NOTA DE PRENSA DEL miércoles 12 de diciembre de 2018

 
 
Moritz Feed Dog 2019 : Primeres pel.lícules confirmades de l'únic festival dedicat al Cinema Documental sobre Moda : CAST A CONT
 
  • CELEBRATION, sobre Yves Saint Laurent, i YELLOW IS FORBIDDEN, sobre Guo Pei, són els primers títols confirmats 
 
  • La cinquena edició de Moritz Feed Dog tindrà lloc del 28 al 31 de març a Barcelona
 
  • Ja es poden comprar els abonaments a moritz.feeddog.org
 
 
 
 
 
Celebration, el documental sobre Yves Saint Laurent durant els anys previs a la seva retirada al 2002, i Yellow is Forbidden, sobre Guo Pei, la primera dissenyadora chinesa que va desfilar a la setmana de la moda a Paris, son els primers dos documentals confirmats per la cinquena edició de Moritz Feed Dog 2019 que tindrà lloc del proper 28 al 31 de març de 2019 a Barcelona.
 
Moritz Feed Dog  l'únic festival a l'estat dedicat al documental sobre moda, va néixer amb la voluntat d'oferir una programació en què, igual que en l'altre Festival organitzat per Inedit Produccions, el Festival In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa. L'any passat el festival va viure la seva millor edició amb més de 5000 espectadors.

El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la vista posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.


Tota la informació a Moritz.FeedDog.org
 
YELLOW IS FORBIDDEN
Pietra Brettkelly / Nova Zelanda / 2018 / 94 min.
És la història d'una Ventafocs moderna en què el somni de la valenta, diminuta i agosarada heroïna no s'acaba al ball... Guo Pei persegueix la fantasia de tot dissenyador: formar part de l'exclusiu i salvatge món de l'Alta Costura.
Una història sense precedents, que porta l'espectador a l'interior d'un món on Guo Pei crea màgia: des d'un vestit de 50 quilos, tan pesant que ha de considerar una gimnasta i no una model per caminar per la passarel·la, fins a un vestit filat per 300 brodadores.
Tot plegat prové d'una dona que va aprendre l'ofici a l'Escola d'Indústries Lleugeres, després del regnat de Mao Tse-tung, i que ara s'ha convertit en la primera firma xinesa que entra a formar part de la Chambre Syndicale de l'Haute Couture i, per tant, a desfilar a la prestigiosa Setmana de l'Alta Costura de París.
Un exemple clar que la Xina és alguna cosa més per a la moda que el soterrani del Low Cost.
 
 
CELEBRATION
Olivier Meyrou / França / 2018 / 73 min. 
Gravat entre 1998 i 2001, Celebration, dirigit per Olivier Meyrou, exposa una imatge commovedora d'Yves Saint Laurent durant els anys previs a la seva retirada el 2002. Submergint-se en l'activitat quotidiana de la casa de moda i capturant la intensa preparació de la seva darrera desfilada i comiat del món de la moda.
És el retrat d'una icona de la moda en aquells últims anys, que pren la forma d'un muntatge panoràmic d'observacions entre bastidors, amb un Saint Laurent que sembla fràgil i de vegades una mica distant. Ell mateix es manté fora de la imatge la major part del temps, i és el seu soci Pierre Bergé qui dirigeix les costureres, les models, les sessions fotogràfiques i gairebé tot el que passa al lloc de treball.
Un Saint Laurent silenciós i tímid, sempre acompanyat de la seva famosa mascota Moujik, es filma en blanc i negre, mentre que els altres membres de la casa d'alta costura, com la premier d’atelier Madame Colette, la cap de Relacions Públiques Dominique Deroche, Bergé, Loulou de la Falaise i Betty Catroux, apareixen en color.
 
 
 
 
CAST
__________________________________________________________________
_____________________________________________
 
  • CELEBRATION, sobre Yves Saint Laurent, y YELLOW IS FORBIDDEN, sobre Guo Pei, son los primeros títulos confirmados.
 
  • La quinta edición de Moritz Feed Dog tendrá lugar del 28 al 31 de marzo en Barcelona.
 
  • Ya se pueden comprar los abonos a moritz.feeddog.org

Celebration, el documental sobre Yves Saint Laurent durante los años previos a su retirada en 2002, y Yellow is Forbidden, sobre Guo Pei, la primera diseñadora china que desfiló en la semana de la moda en Paris, son los primeros dos documentales confirmados para la quinta edición de Moritz Feed Dog 2019 que tendrá lugar del próximo 28 al 31 de marzo de 2019 en Barcelona.

Moritz Feed Dog el único festival en el estado dedicado al documental sobre moda, nació con la voluntad de ofrecer una programación en la que, al igual que en el otro Festival organizado por Inedit Producciones, el Festival In-Edit, prevalezca la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Una iniciativa que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa. El año pasado el festival vivió su mejor edición con más de 5000 espectadores.
 
El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales.
 
La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la vista puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.

Toda la información en Moritz.FeedDog.org 

CELEBRATION
Olivier Meyrou / Francia / 2018 / 73 min.
Grabado entre 1998 y 2001, Celebration, dirigido por Olivier Meyrou, expone una imagen conmovedora de Yves Saint Laurent durante los años previos a su retiro en el 2002. Sumergiéndose en la actividad cotidiana de la casa de moda y capturando la intensa preparación de su último desfile y despedida del mundo de la moda.
Es el retrato de un icono de la moda en aquellos últimos años, que toma la forma de un montaje panorámico de observaciones entre bastidores, con un Saint Laurent que parece frágil y a veces un poco distante. Él mismo permanece fuera de la imagen la mayor parte del tiempo, y es su socio Pierre Bergé quien dirige a las costureras, las modelos, las sesiones fotográficas y casi todo lo que ocurre en el lugar de trabajo.
Un silencioso y tímido Saint Laurent, siempre acompañado de su famosa mascota Moujik, se filma en blanco y negro, mientras que otros miembros de la casa de alta costura, como la premier d’atelier Madame Colette, la jefa de Relaciones Públicas Dominique Deroche, Bergé, Loulou de la Falaise y Betty Catroux, aparecen a color.
 
 
YELLOW IS FORBIDDEN
Pietra Brettkelly / Nueva Zelanda / 2018 / 94 min.
Es la historia de una Cenicienta moderna en la que el sueño de la valiente, diminuta y atrevida heroína no termina en el baile... Guo Pei persigue la fantasía de todo diseñador: formar parte del exclusivo y salvaje mundo de la Alta Costura.
Una historia sin precedentes, que lleva al espectador al interior de un mundo donde Guo Pei crea magia: desde un vestido de 50 kilos, tan pesado que tiene que considerar a una gimnasta y no a una modelo para caminar por la pasarela, hasta un vestido hilado por 300 bordadoras.
Todo ello proviene de una mujer que aprendió su oficio en la Escuela de Industrias Ligeras, tras el reinado de Mao Tse Tung, y que ahora se ha convertido en la primera firma china que entra a formar parte de la Chambre Syndicale de l'Haute Couture y, por lo tanto, a desfilar en la prestigiosa Semana de la Alta Costura de París.
Un ejemplo claro de que China es algo más para la moda que los sótanos del Low Cost.