariadas por la periodista y escritora Agnès Marquès.
 
• Entre los protagonistas de esta edición encontramos a Tarana Burke - fundadora del movimiento #MeToo-, Khalida Popal - futbolista y activista feminista afgana-, Tiken Jah Fakoly, Marcelo D2, Paula Bonet, Raquel Riba Rossy, David Trueba, Gemma Nierga, Patrícia Plaja, Òscar Camps, Xavier Aldekoa o Óscar Pierre… 
 
• Las actividades tendrán lugar del 11 de junio al 6 de julio en diferentes espacios de la ciudad de Barcelona
 
• Ya se pueden reservar las entradas haciendo una donación de 2€ a Proactiva Open Arms en cruillabarcelona.com 
 
• Toda la información a www.cruillabarcelona.com/ca/cruilla-talks
 
• Descarga el dossier de prensa aquí

 

Barcelona 6 de junio de 2019. Hoy se ha presentado en rueda de prensa Cruïlla Talks, un espacio de reflexión paralelo al espacio de diversión que ofrece el Festival Cruïlla, que pretende tratar temas de actualidad con un espíritu crítico proyectando la mirada de expertos. Cruïlla Talks quiere convertirse en una plataforma para mostrar como nuevos liderazgos surgidos de la sociedad civil han generado movimientos globales y transversales y han transformado la sociedad. 
 
En palabras de Jordi Herreruela, director de Cruïlla “El Festival Cruïlla trabaja constantemente para mejorar la experiencia de sus asistentes con propuestas que se corresponden con sus intereses: música, arte, cultura, gastronomía, moda, bienestar, deporte, tecnología, gaming, responsabilidad social y medio ambiente“.

En esta línea y, consciente de aquello que preocupa e interesa su público, Cruïlla impulsa Cruïlla Talks, una iniciativa de reflexión y movilización sobre retos globales hecho desde Barcelona. A partir de lo más local, reflexionar sobre lo más global. 

Cruïlla Talks cuenta como comisaría con la periodista y escritora Agnès Marquès, que para esta primera edición ha hecho una propuesta que incluye un ciclo de entrevistas entre nueces líderes sociales y reconocidos periodistas. También acogerá ponencias y actividades familiares que promueven nuevos espacios de pensamiento.

En sus propias palabras "Habitamos varios planetas  virtuales: twitter, instagram, facebook, etc. a los cuales cada día dedicamos minutos de nuestra vida, así que nos tenemos que hacer algunas preguntas: ¿cómo nos comportamos? ¿Qué nos aporta? ¿Conectados, podemos transformar el poder? ¿Y el poder, puede controlarnos más?... ".

La primera actividad tendrá lugar el 11 de junio cuando seis personas de diferentes generaciones (David Trueba, Gemma Nierga, Patrícia Plaja, Bernat Dedéu, Oscar Pierre i Suu con moderación a cargo de Agnès Marquès) conversarán sobre los principales temas del Cruïlla Talks (nuevos liderazgos a través de las redes, problemas globales: ecologismo, feminismo, ultraderecha, pobreza, hiperconectividad...) en una reflexión alrededor de como las nuevas tecnologías y las redes sociales nos han cambiado la vida, desde el impacto personal más directo hasta el impacto global. 
 
El 1 de julio a las 19.00h al CCCB Tarana Burke, fundadora del movimiento #metoo en 2006 para atender mujeres jóvenes de comunidades marginadas que han sufrido algún tipo de agresión sexual que conversará con la periodista y escritora Lucía Lijtmaer. 

El día siguiente, 2 de julio a las 19.00h y también al CCCB, el activista por los derechos de las mujeres que utiliza el poder del fútbol por empoderar a las chicas del Afganistán y cofundadora del primer equipo nacional de fútbol femenino de su país natal, Khalida Popal conversará con la periodista Laura Rosel.

El 4 de julio, en el Centre Arts Santa Mónica, Raquel Riba Rossy, creadora del famoso personaje de cómico Lola Vendetta, y Paula Bonet, que acaba de publicar “Roedores”, un libro ilustrado que dedica en sus dos hijos no nacidos, conversarán con Bibiana Ballbé a “Del postureo a la dura realidad”.

En un ciclo de conferencias organiza por Cruïlla no podía faltar música y, por este motivo, dos protagonistas de Cruïlla Talks también lo serán en los escenarios del Festival Cruïlla.

El 5 de julio a las 17:00h en el  Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el cantante de reggae originario de Costa de Marfil Tiken Jah Fakoly conversará sobre la realidad africana con Òscar Camps, activista fundador del ONG Proactiva Open Arms I Xavier Aldekoa Corresponsal de La Vanguardia a África. 
 
El 6 de julio a las 17.00h también en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Marcelo D2, el artista brasileño a quién Bolsonaro dedicó su primer tuit desde la cuenta oficial como presidente de Brasil, conversará con el periodista Òscar Broc sobre “Como combatir el populismo con la cultura”.


Cruilla Talks también mira hacia las nuevas generaciones y el 29 de junio al Centro de Artes Santa Mònica, Y en horario por la mañana, tendrá lugar un cuentacuentos donde Neus Ballbé, Estrella Solé, Roger Coma, Beth Rodergas, Margalida Grimalt, Pep Plaza, Txell Sust y Míriam Canoposarán voz a la colección Pequeña&Grande de Alba Editorial.


Para acceder a todas las actividades, excepto al cuentacuentos que es gratuito, solo se tiene que reservar entrada haciendo una donación de 2€ a Proactiva Open Arms a través de cruillabarcelona.com.

Cruïlla Talks cuenta con el apoyo de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, MediaPro, Open Arms, La Fundació Carulla, el Centre Arts Santa Mónica, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, La Vanguardia i Tv3Tv3 (que emitirá la charla “Hipervinculats” en próximas fechas).