NOTA DE PRENSA DEL martes 20 de noviembre de 2018

Cruïlla 2019 :: Foals, Vetusta Morla i Xoel López s'afegeixen al cartell ::: CAST A CONT
 
  • Foals, Vetusta Morla i Xoel López nous noms confirmats per la desena edició de Cruïlla.
  • Anteriorment el festival ja havia anunciat a Kylie Minogue, Bastille, Garbage, Natos y Waor, Ayax y Prok, Gang of Youths, Dj Amable i Lildami.
  • La desena edició de Cruïlla tindrà lloc del 4 al 6 de juliol de 2019
 


L'organització del Cruïlla, que viurà la seva desena edició del 4 al 6 de juliol de 2019 al Parc del Fòrum de Barcelona, anuncia que el quintet anglès Foals, que estaran presentant el seu nou disc després de cinc anys sense passar per l'estudi, Vetusta Morla, no podien faltar a l'aniversari de Cruïlla un dels grups més demanats pel públic del festivalXoel López, s'afegeixen al cartell del Festival i actuaran el divendres. 
 
Anteriorment ja s'havia anunciat la participació en aquesta edició tan senyalada de Kylie Minogue, Bastille, Garbage, Natos y Waor, Ayax y Prok, Gang of Youths, Dj Amable i Lildami.

Al web del festival cruillabarcelona.com ja estan a la venda les entrades de dia i els abonaments.
 
 
 
Foals
 
Els fans de Foals tenen motius per estar d'enhorabona: el primer concert del quintet d'Oxford a Barcelona en més de tres anys servirà per descobrir en directe les noves cançons del seu cinquè disc previst per 2019.
 
Tot i que ja fa cinc anys que la banda liderada per Yannis Philippakis va presentar el seu darrer disc, Foals no han parat ni un segon. La seva gira 'What Went Down' els ha portat a ser caps de cartells en els festivals més prestigiosos com Glastonbury, Roskilde, Lollapalooza, Osheaga, Reading and Leeds o Coachella per citar-ne sols alguns exemples.
 
Anem a veure on els porta aquest darrer disc. Estem parlant d'una banda que no ha parat d'ascendir disc a disc a l'Olimp del indie britànic sense deixar mai de sorprendre. Del matemàtic i espasmòdic math-rock que va marcar "Antidotes", el seu disc debut, passant per les textures més ballables de "Total Life Forever", fins a les màquines de generar himnes en què es van convertir els darrers dos discos: "Holy Fire" i 'What Went Down".
 
 
Vetusta Morla
 
Vetusta Morla és el grup musical espanyol de rock més important dels últims anys. Des de la presentació del seu àlbum debut el 2008, el sextet no ha deixat de rebre el reconeixement de públic i crítica - compten en el seu haver amb dos Discos de Platí, tres Discos d'Or i tres nominacions als Latin Grammy 2018- fins a convertir-se en el referent de l'auge de la música en directe a Espanya.
La banda de Tres Cantos, que actualment es troba celebrant els 10 anys de carrera, segueix trencant motlles amb cadascun dels seus discos i cadascun dels seus concerts.
La seva última gira (que en gairebé dos anys els va portar a donar més de cent vint concerts en una desena de països d'Europa i Amèrica) va ser capaç de congregar més mig milió de persones i va incloure un apoteòsic concert davant 40.000 persones a Madrid.
 
Pucho i companyia tornen al Cruïlla per demostrar perquè són la banda número u de la música independent a Espanya.
 
 
 
 
Xoel López
 
Xoel López és un dels artistes més representatius i influents de la nova cançó espanyola. Encara que sempre s'ha mogut entre els sons del pop-rock alternatiu i el folk clàssic, ell es defineix com un artista lliure. I així ho demostra. Xoel va deixar enrere una carrera reeixida i consolidada al seu país sota el pseudònim de "Deluxe" per, el gener de 2009, començar una nova etapa en el Continent Americà.
 
Ara gairebé 10 anys després Xoel López segueix sent una garantia quan puja a un escenari, més encara quan el seu últim disc "Sueños y pan" demostra que ha perdut tots els complexos musicals que pogués tenir. I, des d'un eclecticisme total, s'inquieta per coses molt diferents de les dels seus inicis musicals i en què Xoel López respon a una idea de maduresa plena.
 
 
CAST
__________________________________________________________
______________________________
 
Cruïlla 2019 :: Foals, Vetusta Morla y Xoel López se añaden al cartel.

  • Foals, Vetusta Morla y Xoel López nuevos nombres confirmados para la décima edición de Cruïlla.
  • Anteriormente el festival ya había anunciado a Kylie Minogue, Bastille, Garbage, Natos y Waor, Ayax y Prok, Gang of Youths, Dj Amable y Lildami.
  • La décima edición de Cruïlla tendrá lugar del 4 al 6 de julio de 2019
 

La organización del Cruïlla, que vivirá su décima edición del 4 al 6 de julio de 2019 en el Parc del Fórum de Barcelona, anuncia que el quinteto inglés Foals, que estarán presentando su nuevo disco después de cinco años sin pasar por el estudio, Vetusta Morla y Xoel López, se añaden al cartel del Festival actuando el viernes.

Anteriormente ya se había anunciado la participación en esta edición tan señalada de Kylie Minogue, Bastille, Garbage, Natos y Waor, Ayax y Prok, Gang of Youths, Dj Amable y Lildami.


En la web del festival cruillabarcelona.com ya están a la venta las entradas de día y los abonos.
 
 
 
Foals
Los fans de Foals tienen motivos para estar de enhorabuena: el primer concierto del quinteto de Oxford en Barcelona en más de tres años servirá para descubrir en directo las nuevas canciones de su quinto disco previsto para 2019.
 
Aunque ya hace cinco años que la banda liderada por Yannis Philippakis presentó su último disco, Foals no han parado ni un segundo. Su gira 'What Went Down' les ha llevado a ser cabezas de carteles en los festivales más prestigiosos como Glastonbury, Roskilde, Lollapalooza, Osheaga, Reading and Leeds o Coachella por citar sólo unos ejemplos.
 
Vamos a ver dónde los lleva este último disco. Estamos hablando de una banda que no ha parado de ascender disco a disco hacia el Olimpo del indie británico sin dejar nunca de sorprender. Del matemático y espasmódico math-rock que marcó "Antidotes", su disco debut, pasando por las texturas más bailables de Total Life Forever, hasta las máquinas de generar himnos en que se convirtieron los últimos dos discos: Holy Fire ' y 'What Went Down.


Vetusta Morla
Vetusta Morla es el grupo musical español de rock más importante de los últimos años. Desde la presentación de su álbum debut en 2008, el sexteto no ha dejado de recibir el reconocimiento de público y crítica - cuentan en su haber con dos Discos de Platino, tres Discos de Oro y tres nominaciones a los Latin Grammy 2018- hasta a convertirse en el referente del auge de la música en directo en España.
La banda de Tres Cantos, que actualmente se encuentra celebrando los 10 años de carrera, sigue rompiendo moldes con cada uno de sus discos y cada uno de sus conciertos.
Su última gira (que en casi dos años les llevó a dar más de ciento veinte conciertos en una decena de países de Europa y América) fue capaz de congregar más medio millón de personas e incluyó un apoteósico concierto ante 40.000 personas en Madrid.
Pucho y compañía vuelven al Cruïlla para demostrar porque son la banda número uno de la música independiente en España.
 
 
 

Xoel López
 
Xoel López es uno de los artistas más representativos e influyentes de la nueva canción española. Aunque siempre se ha movido entre los sonidos del pop-rock alternativo y el folk clásico, él se define como un artista libre. Y así lo demuestra. Xoel dejó atrás una carrera exitosa y consolidada en su país bajo el seudónimo de “Deluxe” para, en enero de 2009, cruzar el charco y empezar una nueva etapa en el Continente Americano.
 
Ahora casi 10 años después Xoel López sigue siendo una garantía cuando se sube a un escenario, más aún cuando  su último disco “Sueños y Pan” demuestra que ha perdido todos los complejos musicales que pudiera tener. Y, desde un eclecticismo total, se inquieta por cosas muy distintas a las de sus inicios musicales y en el que Xoel López responde a una idea de madurez plena.