NOTA DE PRENSA DEL miércoles 21 de febrero de 2018

Cruïlla anuncia el cartell per la seva pròxima edició ::: CAST A CONT
 
 
  • Jack White, Prophets of Rage, N.E.R.D, Kygo, Justice, The Roots, Orbital, Chase & Status Live, Gilberto Gil, Ben Howard, Soja, LP, Lori Meyers, La Pegatina, Els Catarres, Jessie Ware, Seasick Steve, Camille o Fatoumata Diawara entre d'altres formen part del cartell de Cruïlla 2018.
 
  •  El festival que tindrà lloc dijous 12, divendres 13 i dissabte 14 de juliol ja havia anunciat a David Byrne, Damian "Jr. Gong" Marley, Izal, Bomba Estéreo, Bugzy Malone i Joana Serrat.
 
 
Barcelona, 21 de febrer de 2018. Avui s'ha presentat en roda de premsa la programació de la novena edició del Festival Cruïlla. La roda de premsa ha estat marcada per l'expectació, doncs fins aquell moment sols es coneixien sis artistes del cartell - David Byrne, Damian "Jr Gong" Marley, Izal, Bomba Estéreo, Bugzy Malone i Joana Serrat-  i encara resonava el Sold Out de la passada edició.
 
Jordi Herreruela, director de Cruïlla, ha anat anunciant un a un els més de trenta noms que s'han afegit al cartell d'una nova edició del festival d'estiu de Barcelona. En el terreny musical acompanyaran a la part alta del cartell a l'ex Talking Heads, David Byrne, el duo d'electrònica Justice, els padrins del Hip Hop The Roots, la nova estrella de l'electrònica Kygo, el projecte més personal de Pharrell Williams N.E.R.D, la super banda Prophets of Rage, formada per membres de Rage Against the Machine, Audioslave, Public Enemy i Cypress Hill, i Jack White, la meitat de The White Stripes.
 
Més enllà de mostrar-se orgullós d'haver estat capaços d'ajuntar autèntica història viva de la música contemporània, amb alguna de les apostes més transgressores de l'actualitat, el director del Cruïlla s'ha mostrat encantat de presentar sis noms més, que tot i que podrien ser caps de cartell en altres festivals, al Cruïlla 2018 serveixen per oferir al public artistes de enorme talent, espectacular directe i milions de fans a tot el món: Jessie Ware, LP, Be Howard, Chase & Status (Live), Orbital i Damian "Jr Gong" Marley
 
Fatoumata Diawara, Camille, Seasick Steve, Bomba Estéreo, SojaGilberto Gil -celebrant els 40 anys del disc Refavela acompanyat a l'escenari per Bem Gil, Chiara Civello, Mayra Andrade i Mestrinho- han estat els següents noms anunciats. Estem parlant dels artistes que més clarament identifiquen el Cruïlla i proposen al seu públic una aventura sonora. Tot i ser artistes consagrats en els seus països d'origen, encara son objecte de descobriment per una part del públic.
 
Un cop conegut el gruix de la programació internacional, s'ha desvetllat el gruix de la catalana i estatal, en una part del cartell del qual l'organització s'ha mostrat molt orgullosa, doncs neixen de la idea que els artistes d'aquí necessiten bons horaris i bons escenaris en un festival de primer nivell internacional a una ciutat com Barcelona. Belako, Blaumut, Elefantes, Ramon Mirabet, Joan Dausà, La M.O.D.A., La Pegatina, Els Catarres, Lori Meyers, Mi CapitánThe New Raemon i Izal, ja anunciat amb anterioritat, mostren la bona salut i diversitat de les propostes fetes a prop.
 
Per últim, i en un altra de les característiques que marquen la programació del Cruïlla, Herreruela ha anunciat cinc bandes que estan destinades a convertir-se en les estrelles de demà. Per una banda Joana SerratNuria Graham, i per l'altra Bugzy Malone i The Last Internationale. Menció apart pels peruans We The Lion, protagonistes de la música de l'spot de l'edició d'enguany del Festival.
 
Tot i aclarir que encara queda algun nom per afegir i que, com ja s'havia anunciat aquest any el Cruïlla tindrà lloc del dijous 12, el divendres 13 i el dissabte 14 de juliol, el director del festival  ha anunciat la incorporació de dues propostes "extramusicals" al Cruïlla.
 
Per un costat, Dreams el muntatge de la Fura dels Baus, amb un component social que compta amb la participació activa de la Taula per a persones amb discapacitat. L'espectacle Dreams, a través d'una xarxa humana, té com a finalitat posar en escena un element lúdic i terapèutic gràcies al treball en equip entre persones amb necessitats especials i els seus terapeutes, establint un vincle emocional i de proximitat en un entorn diferent i únic. I per altra banda, L'Aquelarre de Cervera, una de les festes populars més importants de casa nostra, que celebra la seva 40a edició i que el Cruïlla no vol passar d'unir-se a la celebració i l'oportunitat d'acostar-lo al seu públic.
 
Entrades i la venda i informació a www.cruillabarcelona.com
 
 
 
_______________________________________________________________________________
__________________________________________
 
 
- Jack White, Prophets of Rage, NERD, Kygo, Justice, The Roots, Orbital, Chase & Status Live, Gilberto Gil, Ben Howard, Soja, LP, Lori Meyers, La Pegatina, Els Catarres, Jessie Ware, Seasick Steve, Camille o Fatoumata Diawara entre otros forman parte del cartel de Cruïlla 2018.

- El festival que tendrá lugar el jueves 12, viernes 13 y sábado 14 de julio ya había anunciado a David Byrne, Damian "Jr. Gong" Marley, Izal, Bomba Estéreo, Bugzy Malone y Joana Serrat.


Barcelona 21 de febrero de 2018. Hoy se ha presentado en rueda de prensa la programación de la novena edición del Festival Cruïlla. La rueda de prensa ha estado marcada por la expectación pues hasta ese momento sólo se conocían seis artistas del cartel -David Byrne, Damian "Jr Gong" Marley, Izal, Bomba Estéreo, Bugzy Malone y Joana Serrat- y porque aún resuena el Sold out de la pasada edición.

Jordi Herreruela, director de Cruïlla, ha ido anunciando uno a uno los más de treinta nombres que se han añadido al cartel de una nueva edición del festival de verano de Barcelona.

Acompañarán en la parte alta del cartel al ex Talking Heads, David Byrne, el dúo de electrónica Justice, los padrinos del Hip Hop The Roots, la nueva estrella de la electrónica Kygo, el proyecto más personal de Pharrell Williams N.E.R.D, la súper banda Prophets of Rage, formada por miembros de Rage Against the Machine, Audioslave, Public Enemy y Cypress Hill, y Jack White, la mitad de The White Stripes.

Más allá de mostrarse orgulloso de haber sido capaces de juntar auténtica historia viva de la música contemporánea, con alguna de las apuestas más transgresoras de la actualidad, el director del Cruïlla se ha mostrado encantado de presentar seis nombres más que aunque podrían ser cabezas de cartel en otros festivales, en Cruïlla 2018 sirven para ofrecer al público artistas de enorme talento, espectacular directo y millones de fans en todo el mundo: Jessie Ware, LP, Be Howard, Chase & Status (Live) , Orbital y Damian "Jr Gong" Marley.

Fatoumata Diawara, Camille, Seasick Steve, Bomba Estéreo, Soja y Gilberto Gil -Celebrando los 40 años del disco Refavela acompañado en el escenario por Bem Gil, Chiara Civello, Mayra Andrade y Mestrinho- han sido los siguientes nombres anunciados. Estamos hablando de los artistas que más claramente identifican Cruïlla y proponen a su público una aventura sonora. A pesar de ser artistas consagrados en sus países de origen aún son objeto de descubrimiento por una parte del público.

Una vez conocido el grueso de la programación internacional, se ha desvelado el de la nacional, en una parte del cartel del que la organización se ha mostrado muy orgullosa, pues nace de la idea de que los artistas de aquí necesitan buenos horarios y buenos escenarios en un festival de primer nivel internacional. Belako, Blaum, Elefantes, Ramon Mirabet, Joan Dausà, La MODA, La Pegatina, Els Catarres, Lori Meyers, Mi Capitán, The New Raemon y Izal, ya anunciado con anterioridad, muestran la buena salud y diversidad de las propuestas de casa.

Por último, y en otra de las características que marcan la programación de Cruïlla, Herreruela ha anunciado cinco bandas que están destinadas a convertirse en las estrellas de mañana. Por un lado Joana Serrat y Nuria Graham, y por otro Bugzy Malone y The Last Internationale. Mención aparte para los peruanos We The Lion, protagonistas de la música del spot de la edición de este año del Festival.

Aunque aclaró que todavía queda algún nombre para añadir y que, como ya se había anunciado este año el Cruïlla tendrá lugar del jueves 12, el viernes 13 y el sábado 14 de julio, el director del festival ha anunciado la incorporación de dos propuestas "extramusicales" en Cruïlla.

Por un lado, Dreams el montaje de la Fura dels Baus, con un componente social que cuenta con la participación activa de la Mesa para personas con discapacidad. El espectáculo Dreams, a través de una red humana, tiene como finalidad poner en escena un elemento lúdico y terapéutico gracias al trabajo en equipo entre personas con necesidades especiales y sus terapeutas, estableciendo un vínculo emocional y de proximidad en un entorno diferente y único.

Y por el otro, El Aquelarre de Cervera, una de las fiestas populares más importantes de nuestro país, que celebra su 40ª edición y a la que Cruïlla no quiere pasar la oportunidad de unirse y acercar a su público.

Entradas y la venta e información en www.cruillabarcelona.com