NOTA DE PRENSA DEL miércoles 10 de enero de 2018

Carnaval del Cruïlla ::: 9 i 10 de febrer de 2018 ::: CAST A CONT
 
Barcelona, 11 de gener de 2018. Música, diversió, disfresses, sarau, balls, sàtira, màscares, gastronomia, disbauxa, i festa grossa: arriba el temps de Carnaval, i per primera vegada Cruïlla es suma a la celebració amb el Carnaval del Cruïlla, dues nits a l'Hivernacle del  Poble Espanyol de Barcelona en el que donar la benvinguda al rei Carnestoltes.
 
Serà concretament el divendres 9 i el dissabte 10 de febrer quan els organitzadors del Festival Cruïlla - que ja ha anunciat els primers noms per l'edició de 2018- Cruïlla de Tardor - realitzat amb un rotund èxit el passat més d'octubre- i Cruïlla de Primavera - amb la presentació del nou disc de Els Catarres el pròxim 6 d'abril- faran la primera edició de Carnaval del Cruïlla.
 
El Carnaval del Cruïlla tindrà lloc a partir de les 20.00h i inclourà, com no podia ser d'un altra manera, molta música en forma de concerts programats especialment perque la festa sigui total. El divendres 9 de febrer viurà les actuacions del Mambo Jambo, i de Shantel & Bucovina Club Orkestar, i el dissabte 10 serà el torn de The Slingshots i de The Sweet Life Society. La Ska Circus Brass Band, serà la responsable de sorprendre a tots els assistents amb una xaranga que fusionarà el circ i l'Ska i el Reggae. A més cada nit acabarà amb la sessió de Dj Carnestoltes Rex.
 
 
I com no podia ser d'altra manera, el Carnaval del Cruïlla, inclourà també totes les tradicions d'aquesta festa popular: concurs de disfresses, taronjada de globus, atrezzo, màscares i tots els personatges del Carnaval de la ciutat.
 
Amb Carnaval del Cruïlla, els organitzadors del Festival Cruïlla volen oferir als barcelonins, l'oportunitat de gaudir d'una de les tradicions més antigues de la ciutat, combinant els elements més populars de la festa i sumant bandes nacionals i internacionals que pujaran a l'escenari de l'Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona.
 
 
Entrades ja a la venda aquí
 
Shantel & Bucovina Club Orkestar
 
Amb un enfocament obert, Shantel és el costat sonor d'una Alemanya diferent. És el primer a haver injectat un so cosmopolita en la cultura pop local. En el seu cas, les migracions es poden escoltar i ballar. Toca tresors musicals del sud-est d'Europa, l'orient mitjà o el Mediterrani sota un context nou, el que li permet experimentar de forma intuïtiva la cultural en la que aquesta música es  va originar. El seu mètode és el "sampling" cultural: treure les coses del seu context i posar-les en un un de nou. La cultura del club com a concepte de desenvolupament permanent, no com un museu en el qual repetir el mateix, eternament, com a Berlín, on milers de turistes esperen davant de Bergain per poder experimentar el predictible
 
Los Mambo Jambo
 
Los Mambo Jambo segueixen explorant les possibilitats del rock & roll instrumental després dels èxits recollits als seus inflamats directes. Ara arriba el tercer disc, "Jambology". Dani Nel.lo al saxo, Dani Baraldes a la guitarra, Ivan Kovacevic al contrabaix i Anton Jarl a la bateria formen Los Mambo Jambo i el directe és el seu gran actiu, tal com han pogut comprovar als escenaris de mig món. El grup protagonitza un dels millors directes que es poden veure actualment al nostre país, destil·lant actitud, precisió i compromís.

 
 
The Slingshots 
 
Des de fa uns anys The Slingshots i el seu poderós directe s'han convertit en referents de la rica escena Funk-Soul de Barcelona, aconseguint una resposta important per part de públic i mitjans de comunicació, que no han quedat indiferents davant les propostes de la banda tant d'estudi com en directe. Aquesta connexió, com no podia ser de cap altra manera, té un pes molt important en el seu últim treball. Fidels a la seva cruesa, The Slingshots no té por d'embrutar-se molt més en el seu segon LP, Spread The Mud! Cuinat a foc lent, aquest anhelat llarga durada ens presenta una banda més madura que continua explorant les profunditats de la música negra lluny de qualsevol clixé que limiti la seva personalitat. A més, Spread The Mud! ve amanit amb un sorprenent directe en el qual les noves cançons de la banda explotaran en els paladars més selectes, acompanyades d'alguns dels clàssics del seu repertori: Tot el que el públic necessita per assaborir el costat més salvatge de la Música.
 
 
Ska Circus Brass Band 
 
Ska Circus Brass Band és el resultat de la unió entre les disciplines del circ i la música jamaicana per excel·lència: l´Ska i el Reggae.
La SKA CIRCUS BRASS BAND es presenta per amenitzar els tallers de circ però també neix per poder volar en paral·lel oferint un repertori jamaicà amb la particularitat de ser totalment autònoma i itinerant. SKA CIRCUS BRASS BAND és la primera banda d´Ska itinerant. Preparat per l' Skanking!! La SCBB ja està calentant motors! 
 
 
The Sweet Life Society
 
Des d'Itàlia arriben The Sweet Life Society, un dels grups de referència del Electro Swing al món. Swing Circus és una festa d'Electro Swing, el primer i més famós d'Itàlia. Vestits d'època, photocall, balls, i sobretot música vintage barrejada amb els sons electrònics més moderns són els ingredients de la seva festa a l'estil dels anys 20.
 
El so vintage del vinil és la base sobre la qual la banda de Torí (Itàlia) The Sweet Life Society erigeix el seu so. La seva particular remodelació de la cultura swing dels anys vint, vigoritzada per elements electrònics, compta amb un enèrgic directe amb alguns dels millors músics de jazz del nord d'Itàlia.
 
 
CAST
_______________________________________________
_________________________
 
Barcelona, 11 de enero de 2018. Música, diversión, disfraces, sarao, bailes, sátira, máscaras, gastronomía, desenfreno, y fiesta grande: llega el tiempo de Carnaval, y por primera vez Cruïlla se suma a la celebración con el Carnaval del Cruïlla, dos noches en el Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona en el que dar la bienvenida al rey Carnestoltes.

Será concretamente el viernes 9 y el sábado 10 de febrero cuando los organizadores del Festival Cruïlla - que ya ha anunciado los primeros nombres para la edición de 2018-  Cruïlla de Tardor - realizado con un rotundo éxito el pasado más de octubre- y Cruïlla de Primavera - con la presentación del nuevo disco de Els Catarres el próximo 6 de abril- harán la primera edición de Carnaval del Cruïlla. 
 
El Carnaval del Cruïlla tendrá lugar a partir de las 20.00h e incluirá, como no podía ser de otra manera, mucha música en forma de conciertos programados especialmente para que la fiesta sea total. El viernes 9 de febrero vivirá las actuaciones del Mambo Jambo, y de Shantel & Bucovina Club Orkestar, y el sábado 10 será el turno de The Slingshot y de The Sweet Life Society. La Ska Circus Brass Band, será la responsable de sorprender a todos los asistentes con una charanga que fusionará el circo y el Ska y el Reggae. Además cada noche acabará con la sesión de Dj Carnaval Rex.
 
Y como no podía ser de otra manera, el Carnaval del Cruïlla, incluirá también todas las tradiciones de esta fiesta popular: concurso de disfraces, taronjada de globos, atrezzo, máscaras y todos los personajes del Carnaval de la ciudad.  
Con Carnaval del Cruïlla, los organizadores del Festival Cruïlla quieren ofrecer a los barceloneses, la oportunidad de disfrutar de una de las tradiciones más antiguas de la ciudad, combinando los elementos más populares de la fiesta y sumando bandas nacionales e internacionales que subirán al escenario del Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona .
 
Entradas ya a la venta aquí
 

Shantel & Bucovina Club Orkestar  
Con un enfoque abierto, Shantel es el lado sonoro de una Alemania diferente. Es el primero en haber inyectado un sonido cosmopolita en la cultura pop local. En su caso, las migraciones se pueden escuchar y bailar. Toca tesoros musicales del sudeste de Europa, Oriente Medio o el Mediterráneo bajo un contexto nuevo, lo que le permite experimentar de forma intuitiva la cultural en la que esta música se originó. Su método es el "sampling" cultural: sacar las cosas de su contexto y ponerlas en un uno nuevo. La cultura del club como concepto de desarrollo permanente, no como un museo en el que repetir el mismo, eternamente, como Berlín, donde miles de turistas esperan ante Bergain para poder experimentar el predecible    
 
Los Mambo Jambo  
 
Los Mambo Jambo siguen explorando las posibilidades del rock & roll instrumental después de los éxitos cosechados en sus inflamados directos. Ahora llega el tercer disco, "Jambology". Dani Nel.lo al saxo, Dani Baraldi a la guitarra, Ivan Kovacevic al contrabajo y Anton Jarl en la batería forman Los Mambo Jambo y el directo es su gran activo, tal y como han podido comprobar los escenarios de medio mundo. El grupo protagoniza uno de los mejores directos que se pueden ver actualmente en nuestro país, destilando actitud, precisión y compromiso.   

 
The Slingshot  
Desde hace unos años The Slingshot y su poderoso directo se han convertido en referentes de la rica escena Funk-Soul de Barcelona, ??consiguiendo una respuesta importante por parte de público y medios de comunicación, que no han quedado indiferentes ante las propuestas de la banda tanto de estudio como en directo. Esta conexión, como no podía ser de otra manera, tiene un peso muy importante en su último trabajo. Fieles a su crudeza, The Slingshot no tiene miedo de ensuciarse mucho más en su segundo LP, Spread The Mud! Cocinado a fuego lento, este ansiado larga duración nos presenta una banda más madura que continúa explorando las profundidades de la música negra lejos de cualquier cliché que limite su personalidad. Además, Spread The Mud! viene aderezado con un sorprendente directo en el que las nuevas canciones de la banda explotarán en los paladares más selectos, acompañadas de algunos de los clásicos de su repertorio: Todo lo que el público necesita para saborear el lado más salvaje de la Música.    

 
Ska Circus Brass Band  
Ska Circus Brass Band es el resultado de la unión entre las disciplinas del circo y la música jamaicana por excelencia: skin y el Reggae. La SKA CIRCUS BRASS BAND se presenta para amenizar los talleres de circo pero también nace para poder volar en paralelo ofreciendo un repertorio jamaicano con la particularidad de ser totalmente autónoma e itinerante. SKA CIRCUS BRASS BAND es la primera banda d'Ska itinerante. Preparado por el Skanking !! La SCBB ya está calentando motores!    
 
 
 
The Sweet Life Society
Desde Italia llegan The Sweet Life Society, uno de los grupos de referencia del Electro Swing en el mundo. Swing Circus es una fiesta de Electro Swing, el primero y más famoso de Italia. Vestidos de época, photocall, bailes, y sobre todo música vintage mezclada con los sonidos electrónicos más modernos son los ingredientes de su fiesta al estilo de los años 20. El sonido vintage del vinilo es la base sobre la que la banda de Turín (Italia) The Sweet Life Society erige su sonido. Su particular remodelación de la cultura swing de los años veinte, vigoritzada por elementos electrónicos, cuenta con un enérgico directo con algunos de los mejores músicos de jazz del norte de Italia.