NOTA DE PRENSA DEL martes 14 de mayo de 2019

Cruïlla 2019: tot l’art que es fa fora dels escenaris
 
- Com ja és tradició, aquest any l’artista LLuís Danés torna a convertir l’escenari principal del Cruïlla en una obra d’art

- L'escenari Estrella Damm es convertirà en una al.legoria de “l’origen” de la vida

- El Festival presenta també Cruïlla Arts & Performance, tot l’art que es fa fora dels escenaris, amb La Fura dels Baus, l’Aquelarre de Cervera i les estructures gegants d'Antigua i Barbuda

 
El Festival Cruïlla, que fa tot just una setmana va anunciar els horaris de les seves actuacions musicals per la seva 10ª edició, comparteix ara tot l’art que tindrà lloc durant els dies del Festival, per fer del Cruïlla una experiència artística total. Molt més enllà d’una successió de concerts, el desè aniversari del Festival serà una explosió d’art que ocuparà tot el Parc del Fòrum durant 4 dies consecutius.

Per un costat, com ja és tradició, l’artista LLuís Danés tornarà a convertir l’escenari principal del Cruïlla en una obra d’art.

En paraules del mateix Lluís Danés "És una escenografia titulada “Origen” que vol representar un punt de partida.  L’escenografia recorda un paisatge de flors, però també d’altaveus, amb una malla d’herbes que cobrirà tota l’estructura i que tindrà darrera unes formes humanes d’una dona i un home, que són el punt de partida de tot. Un origen de la creació en el sentit més ampli".
L’escenografia a més, vol representar dos elements bàsics que per l’artista són el punt d’origen de totes les coses:  la natura i l’amor.
El concepte de l'escenografia lliga de forma natural amb el fet que el Cruïlla aquest any compleix 10 anys. 10 anys de Festival i un bon moment per cel.lebrar-ho i per recordar quin és el seu origen.

Per una altra banda, El Festival també presenta Cruïlla Arts & Performance, tot l’art que es fa fora dels escenaris:
 
La Fura dels Baus, mestres de la transgressió
Torna La Fura dels Baus, referents internacionals de la performance i especialistes en teatre social.
La companyia porta adaptacions d’espectacles mai abans vists al Cruïlla. Algunes de les novetats d’aquest any inclouen un vaixell i una figura antropomorfa gegant, però la resta ho deixem a la teva imaginació.
Com sempre, la sortida a escena de La Fura vol dir desenes d’actors interactuant amb instal·lacions gegantines i una performance transgressora que ens desperta emocions primàries.
Es podran veure les performances i instal·lacions de La Fura dels Baus el divendres 5 i dissabte 6 de juliol.
 
Torna el foc, torna l’Aquelarre!
L’Aquelarre de Cervera tornarà a omplir el festival de dimonis, en un correfoc que portarà l’esperit de la nit de Sant Joan al Cruïlla.
Però l’Aquelarre és molt més que correfocs: és llum, música, performance, esoterisme, bruixes. Es podrà viure tot divendres 5 de juliol!
 
Antigua i Barbuda, estructures gegants!
Aquest any el Festival compta amb les obres d’art majestuoses de la companyia Antigua i Barbuda, el projecte de vida de l’artista Jordà Ferré.
Mentre es passeja pel festival, es podrá veure un cavall o una ballarina que s’alcen per sobre dels capas del públic. Són les escultures metàl·liques gegants d’Antigua i Barbuda, grans construccions d’estètica steampunk que, a més, es posen en moviment.
 
Pintem els caps de cartell!
Durant el festival, un grup d’artistes urbans pintarà retrats dels principals caps de cartell en directe!
Qui estigui interessat pot participar en la convocatòria i enviar una mostra de la seva obra AQUÍ. Si guanya, pintarà a la zona Street Art by Smoking!

Tota la informació sobre aquestes activitats i sobre el programa del Festival Cruïlla es poden trobar AQUÍ_______________________________________  Castellano
 
Cruïlla 2019: todo el arte que se hace fuera de los escenarios
 

- Como ya es tradición, este año el artista LLuis Danés vuelve a convertir el escenario principal del Cruïlla en una obra de arte

- El escenario Estrella Damm se convertirá en una alegoría del “Origen" de la vida

- El Festival presenta también Cruïlla Arts & Performance, todo el arte que se hace fuera de los escenarios, con La Fura del Baus, el Aquelarre de Cervera y las estructuras gigantes de Antigua y Barbuda
 
 
El Festival Cruïlla, que hace apenas una semana, anunció los horarios de sus actuaciones musicales para su 10ª edición, comparte ahora todo el arte que tendrá lugar durante los días del Festival, para hacer del Cruïlla una experiencia artística total. Mucho más allá de una sucesión de conciertos, el décimo aniversario del Festival será una explosión de arte que ocupará todo el Parque del Fórum durante 4 días consecutivos.

Por un lado, como ya es tradición, el artista Lluís Danés volverá a convertir el escenario principal del Cruïlla en una obra de arte.
En palabras del propio Lluís Danés "Es una escenografía titulada "Origen" que quiere representar un punto de partida. La escenografía recuerda un paisaje de flores, pero también de altavoces, con una malla de hierbas que cubrirá toda la estructura y que tendrá detrás unas formas humanas de una mujer y un hombre, que son el punto de partida de todo. Un origen de la creación en el sentido más amplio".

La escenografía además quiere representar dos elementos básicos que para el artista son el punto de origen de todas las cosas: la naturaleza y el amor.

El concepto de la escenografía liga de forma natural con el hecho de que el Cruïlla este año cumple 10 años. 10 años de Festival y un buen momento para celebrarlo y para recordar cuál es su origen.

Por otro lado, el Festival presenta también Cruïlla Arts & Performance, todo el arte que podrás ver fuera de los escenarios:
 
La Fura dels Baus, maestros de la transgresión
Vuelve La Fura dels Baus, referentes internacionales de la performance y especialistas en teatro social.
La compañía traerá al Cruïlla adaptaciones de espectáculos nunca vistos. Algunas de las novedades de este año incluyen un barco y una figura antropomorfa gigante, pero el resto lo dejamos a tu imaginación.
Como siempre, la puesta en escena de La Fura implica a decenas de actores interactuando con instalaciones gigantes y una performance transgresora que nos despierta emociones primarias.
¡Se podrán ver las performances y las instalaciones de La Fura dels Baus el viernes 5 y el sábado 6 de julio!
 
¡Vuelve el fuego, vuelve el Aquelarre!
El Aquelarre de Cervera volverá a llenar el festival de diablos, en un correfoc que traerá el espíritu de la noche de Sant Joan al Cruïlla 2019.
Pero el Aquelarre es mucho más que correfocs: es luz, música, performance, esoterismo, brujas. ¡Lo viviremos todo el viernes 5 de julio!
 
¡Antigua i Barbuda, estructuras gigantes!
Este año el Festival cuenta con las obras de arte majestuosas de la compañía Antigua i Barbuda, el proyecto de vida del artista Jordà Ferré.
Mientras se pasea por el festival, se verá un caballo o una bailarina que se elevan por encima de las cabezas del público. Son las estructuras metálicas gigantes de Antigua i Barbuda. Grandes construcciones de estética steampunk que, además, se ponen en movimiento.
 
¡Pintemos a los cabezas de cartel!
Durante el festival, un grupo de artistas urbanos pintará retratos de los principales cabezas de cartel en directo.
Quien esté interesado puede participar en la convocatoria y enviar una muestra de su obra AQUÍ. ¡Los ganadores pintarán en la zona Street Art By Smoking!
 
Toda la información sobre estas actividades y sobre el programa del Festival Cruïlla se pueden encontrar AQUÍ