NOTA DE PRENSA DEL lunes 19 de febrero de 2018

MORITZ FEED DOG, EL FESTIVAL SOBRE CINEMA DOCUMENTAL SOBRE MODA, DESVELA LA SEVA PROGRAMACIÓ
- Westwood: Icon, Punk, Activist, sobre Vivianne Westwood, serà el documental inaugural d’aquesta edició

- Moritz Feed Dog tindrà lloc del 22 al 25 de març a Barcelona

- Moritz Feed Dog és el primer festival de cinema documental sobre Moda que se celebra a l’Estat
 
El Festival Moritz Feed Dog que celebrarà la seva 4ª edició a Barcelona entre el 22 i el 25 de març acaba de fer pública la programació per la seva edició d’enguany. Una selecció dels millors documentals relacionats amb l’àmbit de la moda, així com diverses activitats paral·leles que, any rere any, ratifiquen allò que el Festival vol mostrar al públic i que és el fet que #lamodaescultura.

Moritz Feed Dog va néixer amb la voluntat d'oferir una programació en què, igual que en l'altre Festival organitzat per Inedit Produccions, el Festival In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa.

Dintre de la programació trobem documentals que proposen mostrar al gran públic la riquesa i complexitat de la moda com a fenomen cultural viu en transformació i com a reflex de la societat i la seva història, a través de la programació coordinada per la Charo Mora.

La que serà la pel.lícula inaugural del Festival Westwood: Icon, Punk, Activist,  és la primera pel.lícula que abasta l'extraordinària història de la vida de Vivienne Westwood, la seva moda, la seva personalitat, el seu activisme i la seva importància cultural.

We Margiela, explica la història de l'enigmàtica i singular casa de moda Maison Margiela. Per primera vegada, la co-fundadora Jenny Meirens i els membres de l'equip creatiu que estaven en el cor de la casa parlen extensament sobre la processos creatius i les filosofies úniques de la Maison. Un documental que desentranya tot el misteri d'una de les més influents cases de moda del nostre temps. 

House of Z, narra l'ascens meteòric del dissenyador de moda Zac Posin, la seva caiguda èpica i el seu desafiament per reconstruir la seva empresa i la seva reputació.

À quoi sert la Haute Couture?, el director revela un món tan fascinant com desconegut per al públic en general:  l'alta costura. I el per què d'uns preus tan astronòmics, 40 000 € per un sastre de Chanel o fins a 200.000 € per a un vestit brodat d’un sol ús.

Les Dessins d’Yves Saint Laurent, que explica la vida d’Yves Saint Laurent o el que és el mateix, la història de la moda. Milers de dibuixos que testifiquen el seu talent. Un tresor amagat, revelat per aquest enlluernador documental.
 
Machines, presenta un retrat del ritme de vida i el treball en una gegantesca fàbrica tèxtil a Gujarat, Índia. Un lloc on s'aprecia el dur treball físic, deshumanitzant i ple de dificultats intenses. Una gegantesca fàbrica téxtil que bé podria ser l'escenari per a l'Infern de Dante al segle XXI.
 
 Anteriorment ja s’havien confirmat els documentals sobre Antonio López 1970: Sex, Fashion & Disco que és una pel·lícula documental sobre Antonio López (1943-1987), l'il·lustrador de moda més influent dels anys setanta a París i Nova York, i el seu colorit i en ocasions escandalós entorn.

Kevyn Aucoin: Beauty & The Beast in me, que explica que a la dècada de 1980, Kevyn va sorgir del no-res per convertir-se en l'artista de maquillatge de moda i celebritats més buscat. Va ser una figura creativa clau en la tempesta de la cultura pop en què es va convertir l'era de les supermodels de la dècada de 1990.


El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la vista posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.


Aquí es pot consultar el DOSSIER DE PREMSA del Festival

Tota la informació a www.Moritz.FeedDog.org
_______________________________________________________________________  Castellano
 
MORITZ FEED DOG, EL FESTIVAL SOBRE CINE DOCUMENTAL SOBRE MODA, DESVELA SU PROGRAMACIÓN


- Moritz Feed Dog tendrá lugar del 22 al 25 de marzo en Barcelona

- Moritz Feed Dog es el primer festival de cine documental sobre Moda que se celebra en el Estado
 
- Westwood: Icon, Punk, Activist será el documental inaugural de esta edición
Cada vez queda menos para que comience Moritz Feed Dog, el único festival en el estado dedicado al documental sobre moda, y ahora se confirman los primeros documentales para la edición de este año, que tendrá lugar del 22 al 25 de marzo de 2018.
 
Moritz Feed Dog nació con la voluntad de ofrecer una programación en la que, al igual que en el otro Festival organizado por Inedit Producciones, el Festival In-Edit, prevalezca la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Una iniciativa que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa.

El Festival Moritz Feed Dog propone mostrar al gran público la riqueza y complejidad de la moda como fenómeno cultural vivo en transformación y como reflejo de la sociedad y su historia.

Dentro de la programación encontramos la que será la película inaugural del Festival Westwood: Icon, Punk, Activist,  el primer documental que abarca la extraordinaria historia de la vida de Vivienne, su moda, su personalidad, su activismo y su importancia cultural.

We Margiela, cuenta la historia de la enigmática y singular casa de moda Maison Margiela. Por primera vez, la co-fundadora Jenny Meirens y los miembros del equipo creativo que estaban en el corazón de la casa hablan extensamente sobre la procesos creativos y las filosofías únicas de la Maison. Sus historias, contadas a través de exquisitos detalles e íntimas entrevistas, ofrecen una visión sin precedentes y desentrañan todo el misterio de una de las más influyentes casas de moda de nuestro tiempo.

House of Z, narra el ascenso meteórico del diseñador de moda Zac Posen, su caída épica y su desafío para reconstruir su empresa y su reputación.

À quoi sert la Haute Couture?, donde el director revela un mundo tan fascinante como desconocido para el público en general: la alta costura. Y el por qué de unos precios tan astronómicos, 40 000 € por un sastre de Chanel o hasta 200 000 € para un vestido bordado de un solo uso.

Les dessins d’Yves Saint Laurent, que explica la vida de Yes Saint LAurent o lo que es l mismo la historia de la moda. Miles de dibujos que atestiguan su talento. Un tesoro escondido, revelado por este deslumbrante documental.
 
Machines,  presenta un retrato del ritmo de vida y el trabajo en una gigantesca fábrica textil en Gujarat, India. Un lugar donde se aprecia un duro trabajo físico, deshumanizante y lleno de dificultades intensas. Una gigantesca fábrica téxtil que bien podría ser el escenario para el Infierno de Dante en el siglo XXI.


Anteriormente ya se habían confirmado documentales sobre Antonio López 1970: Sex, Fashion & Disco, una película documental sobre Antonio López (1943-1987), el ilustrador de moda más influyente de los años setenta en París y Nueva York, y su colorido y en ocasiones escandaloso entorno.

Kevyn Aucoin: Beauty & The Beast in me, que explica que en la década de 1980, Kevyn surgió de la nada para convertirse en el artista de maquillaje de moda y celebridades más buscado. Fue una figura creativa clave en la tormenta de la cultura pop en que se convirtió la era de las supermodelos de la década de 1990.


El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales. La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la vista puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.Aquí se puede consultar el DOSSIER DE PRENSA del Festival

 
Toda la información en www.Moritz.FeedDog.org