NOTA DE PRENSA DEL viernes 14 de diciembre de 2018

 
 
 
LA FESTA MUNDIAL DEL CINEMA CURT (EL DIA MÉS CURT) VIU EL SEU ACTE CENTRAL A BARCELONA A FALTA D'UNA SETMANA INTENSA DE PROJECCIONS  DE CURTMETRATGES ::: CAST A CONT
 
 
 
- El Dia Més Curt, en la seva sisena edició, es consolida com la festa del curtmetratge de referència a nivell nacional, degut en part a la bona salut del gènere a Catalunya i a l'estat

 
- Durant més d’una setmana hi ha hagut projeccions arreu de Catalunya i el dia principal a Barcelona ha estat el 15 de desembre al CCCB.
 
- A Illes Barlears les projeccions tindran lloc el 20 i 21 de desembre.
 
 

* La Festa Mundial del Cinema Curt, ha sigut una celebració internacional del curtmetratge, com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies, en un acte de democratització del gènere.
 
 

 

 
 
Ahir va tenir lloc l'acte principal de la sisena edició de La Festa Mundial del Cinema Curt (El Dia Més Curt), un esdeveniment internacional que celebra el curtmetratge com a gènere cinematogràfic per a tots els públics. El festival, organitzat per Catalunya Film Festivals i Marvin & Wayne, va néixer a França el 2011 i ja ha tingut presència a més de 50 països. Aquest any El Dia Més Curt s’ha celebrat arreu de Catalunya i Illes Balears i sens dubte ha estat una edició excel.lent. D'aquesta manera El Dia Més Curt apropa al territori un cinema que normalment no arriba a les sales de cine ni a moltes localitats.
 
 
Han estat uns dies per reivindicar el format, que especialment a Catalunya viu una època daurada, doncs en els darrers anys produccions catalanes han estat reconeguts amb premis com la Palma d'Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l'Acadèmia Europea, i preseleccions als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món, com a Sundance i Clermont- Ferrand.
 
Aquests reconeixements no són casualitat, ja que Catalunya té les millors escoles i hi ha molta producció de curtmetratges a Catalunya, així com Festivals que serveixen cap a trampolí de les produccions cap al seu públic.
 
La programació d'enguany s’ha dividit en quatre blocs temàtics. Perles del Quebec, Junior Beat, Bandarra! i Km. 0 el vídeo musical català dels 00'. I entre la programació han destacat "Fauve" - premiat al Festival de Sundance i un dels curts de l'any-, el videoclip de "Suena brillante" -de Crepúsculo/Luis Cerveró - himne d'una generació i referent en el món videoclip - o "Instead for abrakadabra" - comèdia sueca mítica multi premiada a festivals, inclosa la sessió Bandarra, un dels programes més populars i amb més assistència de tota la jornada.
 
A més, i per primer cop, El Dia Més Curt ha dedicat una sessió al videoclip, Km. 0 el vídeo musical català dels 00', un gènere que està vivint una autèntica època daurada tot i no tenir gairebé presència en el mitjà que va neixer: la televisió. Bruno Sokolowicz va ser el responsable d'acompanyar amb la seva veu els millors videoclips catalans dels darrers anys, al més pur estil Sputnik, en una de les sessions més celebrades d'aquesta edició.
 
La presència d'El Dia Més Curt ha estat notòria, i no sols a tot el territori -amb més de 50 projeccions a diverses localitats i amb sessions escolars a Tàrrega o Balaguer, o la segona edició de CURTd'Aneu- sinó també a la pantalla petita, concretament a TV3, on s'han realitzat dos especials basats amb la programació de la Festa Mundial del Cinema Curt.
 
Aquesta edició d’ El Dia Més Curt doncs ha estat excel·lent en termes de presència de públic i de qualitat dels curtmetratges presentats, tancant així una sisena edició amb una sensació palpable d'èxit.
 
El Dia Més Curt està recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. Amb la col·laboració especial del CCCB i el Bureau deu Québec.
 

 

 
 
 
 
CAST 
 
 
_____________________________________________________
________________________________
 
 
 
LA FIESTA MUNDIAL DEL CINE CORTO (EL DIA MÁS CORTO) CIERRA UNA EDICIÓ EXCELENTE CON UNA SEMANA INTENSA DE PROYECCIONES  DE CORTOMETRAJES
 
 
- El Día Más Corto, en su sexta edición, se consolida como la fiesta del cortometraje de referencia a nivel nacional, debido en parte a la buena salud del género en Cataluña y en el estado
 
- Durante más de una semana ha habido proyecciones en Cataluña y el día principal en Barcelona ha sido el 15 de diciembre en el CCCB.
 
- A Islas Barlears las proyecciones tendrán lugar el 20 y 21 de diciembre.
 
 
- La Fiesta Mundial del Cine Corto, ha sido una celebración internacional del cortometraje, como género cinematográfico para todos los públicos: niños, jóvenes, adultos y familias, en un acto de democratización del género.
 
 
 
Ayer tuvo lugar el acto principal de la sexta edición de La Fiesta Mundial del Cine Corto (El Día Más Corto), un evento internacional que celebra el cortometraje como género cinematográfico para todos los públicos. El festival, organizado por Catalunya Film Festivals y Marvin & Wayne, nació en Francia en 2011 y ya ha tenido presencia en más de 50 países. Este año El Día Más Corto se ha celebrado en Cataluña e Islas Baleares y sin duda ha sido una edición excelente. De esta manera El Día Más Corto acerca al territorio un cine que normalmente no llega a las salas de cine ni en muchas localidades.
.
 
Han sido unos días para reivindicar el formato, que especialmente en Cataluña vive una época dorada, pues en los últimos años producciones catalanas han sido reconocidos con premios como la Palma de Oro en Cannes, varias nominaciones a los premios de la Academia Europea, y preselecciones los Oscar y selecciones en los principales festivales de cine del mundo, como Sundance y Clermont Ferrand.
Estos reconocimientos no son casualidad, ya que Cataluña tiene las mejores escuelas y hay mucha producción de cortometrajes en Cataluña, así como Festivales que sirven hacia trampolín de las producciones hacia su público.
.


La programación de este año se ha dividido en cuatro bloques temáticos. Perlas de Quebec, Junior Beat, Bandarra! y Km. 0 el vídeo musical catalán de los 00 '. Y entre la programación han destacado "Fauve" - premiado en el Festival de Sundance y uno de los cortos del año-, el videoclip de "Suena brillante" -de Crepúsculo / Luis Cerveró - himno de una generación y referente en el mundo videoclip - o "instead for Abrakadabra" - comedia sueca mítica multi premiada en festivales, incluida la sesión Bandarra, uno de los programas más populares y con más asistencia de toda la jornada.

Además, y por primera vez, El Día Más Corto ha dedicado una sesión al videoclip, Km. 0 el vídeo musical catalán de los 00 ', un género que está viviendo una auténtica época dorada pesar de no tener casi presencia en el medio que nació: la televisión. Bruno Sokolowicz fue el responsable de acompañar con información y anécdotas a los mejores videoclips catalanes de los últimos años, al más puro estilo Sputnik, en una de las sesiones más celebradas de esta edición.
.


La presencia de El Día Más Corto ha sido notoria, y no sólo en todo el territorio -con más de 50 proyecciones en diversas localidades y con sesiones escolares en Tàrrega o Balaguer, o la segunda edición de CURTd'Aneu- sino también a la pantalla pequeña, concretamente en TV3, donde se han realizado dos especiales basados en la programación de la Fiesta Mundial del Cine Corto.
 
.

Esta edición de El Día Más Corto pues ha sido excelente en términos de presencia de público y de calidad de los cortometrajes presentados, cerrando así una sexta edición con una sensación palpable de éxito.
.


El Día Más Corto está apoyado por el Departamento de Cultura de la Generalidad de Cataluña, la Diputación de Barcelona y el Ayuntamiento de Barcelona. Con la colaboración especial del CCCB y el Bureau deu Québec.
.