NOTA DE PRENSA DEL jueves 22 de noviembre de 2018

 
 
FESTA MUNDIAL DEL CINEMA CURT '18 ::: CAST A CONT


* EL DIA MÉS CURT, Festa Mundial del Cinema Curt, és una celebració internacional del curtmetratge, com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies
 

* L'edició d'enguany tindrà lloc el dia 15 de desembre al CCCB de Barcelona, i del 10 al 23 en diferents localitats de Catalunya i Illes Balears.
 
*Tota la info a www.eldiamescurt.cat


 

Del 10 al 23 de desembre Catalunya i les Illes Balears viurà EL DIA MÉS CURT, un esdeveniment que tindrà com a acte principal, la jornada del dia 15 de desembre al CCCB de Barcelona però que també es podrà viure a altres localitats com Badalona, Granollers, Mallorca, Menorca, Torelló, Tàrrega, Balaguer, Sant Pol de Mar Cornellà de Llobregat, Girona, Bellver de Cerdanya, Llívia, Puigcerdà, Ribes de Freser, Castelldefels, Pineda de Ma, Igualada, Calella, Martorelles, Lloret de Mar, Tavertet, Figueres, Valls, Vidreres, La Ràpita o Altafulla per citar-ne sols algunes.

L'any passat es van organitzar més de 40 projeccions a tot Catalunya, i per la sisena edició el certamen (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne) torna a apropar el curtmetratge a la ciutadania, en un esdeveniment que es va celebrar amb èxit a 50 països els darrers any.

EL DIA MÉS CURT oferirà una acurada programació gratuïta per tots els públics, on es podran redescobrir els millors curts de tots els temps, hi haurà curtmetratges per adults, per joves, es podran veure curts experimentals, hi haurà curts destinats a les famílies, etc.
 
Seran uns dies per reinvindicar el format, que especialment a Catalunya viu un epoca daurada, doncs en els darrers anys produccions catalanes han estat reconeguts amb premis com la Palma d'Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l'Acadèmia Europea, i  preseleccions als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món.

Concretament la programació d'enguany es dividirà en quatre blocs temàtics. Perles del Quebec, Junior Beat, Bandarra! i Km. 0 al vídeo musical català dels 00'.

Per primera vegada, el programa Perles–dedicat a recuperar grans joies del format– estarà programat pel Festival REGARD, Festival international du court métrage au Saguenay amb la col.laboració del Bureau du Québec.

La programació de Perles del Quebec, està pensada per un públic adult i inclou vuit films amb gèneres i temàtiques diverses: de la ficció i l'animació passant pel documental.

Junior Beat es la secció dedicada als més petits, amb una programació divertida però també rica amb valors que inspira i alimenta la curiositat, pensada per nens a partir de 5 anys,

La programació més gamberra, no podia faltar a la Festa Mundial del Cinema Curt, i de nou tindrà el seu espai a Bandarra, una sessió golfa on comèdia, cinema fantàstic o slasher, faran les delícies de tots els que no entenen el cine sense crispetes i amics.

Al bloc km. 0 El vídeo musical català dels 00' es mostrarà perquè el videoclip fet a casa nostra durant els primers anys del nou segle s'ha convertit en tot un referent. Una selecció, només amb artistes establerts a Catalunya (tan realitzadors/es com grups) per intentar trobar algunes claus de l'estil, realitzats per cineastes de primer nivell i que han estat reconeguts amb premis internacionals.

Entre la programació destaquen: "Fauve" - premiat al Festival de Sundance i un dels curts de l'any- "Suena brillante" -de Crepúsculo/Luis Cerveró. - himne d'una generació i referent en el món videoclip - "Instead for abrakadabra" - comèdia sueca mítica multi premiada a festivals- i el vídeo de Dostopos per a Alado "Batec de cor" -viralitzat curt sobre el descobriment amorós d'un nen cap als seus companys de classe.

El Dia Més Curt està recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. Amb la col·laboració especial del CCCB i el Bureau du Québec.
 
 
 
 
 
 

El Dia Més Curt és una iniciativa de:
 
 
Catalunya Film Festivals
 
La vitalitat del sector cinematogràfic i audiovisual a Catalunya es manifesta en la gran diversitat de festivals arran del territori, recolzats per un públic fidel i exigent.
Catalunya Film Festivals col.labora en la gestió d’aquest gran valor cultural, donant cobertura als festivals i mostres catalanes sota un únic segell de qualitat, amb l’objectiu de contribuir al seu creixement i afiançament, així com a la seva projecció nacional i internacional. 
Amb més de 500.000 espectadors anuals i una cinquantena d’associats, CFF és la marca de referència dels festivals i mostres de cinema i audiovisual de Catalunya.

Marvin&Wayne
Agencia de distribución y promoción especializada en cine corto iberoamericano.
 
 
 
 
CAST
 
_____________________________________________________
___________________

FIESTA MUNDIAL DEL CINE CORTO '18

* EL DIA MÉS CURT, La Fiesta Mundial del Cine Corto, es una celebración internacional del cortometraje, como género cinematográfico para todos los públicos: niños, jóvenes, adultos y familias.

* La edición de este año tendrá lugar el día 15 de diciembre en el CCCB de Barcelona, y del 10 al 23 en diferentes localidades de Cataluña y las Islas Baleares.

* Toda la info en www.eldiamescurt.catDel 10 al 23 de diciembre Cataluña y las Islas Baleares vivirá la VI Fiesta Mundial del Cine Corto, un evento que tendrá como acto principal, la jornada del día 15 de diciembre en el CCCB de Barcelona pero que también se podrá vivir en otras localidades como Badalona , Granollers, Mallorca, Menorca, Torelló,Tàrrega, Balaguer, Sant Pol de Mar Cornellà de Llobregat, Girona, Bellver de Cerdanya, Llívia, Puigcerdà, Ribes de Freser, Castelldefels, Pineda de Mar, Igualada, Calella, Martorelles, Lloret de Mar, Tavertet, Figueres, Valls, Vidreres, La Ràpita o Altafulla por citar sólo algunos.

El año pasado se organizaron más de 40 proyecciones en toda Cataluña, y para la sexta edición el certamen (organizado por Catalunya Film Festival y Marvin & Wayne) vuelve a acercar el cortometraje a la ciudadanía, en un evento que se celebró con éxito en 50 países en los últimos año.

La Fiesta Mundial del Cine Corto ofrecerá una cuidada programación gratuita para todos los públicos, donde se podrán redescubrir los mejores cortos de todos los tiempos, habrá cortometrajes para adultos, para jóvenes, se podrán ver cortos experimentales, habrá cortos destinados a las familias, etc.

Serán unos días para reivindicar el formato, que especialmente en Cataluña vive un época dorada, pues en los últimos años producciones catalanas han sido reconocidos con premios como la Palma de Oro en Cannes, varias nominaciones a los premios de la Academia Europea, y preselecciones a los Oscar y selecciones en los principales festivales de cine del mundo.

Concretamente la programación de este año se dividirá en cuatro bloques temáticos. Perlas de Quebec, Junior Beat, Bandarra! y Km. 0 Ell vídeo musical catalán de los 00'.

Por primera vez, el programa Perlas - dedicado a recuperar grandes joyas del formato- estará programado por el Festival REGARD, Festival international du court métrage ave Saguenay con la colaboración del Bureau du Québec.

La programación de Perlas de Quebec, está pensada para un público adulto e incluye ocho filmes con géneros y temáticas diversas: de la ficción y la animación pasando por el documental.

Junior Beat es la sección dedicada a los más pequeños, con una programación divertida pero también rica con valores que inspira y alimenta la curiosidad, pensada para niños a partir de 5 años.

La programación más gamberra, no podía faltar a la Fiesta Mundial del Cine Corto, y de nuevo tendrá su espacio en Bandarra, una sesión golfa donde comedia, cine fantástico o slasher, harán las delicias de todos los que no entienden el cine sin palomitas y amigos.

En el bloque km. 0 El vídeo musical catalán de los 00 'se mostrará que el videoclip hecho en Catalunña en los primeros años del nuevo siglo se ha convertido en todo un referente. Una selección, sólo con artistas establecidos en Cataluña (tan realizadores/as, como grupos) para intentar encontrar algunas claves del estilo, realizados por cineastas de primer nivel y que han sido reconocidos con premios internacionales.

Entre la programación destacan: "Fauve" - premiado en el Festival de Sundance y uno de los cortos del año- 'Suena brillante' -de Crepúsculo / Luis Cerveró -himno de una generación y referente en el mundo videoclip- "Instead for Abrakadabra"- comedia sueca mítica multi premiada en festivals- y el vídeo de Dostopos para Alado "Batec de cor"- viralizado corto sobre el descubrimiento amoroso de un niño hacia sus compañeros de clase.

El Día Más Corto está apoyado papel Departamento de Cultura de la Generalidad de Cataluña, la Diputación de Barcelona y el Ayuntamiento de Barcelona. Con la colaboración especial del CCCB y el Bureau du Québec.


El Día Más Corto es una iniciativa de:

Catalunya Film Festivals

La vitalidad del sector cinematográfico y audiovisual en Cataluña se manifiesta en la gran diversidad de festivales raíz del territorio, apoyados por un público fiel y exigente.
Catalunya Film Festivals colabora en la gestión de este gran valor cultural, dando cobertura a los festivales y muestras catalanas bajo un único sello de calidad, con el objetivo de contribuir a su crecimiento y afianzamiento, así como su proyección nacional e internacional.
Con más de 500.000 espectadores anuales y una cincuentena de asociados, CFF es la marca de referencia de los festivales y muestras de cine y audiovisual de Cataluña.
.
.
.
Marvin & Wayne
Agencia de distribución y promoción especializada en cine corto iberoamericano.
www.marvinwayne.com