NOTA DE PRENSA DEL lunes 26 de marzo de 2018

La 4º edició del Festival Moritz Feed Dog tanca amb èxit i amb un evident augment de públic

- El Festival ha comptat amb la presència de convidats de luxe a Barcelona com Lorna Tucker i Menna Laura Meijer, directores de Westwood i We Margiela, respectivament, o Kavita Parmar, dissenyadora i fundadora de IOU Project, compromesa amb el medi ambient i els drets humans

- En aquesta edició s'han vist documentals com Westwood: Icon, Punk, Activist; We Margiela; Antonio López 1970- Sex, Fashion & Disc; Les Dessins d'Yves Saint Laurent, House of Z (Zac Posen); Kevyn Aucoin; Qu'est-que ce la haute couture?; The Gospel According to André Leon Valley i Machines

- El premi del públic ha estat per Kevyn Aucoin: Beauty and the Beast in Me

- Han passat pel Festival 5209 espectadors i les sales dels Cinemes Aribau han penjat el cartell de sold out en cinc sessions

- Moritz Feed Dog acaba amb la sensació d'haver-se assentat entre el públic i de comptar amb un llarg camí per recórrer i en breu desvetllarà les dates per a la seva propera edició
Ahir va acabar la 4ª edició del Festival Moritz Feed Dog, l'únic Festival dedicat al cinema documental sobre moda en tot l'estat. Del 22 al 25 de març s'han projectat títols com Westwood: Icon, Punk, Activist; We Margiela; Antonio López 1970- Sex, Fashion & Disco; Les Dessins D'Yves Saint Laurent o Machines, entre uns altres.

Aquesta quarta edició ha finalitzat amb un augment evident de públic però sobretot amb una sensació d'assentament a la ciutat i d'haver calat entre el públic en general i en el sector de la moda en particular. Llargues cues al voltant del cinema on es reunien tant professionals com  públic general interessat en el sector de la moda, que han format una audiència heterogènia i activa que demostra el creixent interès per gaudir i entendre l'apassionant món de la moda.

Una programació on ha prevalgut la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Un festival que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa, rica i complexa.

Aquest any el Festival ha reforçant les xerrades i Q&A amb directors, protagonistes i experts de la moda que han completat algunes projeccions, cinc aquest any. Han adquirit una especial importància i han estat molt bé rebudes pel públic que ha participat generant interessants entorns de debat. Entre elles han destacat el Q&A de la sessió inaugural amb Lorna Tucker, directora del documental sobre Westwood; també la xerrada sobre L'Edat d'Or de l'Alta costura a Barcelona, amb el director de la col·lecció Antoni de Montpalau i amb el director de Santa Eulalia; també la xerrada amb Kavita Parmar, dissenyadora i fundadora de IOU Project, després de la projecció de Machines, un duríssim document sobre les extremes condicions dels treballadors tèxtils a l'Índia.
O finalment la xerrada sobre Imatge i construcció d'identitat en l'era de la digitalització, especialment dedicada a millenials, i amb creadors de contingut contemporanis, com King Jedet entre altres.

El Festival s'està convertint en una cita ineludible per entendre l'univers de la moda explicat a través dels creadors però també a través dels fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans o la indústria, i també a través d'alguns documentals que aporten una mirada crítica del sector.

Moritz Feed Dog agraeix a tots els col·laboradors, patrocinadors, institucions i, en definitiva, a tothom que ha fet possible aquest projecte, el seu esforç i dedicació.
_______________________________________________________________ castellano
 
La 4º edición del Festival Moritz Feed Dog cierra con éxito y con un evidente aumento de público


- El Festival ha contado con la presencia de invitados de lujo en Barcelona como Lorna Tucker y Menna Laura Meijer, directoras de Westwood y We Margiela, respectivamente, o Kavita Parmar, diseñadora y fundadora de IOU Project, comprometida con el medio ambiente y los derechos humanos

- En esta edición se han visto documentales como Westwood: Icon, Punk, Activist,  We Margiela, Antonio López 1970- Sex, Fashion & Disco, Les Dessins D’Yves Saint Laurent, House Of Z (Zac Posen), Kevyn Aucoin, Qu'est-ce que la haute couture?, The Gospel According to André Leon Valley i Machines

- El premio del público ha sido para Kevyn Aucoin: Beauty and the Beast in Me

- Han pasado por el Festival 5209 espectadores y las salas de los Cines Aribau han colgado el cartel de sold out en cinco sesiones

-  Moritz Feed Dog termina con la sensación de haberse asentado entre el público y de contar con un largo camino por recorrer y en breve desvelará las fechas para su próxima edición
Ayer terminó la 4ª edición del Festival Moritz Feed Dog, el único Festival dedicado al cine documental sobre moda en todo el estado. Del 22 al 25 de marzo se han proyectado títulos como Westwood: Icon, Punk, Activist,  We Margiela, Antonio López 1970- Sex, Fashion & Disco, Les Dessins D’Yves Saint Laurent o Machines,  entre otros.

Esta cuarta edición ha finalizado con un aumento evidente de público pero sobretodo con una sensación de asentamiento en la ciudad y de haber calado entre el público en general y en el sector de la moda en particular.  Largas colas alrededor del cine donde se reunían tanto profesionales como público general interesado en el sector de la moda, que han formado una audiencia heterogénea y activa que demuestra el creciente interés por disfrutar y entender el apasionante mundo de la moda.


Una programación donde ha prevalecido la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Un festival que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa, rica y compleja.

Este año el Festival ha reforzando las charlas y Q&A con directores, protagonistas y expertos de la moda que han completado algunas proyecciones, cinco este año. Han adquirido una especial importancia y han sido muy bien recibidas por el público que ha participado generando interesantes entornos de debate. Entre ellas han destacado el Q&A de la sesión inaugural con Lorna Tucker, directora del documental sobre Westwood; también la charla sobre La Edad de Oro de la Alta costura en Barcelona, con el director de la colección Antoni de Montpalau y con el director de Santa Eulalia; también la charla con Kavita Parmar, dissenyadora i fundadora de IOU Project, después de la proyección de Machines, un durísimo documento sobre las extremas condiciones de los trabajadores textiles en la India.
O por último la charla sobre Imagen y construcción de identidad en la era de la digitalización, especialmente dedicada a millenials, y con creadores de contenido contemporáneos, como King Jedet entre otros.


El Festival se está convirtiendo en una cita ineludible para entender el universo de la moda explicado a través de los creadores pero también a través de los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos o la industria, y también a través de algunos documentales que aportan una mirada crítica del sector.


Moritz Feed Dog agradece a todos los colaboradores, patrocinadores, instituciones y, en definitiva, a todo el mundo que ha hecho posible este proyecto, su esfuerzo y dedicación.