NOTA DE PRENSA DEL martes 19 de febrero de 2019

Moritz Feed Dog 2019 : El Festival anuncia gran part de la seva programació :  CAST A CONT
 

- Els nous títols confirmats són Cambodian Textiles; Cassandro, the Exotico!; Il Patto della Montagna; Les dessins de Christian Dior; The Times of Bill Cunningham; Paris Couture i The Wars of Coco Chanel. Prèviament s'havien anunciat Celebration i Yellow is Forbidden. 
 
- A la secció ETNIA PRESENTA LA MIRADA ANARTISTA es projectaran les pel.lícules McQueen i The Legend of Leigh Bowery
 
- El Festival confirma la presència de Miguel Adrover a Barcelona durant el Festival 
 
- La cinquena edició de Moritz Feed Dog tindrà lloc del 28 al 31 de març a Barcelona
 
- Ja es poden comprar els abonaments a moritz.feeddog.org

- Moritz Feed Dog és l’únic  festival dedicat al Cinema Documental sobre Moda
 

 
 
El Festival Moritz Feed Dog, que se celebrarà del 28 al 31 de març, confirma 12 nous documentals que ofereixen una programació realment amplia que recull tota la complexitat i bellesa del món de la moda. El Festival encara ha d’anunciar algun altre títol, junt amb activitats paral.leles i convidats.

Les noves pel.lícules confirmades són:
- Cambodian Textiles, que narra com en alguns racons de Cambodja l'elaboració de la seda segueix sent un procés 100% artesanal, una tradició centenària aliena al frenètic ritme que imposa el 'fast fashion'. Tot un art en risc d'extinció.
- Cassandro, the Exotico!, un retrat íntim i poètic d'un lluitador dins i fora del ring, amb abundant ombra d'ulls, laca, perfum i unes espectaculars capes amb lluentons.
- Il Patto della Montagna, una lliçó històrica de compromís i un document sobre el cos i la memòria com receptacles d'una narrativa secreta.
- Les dessins de Christian Dior, el director Loic Prigent explica com amb deu anys en va tenir prou en Christian Dior per autoerigir-se en l'emperador de la moda per obra i gràcia del New Look. Entrem en els arxius de la maison i disseccionem les seves creacions partint de milers d'esbossos.
- The Times of Bill Cunningham, un retrat íntim i càlid del pare del retrat de carrer, l'inigualable Bill Cunninghm, el fotògraf que va descobrir molt aviat el que el feia feliç i consagrar la seva vida a això.
- Paris Couture, explica com al 1946 hi havia 106 firmes d'Alta Costura a París. Dior, Balmain, Balenciaga i Givenchy regnaven a les passarel·les de tot el món. No obstant això, després de les revoltes del Maig del 68 només van quedar 17 en peu. Un viatge al bell ocàs de la 'couture'.
- The wars of Coco Chanel, un enorme instint de supervivència, un fort temperament i una ambició que no va conèixer límits van fer de Coco Chanel reina d'un imperi que va construir del no-res. Aquest documental revela la part fosca del mite, la cara B de la llegenda.


A la Secció ETNIA BARCELONA PRESENTA LA MIRADA ANARTISTA, hi ha dues pel.lícules confirmades:

- The Legend of Leigh Bowery,  ballarí, agitador, dissenyador de moda, drag queen, model d'excepció de Lucien Freud ... resulta impossible definir amb una paraula a Leigh Bowery, membre VIP d'aquest club d'excèntrics que va fer dels 80 una dècada tant boja com creativa.
- McQueen, un geni sobre la passarel·la, on exorcitzava els seus dimonis, i una ànima torturada fora d'ella, incapaç d'assumir l'èxit i de trobar la pau. El tràgic adéu de l'últim 'enfant terrible' de la moda va marcar a diverses generacions. Aquest és el seu retrat definitiu.


El Festival ja havia confirmat prèviament dos títols, Celebration, el documental sobre Yves Saint Laurent durant els anys previs a la seva retirada el 2002, i Yellow is Forbidden, sobre Guo Pei, la primera dissenyadora chinesa que va desfilar a la setmana de la moda a Paris.

Els títols, en la seva gran majoria novetats i estrenes a territori nacional, són els protagonistes d’una programació que proposa una mirada a la moda des de la riquesa que ofereix la seva naturalesa com a  fenomen cultural. I és aquí on la moda és un relat coral que no només es realitza des dels creadors de les col.leccions sinó també des dels traductors al gran públic, com els fotògrafs o els que les realitzen amb les seves pròpies mans, com els artesans.

Aquest any, com ja ve sent tradició, el Festival convida tant a la reflexió i al debat com a gaudir de l’experiència que li és pròpia al món de les bones històries i l’audiovisual.
 
A falta de noves confirmacions en relació als convidats el Festival confirma la presència de Miguel Adrover a Barcelona durant el Festival.

Amb motiu del Premi Nacional de Disseny de Moda 2018 que concedeix el Ministeri de Cultura, en la present edició de Moritz Feed Dog el festival proposa una visió de 360 graus de la seva feina; mostrant el seu pas pel món de la moda i el moment present del seu procés creatiu. Per això recuperem un dels documentals que vam estrenar en la nostra primera edició, Call It a Balanç in the Unbalance. (Regine Lettner, 2011).

Després de la projecció, Miguel Adrover realitzarà una xerrada amb la feina que està fent actualment.
 
Moritz Feed Dog  l'únic festival a l'estat dedicat al documental sobre moda, va néixer amb la voluntat d'oferir una programació en què, igual que en l'altre Festival organitzat per Inedit Produccions, el Festival In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa. L'any passat el festival va viure la seva millor edició amb més de 5000 espectadors.

El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la vista posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.


Tota la informació a Moritz.FeedDog.org
 

Pots descarregar el dossier AQUÍ
Pots descarregar fotos AQUÍ

__________________________________________  castellano

Moritz Feed Dog 2019 : El Festival anuncia gran parte de su programación :  CAST A CONT
 

- Los nuevos títulos confirmados son Cambodian Textiles; Cassandro, the Exotico!; Il Patto della Montagna; Les dessins de Christian Dior; The Times of Bill Cunningham; Paris Couture y The Wars of Coco Chanel.   Previamente  se habían anunciado Celebration y Yellow is Forbidden. 

- En la sección ETNIA PRESENTA LA MIRADA ANARTISTA se proyectarán las películas McQueen y The Legend of Leigh Bowery

- El Festival confirma la presencia de Miguel Adrover en Barcelona durante el Festival.

- La quinta edición de Moritz Feed Dog tendrá lugar del 28 al 31 de marzo en Barcelona
 
- Ya se pueden comprar los abonos en moritz.feeddog.org

- Moritz Feed Dog es el único festival dedicado al Cine Documental sobre Moda

El Festival Moritz Feed Dog, que se celebrará del 28 al 31 de marzo en Barcelona, confirma 12 nuevos documentales que ofrecen una programación realmente amplia que recoge toda la complejidad y belleza del mundo de la moda. El Festival aún debe anunciar algún otro título, junto con actividades paralelas y invitados.

Las nuevas películas confirmadas son:
 - Cambodian Textiles, que explica como en algunos rincones de Camboya la elaboración de la seda sigue siendo un proceso 100% artesanal, una tradición centenaria ajena al frenético ritmo que impone el ‘fast fashion’. Todo un arte en riesgo de extinción.
- Cassandro, the Exotico!, un retrato íntimo y poético de un luchador dentro y fuera del ring, con abundante sombra de ojos, laca, perfume y unas espectaculares capas con lentejuelas.
- Il Patto della Montagna, una lección histórica de compromiso y un documento sobre el cuerpo y la memoria como receptáculos de una narrativa secreta.
- Les dessins de Christian Dior, donde el director Loic Prigent cuenta como diez años le bastaron a Christian Dior para autoerigirse en el emperador de la moda por obra y gracia del New Look. Entramos en los archivos de la maison y diseccionamos sus creaciones partiendo de miles de bocetos.
- The Times of Bill Cunningham, un retrato íntimo y cálido del padre del retrato callejero, el inigualable Bill Cunninghm, el fotógrafo que descubrió muy pronto lo que le hacía feliz y consagró su vida a ello.  
  - Paris Couture, que explica como en 1946 había 106 firmas de Alta Costura en París. Dior, Balmain, Balenciaga y Givenchy reinaban en las pasarelas de todo el mundo. Sin embargo, tras las revueltas del Mayo del 68 sólo quedaron 17 en pie. Un viaje al bello ocaso de la ‘couture’.
- The wars of Coco Chanel, un enorme instinto de supervivencia, un fuerte temperamento y una ambición que no conoció límites hicieron de Coco Chanel reina de un imperio que construyó de la nada. Este documental revela la parte oscura del mito, la cara B de la leyenda.

En la Sección ETNIA BARCELONA PRESENTA LA MIRADA ANARTISTA, hay dos películas confirmadas:

- The Legend of Leigh Bowery, bailarín, agitador, diseñador de moda, drag queen, modelo de excepción de Lucien Freud... resulta imposible definir con una palabra a Leigh Bowery, miembro VIP de ese club de excéntricos que hizo de los 80 una década tan loca como creativa.
- McQueen, un genio sobre la pasarela, donde exorcizaba sus demonios, y un alma torturada fuera de ella, incapaz de asumir el éxito y de encontrar la paz. El trágico adiós del último ‘enfant terrible’ de la moda marcó a varias generaciones. Éste es su retrato definitivo.

El Festival ya había confirmado previamente dos títulos, Celebration, el documental sobre Yves Saint Laurent durante los años previos a su retirada en 2002, y Yellow is Forbidden, sobre Guo Pei, la primera diseñadora china que desfiló en la semana de la moda en Paris.

Los títulos, en su gran mayoría novedades y estrenos en territorio nacional, son los protagonistas de una programación que propone una mirada a la moda desde la riqueza que ofrece su naturaleza como fenómeno cultural. Y es aquí donde la moda es un relato coral que no sólo se realiza desde los creadores de las colecciones sino también desde los traductores al gran público, como los fotógrafos o los que las realizan con sus propias manos, como los artesanos.

Este año, como ya viene siendo tradición, el Festival invita tanto a la reflexión y al debate como a disfrutar de la experiencia que le es propia al mundo de las buenas historias y el audiovisual.

A falta de nuevas confirmaciones en relación a los invitados el Festival confirma la presencia de Miguel Adrover en Barcelona durante el Festival.

Con motivo del premio nacional de diseño de moda 2018 que concede el ministerio de cultura, en la presente edición de Moritz Feed Dog  el festival propone una visión de 360 grados de su trabajo; mostrando su paso por el mundo de la moda y el momento presente de su proceso creativo. Por ello recuperamos uno de los documentales que estrenamos en nuestra primera edición, Call It a Balance in the Unbalance. (Regine Lettner, 2011).

Después del pase, Miguel Adrover realizará una charla con el trabajo que está haciendo actualmente.


Moritz Feed Dog el único festival en el estado dedicado al documental sobre moda, nació con la voluntad de ofrecer una programación en la que, al igual que en el otro Festival organizado por Inedit Producciones, el Festival In-Edit, prevalezca la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Una iniciativa que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa. El año pasado el festival vivió su mejor edición con más de 5000 espectadores.
 
El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales.
 
La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la vista puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.

Toda la información en Moritz.FeedDog.org