NOTA DE PRENSA DEL lunes 05 de febrero de 2018

WE MARGIELA, documental sobre l'enigmàtica i singular casa de moda Maison Margiela, és la nova confirmació per a aquesta edició

-  Moritz Feed Dog tindrà lloc del 22 al 25 de març a Barcelona

- Moritz Feed Dog és el primer festival de cinema documental sobre Moda que se celebra a l’Estat
Cada cop queda menys perquè comenci el Moritz Feed Dog, l'únic festival a l'estat dedicat al documental sobre moda, i ara es confirmen els primers documentals per l'edició d’enguany, que tindrà lloc del 22 al 25 de març de 2018.

Moritz Feed Dog va néixer amb la voluntat d'oferir una programació en què, igual que en l'altre Festival organitzat per Inedit Produccions, el Festival In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa.

Anteriorment ja s'havien confirmat els documentals Kevyn Aucoin Beauty & The Beast in me i Antonio López 1970 - Sex, Fashion & Disco. Ara, el nou documental confirmat és We Margiela, dirigit per Menna i Laura Meijer:

We Margiela explica la història de l'enigmàtica i singular casa de moda Maison Margiela. Per primera vegada, la co-fundadora Jenny Meirens i els membres de l'equip creatiu que estaven en el cor de la casa parlen extensament sobre els processos creatius i les filosofies úniques de la Maison. Les seves històries, explicades a través d'exquisits detalls i íntimes entrevistes, ofereixen una visió sense precedents i desentranyen tot el misteri d'una de les més influents cases de moda del nostre temps.

La pel·lícula investiga el llegat de Margiela i la seva rellevància per a la moda i l'autoria en l'actualitat. Les innovacions úniques de la casa, com l'anonimat, la reutilització, el “nosaltres” versus el “jo” i la rèplica versus la còpia, resulten ser conceptes centrals del nostre temps. Es narra també la història de la casa en paral·lel amb el desenvolupament creatiu i el creixement financer de Maison Margiela, i la pel·lícula desvetlla nocions de creativitat, autoria i rendiment financer en els nostres temps neoliberals. No obstant això, les idees de We Margiela no són evidents. Les entrevistes revelen que moltes de les ara icòniques imatges i nocions de la Maison van sorgir per coincidència i intuïció, no per conceptes preconcebuts.

La casa estava dominada per forts sentiments viscerals i un profund plaure a assumir riscos creatius. Com a cofundador, Meirens afirma: “Quan vulguis complaure als altres, a tots, no arribaràs enlloc. Crec que has d'allunyar-te dels altres. A la llarga, et donarà la llibertat de no respondre al sistema“. En última instància, Maison Margiela, va ser una de les primeres cases de moda contemporànies d'avantguarda a sucumbir a la pressió del creixement financer. Després de la venda de la casa, els fundadors es van retirar gairebé immediatament de la vida pública. Tant els empleats com els afeccionats van quedar desil·lusionats. Meirens i Margiela mai van tornar a parlar-se.El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la vista posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.


Tota la informació a www.Moritz.FeedDog.org

          ______________________________________________ castellano
 
 
WE MARGIELA, documental sobre la enigmática y singular casa de moda Maison Margiela, es la nueva confirmación para esta edición
 
 
- Moritz Feed Dog tendrá lugar del 22 al 25 de marzo en Barcelona.

- Moritz Feed Dog es el primer festival de cine documental sobre Moda que se celebra en el Estado.


        
Cada vez queda menos para que comience Moritz Feed Dog, el único festival en el estado dedicado al documental sobre moda, que ahora confirma otro documental para la edición de este año, que tendrá lugar del 22 al 25 de marzo de 2018.
 
Moritz Feed Dog nació con la voluntad de ofrecer una programación en la que, al igual que en el otro Festival organizado por Inedit Producciones, el Festival In-Edit, prevalezca la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Una iniciativa que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa.


Anteriormente ya se habían confirmado los documentales Kevyn Aucoin Beauty & The Beast in me y Antonio López 1970 - Sex, Fashion & Disco. Ahora, el nuevo documental confirmado es We Margiela, dirigido por Menna y Laura Meijer:

We Margiela cuenta la historia de la enigmática y singular casa de moda Maison Margiela. Por primera vez, la co-fundadora Jenny Meirens y los miembros del equipo creativo que estaban en el corazón de la casa hablan extensamente sobre la procesos creativos y las filosofías únicas de la Maison. Sus historias, contadas a través de exquisitos detalles e íntimas entrevistas, ofrecen una visión sin precedentes y desentrañan todo el misterio de una de las más influyentes casas de moda de nuestro tiempo.

La película investiga el legado de Margiela y su relevancia para la moda y la autoría en la actualidad. Las innovaciones únicas de la casa, como el anonimato, la reutilización, el “nosotros” versus el “yo” y la réplica versus la copia, resultan ser conceptos centrales de nuestro tiempo. Se narra también la historia de la casa en paralelo con el desarrollo creativo y el crecimiento financiero de Maison Margiela, la película desvela nociones de creatividad, autoría y rendimiento financiero en nuestros tiempos neoliberales. Sin embargo, las ideas de We Margiela no son evidentes. Las entrevistas revelan que muchas de las ahora icónicas imágenes y nociones de la Maison surgieron por coincidencia e intuición, no por conceptos preconcebidos.

La casa estaba dominada por fuertes sentimientos viscerales y un profundo placer en asumir riesgos creativos. Como cofundador, Meirens afirma: “Cuando quieras complacer a los demás, a todos, no llegarás a ninguna parte. Creo que tienes que alejarte de los demás. A la larga, te dará la libertad de no responder al sistema “. En última instancia, Maison Margiela, fue una de las primeras casas de moda contemporáneas de vanguardia en sucumbir a la presión del crecimiento financiero. Después de la venta de la casa, los fundadores se retiraron casi inmediatamente de la vida pública. Tanto los empleados como los aficionados quedaron desilusionados. Meirens y Margiela nunca volvieron a hablarse.


El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales. La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la vista puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.
 
Toda la información en www.Moritz.FeedDog.org