NOTA DE PRENSA DEL miércoles 06 de junio de 2018

 El Festival Cruïlla és molt més que música ::: CAST A CONT
- Amplia oferta no musical en la nova edició de Cruïlla.
 
- Les ofertes i serveis en Gastronomia, Moda, Art, Tecnologia, Benestar i Mediambiental seran les apostes del festival d'enguany.
 
- Entre d'altres novetat Cruïlla serà el primer festival d'Espanya i un dels primers del món en utilitzar vasos 100% biodegradables.
 
- Neix Cruilla lifestyle by White Summer.
 
 
 
Barcelona, 6 de juny de 2018. Avui a l'Antiga Fàbrica Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla, acompanyat per Jordi Laball del Departament de Comunicació i Relacions Externes de DAMM, l'artista Lluís Danés i Myriam Cuatrecasas de White Summer, ha presentat les propostes i serveis que protagonitzaran l'oferta no musical de la pròxima edició del Festival Cruïlla, en un acte que ha deixat clar que Cruïlla és més que música.

Aquestes propostes s'agrupen en grans blocs: Moda, Gastronomia, Tecnologia, Benestar i Responsabilitat Social i Mediambiental, sense oblidar, com no podia ser d'una altra manera, la presència cada any més notòria de l'Art al Festival, totes elles pensades per al públic del Cruïlla, un públic sobretot local.

En el cas de la pròxima edició, a més de les actuacions de la Fura del Baus i de la presentació a Barcelona de l'Aquelarre de Cervera, la col·laboració amb White Summer suposa un reforç en la presència d'activitats artístiques per tot el recinte del Festival i no sols als escenaris com acostuma a passar.

Fruit de la col·laboració amb White Summer, neix el nou espai Cruïlla Lifestyle by White Summer que acollirà un seguit de zones diferenciades i activitats pensades especialment pels visitants al Cruïlla.

Com ha comentat Miryam Cuatrecasas "Volem oferir al visitant una oferta complementària hedonista, sofisticada, expressiva i plaent que aconsegueixi combinar l'experiència de l'activitat musical amb propostes d'oci, cultura, gastronomia, disseny, moda i art. Així doncs, el nostre objectiu és crear un ecosistema idíl·lic que afavoreix i potencia una experiència completa per als visitants".

A Cruïlla Lifestyle by White Summer hi haurà oferta gastronòmica - menjar del món, menjars sans, oferta per vegans, sense gluten, menjar de qualitat amb productes mediterranis frescos, a més de donar especial importància a la rapidesa en el servei i una estètica cuidada- un market d'emprenedors creatius, dissenyadors, una zona kids, actuacions itinerants i passis de la companyia de ball White Summer per dinamitzar zones entre concert i concert. En total, hi haurà més de 35 food trucks i més de 30 marques perquè els visitants al festival gaudeixin d'una experiència completa.

Aquestes propostes s'afegeixen a dues de les activitats artístiques que més impacte han tingut en les passades edicions del Cruïlla, d'una banda l'acció d'Art Urbà, en forma de grafitis vinculats als artistes que actuen en cada edició, i per altra l'escenografia de l'Escenari Estrella Damm creat per l'artista Lluís Danés.

Com ha dit Lluís Danés "Del que més m'agrada és treballar amb músics i posar-me al servei d'un festival com aquest que dóna valor a la diversitat. Aquest any partíem d'un enorme repte, ja que s'ha ampliat en prop de 100 metres quadrats la façana de l'escenari que compta amb una alçada de 18 metres i de la idea de dedicar l'escenografia al món subaquàtic. Volem portar als visitants a fer un viatge al fons del mar, als mons de Jules Verne i reivindicar la Mediterrània. Com sempre l'escenari anirà mutant durant el transcurs del Festival convertit en una autèntica catedral del mar"

Però com inclús quan no es parla de música al Cruïlla, el quart art sempre hi és present, Herreruela ha anunciat que el Gran Teatre del Liceu i el Festival Cruïlla han signat un marc de col·laboració amb l'objectiu de construir noves sinergies per als respectius públics. L'acord entre les dues institucions es va iniciar amb la intenció de fer un primer apropament als dos ecosistemes amb un tipus de consumidor cultural inquiet, que no només s'aproxima a un gènere musical o cultural, sinó que s'atreveix amb propostes més disruptives, com el públic jove del Teatre o el mateix abonat del festival. D'aquesta manera, el Cruïlla i el Liceu intercanvien programacions amb descomptes avantatjosos per ambdós col·lectius. La idea dels organitzadors és que aquesta primera col·laboració no es quedi en una acció aïllada, sinó que es pugui treballar en un marc de col·laboració a llarg termini.
 

Si l'escenografia de l'Escenari Estrella Damm creat per Lluís Danés s'ha convertit en un tret distintiu del festival Cruïlla, també ho és l'ús avançat de la tecnologia en favor dels usuaris. Aquest viatge tecnològic que va començar fa quatre anys i que va guanyar notorietat quan es va anunciar que Cruïlla seria el primer festival Full-Cashless segueix aquest 2018 amb el festival utilitzant la tecnologia en favor de l'experiència dels usuaris: millorant el servei Full-Cashless (tots els que ho desitgin podran anar a recollir la seva polsera a la botiga Movistar de Plaça Catalunya del 9 de juliol al 12, en hores d'obertura de botiga i estalviar-se així les cues d'accés) i perfeccionant les eines per poder parlar amb els usuaris de forma personal.
 

A més Cruïlla comptarà amb una Zona Wifi gratuïta, un espai de càrrega de mòbils en col·laboració amb Scoot una àrea de Gamers produïda per Red Bull, i l'App del Cruïlla inclourà un joc de realitat virtual que no deixarà indiferent a ningú, fet en col·laboració amb Smoking.
 

A mig camí, entre la proposta gastronomia i cultural, se situa el nou espai Llibreria Cafè, incorporada per petició popular, creada en col·laboració amb Cafès Cornellà.
 
Aquest any es presenta un projecte embrionari en forma de primers models d'una línia de camisetes creades per Cruïlla i que que pretén fugir del merchandising tradicional de festival. A més s'oferirà un servei d'enviament de compres a casa, la setmana posterior a la celebració del Festival Cruïlla en col·laboració amb JETS
 

L'àmbit del benestar, segurament una en la que menys esforç dipositen tradicionalment els Festivals, torna a ser important per l'organització del Cruïlla i si el tarannà del festival i l'oferta gastronòmica no fos suficient, de la mà de Treatwell tornarà a organitzar-se una zona de bellesa i massatges, i tots aquells que aguantin fins a les tres de la matinada rebran un obsequi en forma d'un Pack Revitalitzant cortesia de Bon Preu i Cruïlla en el moment d'abandonar el recinte.
 

Per últim s'han presentat les propostes relacionades amb la responsabilitat social i mediambiental, dues àrees en què el Cruïlla s'ha bolcat des de la primera edició del Festival ara farà 9 anys.

En primer lloc Herreruela s'ha referit a l'acord amb l'Obra Social de Sant Joan de Déu, gràcies al qual la institució rebrà totes les donacions que realitza el públic del Cruïlla en comprar la seva entrada. La quantitat total serà destinada a programes de musicoteràpia, a més es realitzaran altres accions que es donaran a conèixer ben aviat.

També relacionat amb les entrades i els preus, recordar que per tal que les famílies puguin compartir el festival, els menors de 15 anys tenen l'entrada gratuïta, i a més dins de l'àrea Cruïlla Lifestyle by White Summer s'inclourà una zona Kids amb activitats pels més petits.

Com sempre, Cruïlla intenta facilitar l'accés al festival i per això ofereix descomptes del 15% a tots aquells que es trobin a l'atur i del 50% als acompanyants de persones amb mobilitat reduïda.

Herreruela també ha anunciat que TRAM oferirà un servei ininterromput durant tota la celebració del Festival. A més, també en el terreny de la mobilitat sostenible, aquest any Cruïlla comptarà de nou amb pàrquing de bicicletes.

En un altre àmbit de coses, i com ja es va anunciar, el Festival Cruïlla desenvoluparà i aplicarà el programa "No Callem" de prevenció de violència de gènere promogut per l'Ajuntament de Barcelona, que inclou entre altres coses la formació de tot el personal del festival així com un punt d'assistència personalitzada per si es produís una agressió.

Finalment a la roda de premsa, s'ha informat que Cruïlla inicia un projecte laboratori de responsabilitat en col·laboració amb Damm. "Un festival de música de gran format té un gran impacte mediambiental, però volem fer tot el possible per pal·liar aquest impacte és per això que estem orgullós de presentar aquest nou projecte: de la mà d'Estrella Damm el Cruïlla serà el primer Festival d'Espanya i un dels pocs del món que utilitzarà gots 100% biodegradables, i estem treballant per disminuir a la mínima expressió la presència del plàstic a tot el festival." ha comentat Herreruela.

L'aposta de Damm per aquest projecte ha estat confirmat per Jordi Laball "En una clara aposta de Damm per la sostenibilitat, i per primera vegada al Cruïlla, enguany s'utilitzaran gots biodegradables fets amb blat de moro que podran llançar-se al contenidor de matèries orgàniques, minimitzant així l'impacte mediambiental."

El director de Cruïlla, no ha volgut deixar passar l'oportunitat d'agrair a tots els col·laboradors i patrocinadors del festival que gràcies al seu esforç fan possible molts d'aquest servei, fent que amb la seva participació incorporin valor al festival i a l'experiència del seu públic.
 
 
 
 
CAST
___________________________________________________________________________________________
_______________________________
 
 

- Amplia oferta no musical en la nueva edición de Cruïlla.


 

- Las ofertas y servicios en Gastronomía, Moda, Arte, Tecnología, Bienestar y Medioambiental serán las apuestas del festival de este año.

 

- Entre otros novedad Cruïlla será el primer festival de España y uno de los primeros del mundo en utilizar vasos 100% biodegradables.

 

- Nace Cruilla lifestyle by White Summer.
 
 
 
 
Barcelona, 6 de junio de 2018. Hoy en la Antigua Fábrica d'Estrella Damm Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla, acompañado por Jordi Laball del Departamento de Comunicación y Relaciones Externas de DAMM, el artista Lluís Danés y Myriam Cuatrecasas de White Summer, ha presentado las propuestas y servicios que protagonizarán la oferta no musical de la próxima edición del Festival Cruïlla, en un acto que ha dejado claro que Cruïlla es más que música.
 
Estas propuestas se agrupan en grandes bloques: Moda, Gastronomía, Tecnología, Bienestar y Responsabilidad Social y Medioambiental, sin olvidar, como no podía ser de otro modo, la presencia cada año más notoria del Arte en el Festival, pensadas especificamente para el público de Cruïlla, un público esencialmente local.
 
En el caso de la próxima edición, además de las actuaciones de la Fura del Baus y de la presentación en Barcelona del Aquelarre de Cervera, la colaboración con White Summer supone un refuerzo en la presencia de actividades artísticas por todo el recinto del Festival y no sólo en los escenarios como suele ocurrir.
 
Fruto de la colaboración con White Summer, nace el nuevo espacio Cruïlla  Lifestyle by White Summer que acogerá una serie de zonas diferenciadas y actividades pensadas especialmente para los visitantes al Cruïlla.
 
Como ha comentado Miryam Cuatrecasas "Queremos ofrecer al visitante una oferta complementaria hedonista, sofisticada, expresiva y placentera que consiga combinar la experiencia de la actividad musical con propuestas de ocio, cultura, gastronomía, diseño, moda y arte. Así pues, nuestro objetivo es crear un ecosistema idílico que favorece y potencia una experiencia completa para los visitantes".
 
En Cruïlla Lifestyle by White Summer habrá oferta gastronómica - cocinas del mundo, comidas sanas, oferta para veganos, sin gluten, comida de calidad con productos mediterráneos frescos, además de dar especial importancia a la rapidez en el servicio y una estética cuidada- un market de emprendedores creativos, diseñadores, una zona kids, actuaciones itinerantes y pases de la compañía de baile White Summer para dinamizar zonas entre concierto y concierto. En total, habrá más de 35 food trucks y más de 30 marcas para que los visitantes al festival disfruten de una experiencia completa.
 
Estas propuestas se añaden a dos de las actividades artísticas que más impacto han tenido en las pasadas ediciones del Cruïlla, por un lado la acción de Arte Urbano, en forma de grafitis vinculados a los artistas que actúan en cada edición, y por otra la escenografía del Escenario Estrella Damm creado por el artista Lluís Danés.
 
Como ha dicho Lluís Danés "De lo que más me gusta es trabajar con músicos y ponerme al servicio de un festival como este que da valor a la diversidad. Este año partíamos de un enorme reto, ya que se ha ampliado en cerca de 100 metros cuadrados la fachada del escenario que cuenta con una altura de 18 metros y de la idea de dedicar la escenografía en el mundo subacuático. Queremos llevar a los visitantes a hacer un viaje al fondo del mar, a los mundos de Jules Verne y reivindicar el Mediterráneo. Como siempre el escenario irá mutante durante el transcurso del Festival convertido en una auténtica catedral del mar"
 
Pero como incluso cuando no se habla de música en el Cruïlla, el cuarto arte siempre está presente, Herreruela ha anunciado que el Gran Teatro del Liceu y el Festival Cruïlla han firmado un marco de colaboración con el objetivo de construir nuevas sinergias para los respectivos públicos. El acuerdo entre las dos instituciones se inició con la intención de hacer un primer acercamiento a los dos ecosistemas con un tipo de consumidor cultural inquieto, que no sólo se aproxima a un género musical o cultural, sino que se atreve con propuestas más disruptivas, como el público joven del Teatro o el mismo abonado del festival. De este modo, Cruïlla y el Liceu intercambian programaciones con descuentos ventajosos para ambos colectivos. La idea de los organizadores es que esta primera colaboración no se quede en una acción aislada, sino que se pueda trabajar en un marco de colaboración a largo plazo.
 
Si la escenografía del Escenario Estrella Damm creado por Lluís Danés se ha convertido en un rasgo distintivo del festival Cruïlla, también lo es el uso avanzado de la tecnología en favor de los usuarios. Este viaje tecnológico que comenzó hace cuatro años y que ganó notoriedad cuando se anunció que Cruïlla sería el primer festival Full-cashless sigue este 2018 con el festival utilizando la tecnología a favor de la experiencia de los usuarios: mejorando el servicio Full-cashless (todos los que lo deseen podrán ir a recoger su pulsera en la tienda Movistar de Plaza Cataluña del 9 de julio al 12, en horas de apertura de tienda y ahorrarse así las colas de acceso) y perfeccionando las herramientas para poder hablar con los usuarios de forma personal.
 
Además Cruïlla contará con una Zona Wifi gratuita, un espacio de carga de móviles en colaboración con Scoot un área de Gamers producida por Red Bull, y la App del Cruïlla incluirá un juego de realidad virtual que no dejará indiferente a nadie, hecho en colaboración con Smoking.
 
 
A medio camino, entre la propuesta gastronomía y cultural, se sitúa el nuevo espacio Librería Café, incorporada por petición popular, creada en colaboración con Cafés Cornellà.
 

Este
año se presenta un proyecto embrionario en forma de primeros modelos de una línea de camisetas creadas por Cruïlla y que que pretende huir del merchandising tradicional de festival . Además se ofrecerá un servicio de envío de compras en casa, la semana posterior a la celebración del Festival Cruïlla en colaboración con JETS.
 
 
El ámbito del bienestar, seguramente una en la que menos esfuerzo depositan tradicionalmente los Festivales, vuelve a ser importante para la organización del Cruïlla y si el talante del festival y la oferta gastronómica no fuera suficiente, de la mano de Treatwell volverá a organizarse una zona de belleza y masajes, y todos aquellos que aguanten hasta las tres de la madrugada recibirán un obsequio en forma de un Pack Revitalizante cortesía de Bon Preu y Cruïlla en el momento de abandonar el recinto.
 
Por último se han presentado las propuestas relacionadas con la responsabilidad social y medioambiental, dos áreas en las que el Cruïlla ha volcado desde la primera edición del Festival ahora hará 9 años.
 
En primer lugar Herreruela se ha referido al acuerdo con la Obra Social de Sant Joan de Déu, gracias al cual la institución recibirá todas las donaciones que realiza el público del Cruïlla en comprar su entrada. La cantidad total será destinada a programas de musicoterapia, además se realizarán otras acciones que se darán a conocer en breve.
 
También relacionado con las entradas y los precios, recordar que para que las familias puedan compartir el festival, los menores de 15 años tienen la entrada gratuita, y además dentro del área Cruïlla Lifestyle by White Summer incluirá una zona Kids con actividades para los más pequeños.
 
Como siempre, Cruïlla  intenta facilitar el acceso al festival y por eso ofrece descuentos del 15% a todos aquellos que se encuentren en paro y del 50% a los acompañantes de personas con movilidad reducida.
 
Herreruela también ha anunciado que TRAM ofrecerá un servicio ininterrumpido durante toda la celebración del Festival. Además, también en el terreno de la movilidad sostenible, este año Cruïlla contará de nuevo con parking de bicicletas.
 
En otro ámbito de cosas, y como ya se anunció, el Festival Cruïlla desarrollará y aplicará el programa "No Callem" de prevención de violencia de género promovido por el Ayuntamiento de Barcelona, ??que incluye entre otras cosas la formación de todo el personal del festival así como un punto de asistencia personalizada por si se produjera una agresión.
 
Finalmente en la rueda de prensa, se ha informado que Cruïlla inicia un proyecto laboratorio de responsabilidad en colaboración con Damm. "Un festival de música de gran formato tiene un gran impacto medioambiental, pero queremos hacer todo lo posible por paliar este impacto es por eso que estamos orgulloso de presentar este nuevo proyecto: de la mano de Estrella Damm el Cruïlla será el primer Festival de España y uno de los pocos del mundo que utilizará vasos 100% biodegradables, y estamos trabajando para disminuir a la mínima expresión la presencia del plástico en todo el festival" comentó Herreruela.
 
La apuesta de Damm para este proyecto ha sido confirmado por Jordi Laball "En una clara apuesta de Damm por la sostenibilidad, y por primera vez en el Cruïlla, este año se utilizarán vasos biodegradables hechos con maíz que podrán lanzarse al contenedor de materias orgánicas, minimizando así el impacto medioambiental. "
 
El director de Cruïlla, no ha querido dejar pasar la oportunidad de agradecer a todos los colaboriadores, socios y patrocinadores del festival que gracias a su esfuerzo hacen posible muchos de este servicio, haciendo que con su participación incorporen valor al festival.