NOTA DE PRENSA DEL miércoles 05 de diciembre de 2018

 
El Dia Més Curt ::: Seus  Festa Mundial del Cinema Curt ::: Catalunya, Illes Balears...
 
 
* EL DIA MÉS CURT, Festa Mundial del Cinema Curt, és una celebració internacional del curtmetratge, com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies

* L'acte central tindrà lloc el dia 15 de desembre al CCCB de Barcelona i del 10 al 23 en diferents localitats de Catalunya i Illes Balears.

* En total es celebraran 50 sessions distribuides en 30 espais de projecció.  
.
* Tota la info a www.eldiamescurt.cat
Un any més, El Dia Més Curt omplirà dels millors curtmetratges els darrers dies de l'any, amb una programació que ofereix una acurada programació gratuïta per tots els públics, on es podran redescobrir els millors curts de tots els temps, hi haurà curtmetratges per adults, per joves, es podran veure curts experimentals, hi haurà curts destinats a les famílies, etc.
 
L'acte principal tindrà lloc al CCCB de Barcelona, però la celebració també es traslladará a més de 30 espais de projecció repertits per tot el territori català (Barcelonès, Osona, Pallars Sobirà, Urgell, Maresme, Baix Llobregat, Gironès, Cerdanya, Ripollès, Anoia,  Vallès Oriental, La Selva, Alt Empordà,  Alt Camp, Tarragonès, Pallars Jussà... ) i les Illes Balears.
 
Amb presència a les cuatre provincies de Catalunya, així com a Menorca i Mallorca, l'edició d'El Dia Més Curt, és la més ambiciosa de l'història del certàmen en uns dies pensats per reinvindicar el format, que especialment a Catalunya viu un epoca daurada, doncs en els darrers anys produccions catalanes han estat reconeguts amb premis com la Palma d'Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l'Acadèmia Europea, i preseleccions als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món.
 
Totes les projeccions a https://www.eldiamescurt.cat/projeccions/
 
A més el programa “Curtcircuit 33” del Canal 33 s’afegeix a la celebració d’EL DIA MÉS CURT. El dissabte dia 15, a les 23.40, CURTCIRCUIT 33 oferirà una selecció de videoclips del KM.0, una de les sessions programades d’El Dia Més Curt. Lluís Salgado ens presentarà videoclips fets a casa nostra durant els primers anys del nou segle que s'han convertit en tot un referent. Una selecció, només amb artistes i grups de Catalunya per intentar trobar algunes claus de l'estil, realitzats per cineastes de primer nivell i que han estat reconeguts amb premis internacionals.
 
L'any passat es van organitzar més de 40 projeccions a tot Catalunya, i per la sisena edició el certamen (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne) torna a apropar el curtmetratge a la ciutadania, en un esdeveniment que es va celebrar amb èxit a 50 països els darrers any.
.
.
.
CAST
__________________________________________________________________
_______________________________
.
.
.
* EL DIA MÉS CURT, Fiesta Mundial del Cine Corto, es una celebración internacional del cortometraje, como género cinematográfico para todos los públicos: niños, jóvenes, adultos y familias.
.
* El acto central tendrá lugar el día 15 de diciembre en el CCCB de Barcelona y del 10 al 23 en diferentes localidades de Cataluña e Islas Baleares.
.
* En total se celebrarán 50 sesiones distribuidas en 30 espacios de proyección. 
.
* Toda la info en www.eldiamescurt.cat
.
.
.
.

.
.
.

Un año más, El Dia Més Curt llenará de los mejores cortometrajes los últimos días del año, con una programación que ofrece una cuidada programación gratuita para todos los públicos, donde se podrán redescubrir los mejores cortos de todos los tiempos, habrá cortometrajes para adultos, para jóvenes, se podrán ver cortos experimentales, habrá cortos destinados a las familias, etc.


El acto principal tendrá lugar en el CCCB de Barcelona, pero la celebración también se trasladará a más de 30 espacios de proyección repertits por todo el territorio catalán (Barcelonès, Osona, Pallars Sobirà, Urgell, Maresme, Baix Llobregat, Gironès, Cerdanya, Ripollès, Anoia,  Vallès Oriental, La Selva, Alt Empordà,  Alt Camp, Tarragonès, Pallars Jussà...) y las Islas Baleares.


Con presencia en las cuatro provincias de Cataluña, así como en Menorca y Mallorca, la edición de El Dia Més Curt , es la más ambiciosa de la historia del certamen en unos días pensados ??para reinvindicar el formato, que especialmente en Cataluña vive un época dorada, pues en los últimos años producciones catalanas han sido reconocidos con premios como la Palma de Oro en Cannes, varias nominaciones a los premios de la Academia Europea, y preselecciones los Oscar y selecciones en los principales festivales de cine del mundo.


Todas las proyecciones a https://www.eldiamescurt.cat/projeccions/

Además el programa "Curtcircuit 33" del Canal 33 se añade a la celebración de EL DIA MÉS CURT. El sábado día 15, a las 23:40, Curtcircuit 33 ofrecerá una selección de videoclips del KM.0, una de las sesiones programadas de EL DIA MÉS CURT. Luis Salgado nos presentará videoclips hechos en nuestro país en los primeros años del nuevo siglo que se han convertido en todo un referente. Una selección, sólo con artistas y grupos de Cataluña para intentar encontrar algunas claves del estilo, realizados por cineastas de primer nivel y que han sido reconocidos con premios internacionales.

El año pasado se organizaron más de 40 proyecciones en toda Cataluña, y por la sexta edición el certamen (organizado por Cataluña Film Festival y Marvin & Wayne) vuelve a acercar el cortometraje a la ciudadanía, en un evento que se celebró con éxito en 50 países en los últimos año.