NOTA DE PRENSA DEL lunes 01 de abril de 2019

EL FESTIVAL MORITZ FEED DOG TANCA UNA EDICIÓ EXCEL·LENT AMB AUGMENT DE PÚBLIC

- El Festival de cinema documental sobre moda tanca la seva cinquena edició amb 5815 espectadors
 
- El Premi del públic ha estat per la pel.lícula McQueen, de Ian Bonhôte y Peter Ettedgui, sobre el genial dissenyador
- MORITZ FEED DOG ha convidat a la reflexió i al debat a més d'haver ofert grans històries a la gran pantalla

- S'han pogut veure pel·lícules sobre Mc Queen, Halston, Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, Coco Chanel, Peter Lindbergh o sobre la sostenibilitat en el món de la moda

- Un dels moments més emocionants d'aquesta edició va ser la presència i la xerrada de Miguel Adrover, premi nacional de la moda 2018.

El Festival Moritz Feed Dog, que s'ha celebrat del 28 al 31 de març a Barcelona, ha tancat la seva cinquena edició amb una programació realment àmplia que ha recollit tota la complexitat i bellesa del món de la moda. A més, el Festival ha ofert diverses activitats paral·leles que han comptat amb l'activa participació del públic, i també amb una sèrie de convidats que han ofert xerrades i taules rodones per generar un debat sobre l'actual estat del món de la moda en tots els vessants .
El festival va donar el tret de sortida amb l'estrena a Espanya de "Yellow is Forbidden" sobre la dissenyadora xinesa Guo Pei. Una inauguració que va penjar el cartell de sold out i que sens dubte, ha estat un dels films més esperats i gaudits pels assistents.

Per un altre costat, la pel.lícula McQueen, de Ian Bonhôte y Peter Ettedgui, ha estat escollida com a Premi per part del Públic. La pel.lícula tracta sobre el geni, que exorcitzava els seus dimonis a la passarel·la, i una ànima torturada fora d'ella, incapaç d'assumir l'èxit i de trobar la pau. El tràgic adéu de l'últim 'enfant terrible' de la moda va marcar a diverses generacions. Aquest és el seu retrat definitiu. 
Per un altre costat, el Festival segueix sumant nous espectadors i en aquesta edició ha augmentat la seva xifra d'assistents, arribant a un total de 5815 persones. D'aquesta manera, i des de la primera edició, el Festival va guanyant públic d'una manera orgànica i progressiva, creant noves complicitats amb públic nou i amb nous referents en el món de la moda.

Un dels moments més intensos i especials d'aquesta edició va ser sens dubte comptar amb la presència de Miguel Adrover, un dels creadors més inclassificables, radicals i poètics que ha donat la moda espanyola. El dissenyador va rebre el Premi Nacional de Disseny de Moda 2018 i va estar al Festival parlant del món de la moda i presentant la seva obra contemporània. Més d'una hora de xerrada que va donar per criticar l'actual món de la moda, parlar del seu imaginari creatiu i de la sostenibilitat, un tema que els preocupa especialment, entre moltes altres coses.
A més, en la secció Etnia Barcelona presenta la Mirada Anartista, s'han pogut veure pel·lícules de dos artistes inclassificables com són Leigh Bowery i McQueen, on les pel·lícules van donar peu a una xerrada posterior titulada "Bellesa convulsa".
A més, el Festival va comptar amb la presència d'altres convidats internacionals com Dana Thomas, autora del llibre "Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano" i Roland Ballester, productor de Halston.

La programació de Moritz Feed Dog ha proposat un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la mirada posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.

Moritz Feed Dog agraeix a tots els col·laboradors, patrocinadors, institucions i, en definitiva, a tothom que ha fet possible aquest projecte, el seu esforç i dedicació.
__________________________________________________  castellano
 
 
EL FESTIVAL MORITZ FEED DOG CIERRA UNA EDICIÓN EXCELENTE CON AUMENTO DE PÚBLICO
 

- El Festival de cine documental sobre moda cierra su quinta edición con 5815 espectadores

- El Premio del público ha sido para la película McQueen, de Ian Bonhôte y Peter Ettedgui, sobre el genial diseñador
- MORITZ FEED DOG ha invitado a la reflexión y al debate además de haber ofrecido grandes historias en la gran pantalla

- Se han podido ver películas sobre Mc Queen, Halston, Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, Coco Chanel, Peter Lindbergh o sobre la sostenibilidad en el mundo de la moda

- Uno de los momentos más emocionantes de esta edición fue la presencia y la charla de Miguel Adrover, premio nacional de la moda 2018.

El Festival Moritz Feed Dog, que se ha celebrado del 28 al 31 de marzo en Barcelona, ha cerrado su quinta edición con una programación realmente amplia que ha recogido toda la complejidad y belleza del mundo de la moda. Además, el Festival ha ofrecido varias actividades paralelas que han contado con la activa participación del público, y también con una serie de invitados que han ofrecido charlas y mesas redondas para generar un debate sobre el actual estado del mundo de la moda en todas sus vertientes.
El festival dio el pistoletazo de salida con el estreno en España de "Yellow is Forbidden” sobre la diseñadora china Guo Pei. Una inauguración que colgó el cartel de sold out y que sin duda, ha sido uno de los films más esperados y disfrutados por los asistentes.
El premio del público ha sido para la película McQueen, de Ian Bonhôte y Peter Ettedgui. Un genio sobre la pasarela, donde exorcizaba sus demonios, y un alma torturada fuera de ella, incapaz de asumir el éxito y de encontrar la paz. El trágico adiós del último ‘enfant terrible’ de la moda marcó a varias generaciones. Éste es su retrato definitivo.
Por otro lado, el Festival sigue sumando nuevos espectadores y en esta edición ha aumentado su cifra de asistentes, llegando a un total de 5815 personas. De esta manera, y desde la primera edición, el Festival va ganando público de una manera orgánica y progresiva, creando nuevas complicidades con público nuevo y con nuevos referentes en el mundo de la moda.

Uno de los momentos más intensos y especiales de esta edición fue sin duda contar con la presencia de Miguel Adrover, uno de los creadores más inclasificables, radicales y poéticos que ha dado la moda española. El diseñador recibió el Premio Nacional de Diseño de Moda 2018 y estuvo en el Festival hablando del mundo de la moda y presentando su obra contemporánea. Más de una hora de charla que dio para criticar el actual mundo de la moda, hablar de su imaginario creativo y de la sostenibilidad, un tema que les preocupa especialmente, entre muchas otras cosas.
Además, el Festival contó con la presencia de otros invitados internacionales como Dana Thomas, autora del libro “Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano" y Roland Ballester, productor de Halston.

Además, en la Sección Etnia Barcelona presenta la Mirada Anartista, se han podido ver películas de dos artistas inclasificables como son Leigh Bowery y McQueen, cuyas películas dieron pie a una charla posterior titulada “Belleza convulsa”.
 
La programación de Moritz Feed Dog ha propuesto un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la mirada puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.


Moritz Feed Dog agradece a todos los colaboradores, patrocinadores, instituciones y, en definitiva, a todo el mundo que ha hecho posible este proyecto, su esfuerzo y dedicación.