NOTA DE PRENSA DEL martes 12 de diciembre de 2017

Moritz Feed Dog: Primeres pel.lícules confirmades de l'únic festival dedicat al Cinema Documental sobre Moda :
CAST A CONT
- KEVYN AUCOIN BEAUTY & THE BEAST IN ME i ANTONIO LÓPEZ 1970 - SEX, FASHION & DISCO són els primers títols confirmats

- Moritz Feed Dog tindrà lloc del 22 al 25 de març a Barcelona

- Moritz Feed Dog és el primer festival de cinema documental sobre Moda, Cultura i Ciutat que se celebra a l’Estat.
Cada cop queda menys perquè comenci el Moritz Feed Dog, l'únic festival a l'estat dedicat al documental sobre moda, i ara es confirmen els primers documentals per l'edició d’enguany, que tindrà lloc del 22 al 25 de març de 2018.

Moritz Feed Dog va néixer amb la voluntat d'oferir una programació en què, igual que en l'altre Festival organitzat per Inedit Produccions, el Festival In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l'estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor i que té a la moda com a temàtica principal, però entenent aquesta disciplina com una expressió cultural àmplia i diversa.

El Festival Moritz Feed Dog proposa mostrar al gran públic la riquesa i complexitat de la moda com a fenomen cultural viu en transformació i com a reflex de la societat i la seva història, a través de la programació coordinada per la Charo Mora.

Les primeres cintes confirmades per aquesta edició són KEVYN AUCOIN BEAUTY & THE BEAST IN ME i ANTONIO LÓPEZ 1970 - SEX, FASHION & DISCO.
 

Ambdós documentals es podran veure a Movistar Estrenos i sota demanda a Movistar +, en el cas de "Kevyn Aucoin Beauty & The Beast in Me" estarà disponible el dia després de la seva estrena a Moritz Feed Dog i Antonio López 1970 - Sex, Fashion & Disco, ho estarà a l'estiu. Aquestes estrenes i la col·laboració amb Moritz Feed Dog reforcen el posicionament de Movistar + com la plataforma on gaudir dels millor documentals sobre moda, agrupats sota el hashtag #MovistarEstaDeModa

El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l'univers de la moda que posa en manifest la riquesa d'un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s'ha de fer també des d'altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la vista posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.


Tota la informació a www.Moritz.FeedDog.orgKEVYN AUCOIN BEAUTY& THE BEAST IN ME  
Director Lori Kaye 
En la dècada de 1980, Kevyn va sorgir del no-res per convertir-se en l'artista de maquillatge de moda i celebritats més buscada. Va ser una figura creativa clau en la tempesta de la cultura pop en què es va convertir l'era de les supermodels de la dècada de 1990. Poc després, les celebritats van començar a buscar-ho i es va convertir en un confident, amic ie icona dins el món de la música i del cinema. Va escriure tres best-sellers, aparicions en el xou d'Oprah, i va crear la seva pròpia línia de maquillatge. Va usar la seva celebritat per lluitar pels drets dels homosexuals i la seva acceptació. Va morir tràgicament als 40 anys el 2002.

La pel·lícula és un tresor d'imatges i cintes recuperades: centenars d'hores de vídeos personals i cintes d'àudio que Kevyn va gravar al llarg de la seva vida i carrera. La seva és la història d'un do artístic fenomenal que gairebé no arriba a explotar per la persecució gai que va patir a la seva ciutat natal del sud. Un ascens per convertir-se en l'artista del maquillatge més buscat i també una lluita contra el trauma que va ser per a ell la seva adopció, i contra una malaltia rara no diagnosticada. Entrevistes amb Cindy Crawford, Naomi Campbell, Amber Valetta, Andie MacDowell, Paulina Porizkova, Lorraine Pascale i les converses sinceres amb col·legues, familiars, amics i amants, la pel·lícula transporta a un temps en què les supermodels dominaven la terra, però on Kevyn tenia la clau de tot.
ANTONIO LÓPEZ 1970 _ SEX, FASHION & DISCO
Director James Crump
Sex Fashion and Disco és una pel·lícula documental sobre Antonio López (1943-1987), l'il·lustrador de moda més influent dels anys setanta a París i Nova York, i el seu colorit i de vegades escandalós entorn.
El documental és una càpsula del temps que se situa al París i Nova York entre els anys 1969 i 1973 i vista a través dels ulls d'Antonio López (1943-1987), el més important il·lustrador de moda de l'època, i comptat a través de la vida dels seus colorits i algunes vegades escandalosos ambients. Un nadiu de Puerto Rico i criat al Bronx, Antonio era la figura seductora que marcava l'estil i glamour i qui, a partir de la dècada de 1960, va portar elements urbans del carrer i de les diferents tribus i races per influir un món de la moda de postguerra desesperat pel canvi i la diversitat. Algunes de les muses d'Antonio, d'inusual bellesa d'aquella època van ser Cathee Dahmen, Grace Jones, Pat Cleveland, Tina Chow, Jessica Lange, Jerry Hall i les estrelles al voltant de Warhol com Donna Jordan, Jane Forth i Patti D'Arbanville entre altres . El cercle íntim d'Antonio a Nova York durant aquest període també estava comprès pel seu soci personal i creatiu, Juan Ramos (1942-1995), també porto-riqueny i criat a Harlem, el maquillador Corey Tippin o el fotògraf Bill Cunningham, entre d'altres.
 
 
__________________________________________________________ CASTELLANO
 

KEVYN AUCOIN BEAUTY & THE BEAST IN ME y ANTONIO LÓPEZ 1970 - SEX, FASHION & DISCO son los primeros títulos confirmados


- Moritz Feed Dog tendrá lugar del 22 al 25 de marzo en Barcelona.

- Moritz Feed Dog es el primer festival de cine documental sobre Moda, Cultura y Ciudad que se celebra en el Estado.
 
 
Cada vez queda menos para que comience Moritz Feed Dog, el único festival en el estado dedicado al documental sobre moda, y ahora se confirman los primeros documentales para la edición de este año, que tendrá lugar del 22 al 25 de marzo de 2018.
Moritz Feed Dog nació con la voluntad de ofrecer una programación en la que, al igual que en el otro Festival organizado por Inedit Producciones, el Festival In-Edit, prevalezca la calidad cinematográfica de las obras, desde los contenidos a la estética. Una iniciativa que se centra en el género del documental y la obra de autor y que tiene a la moda como temática principal, pero entendiendo esta disciplina como una expresión cultural amplia y diversa.

El Festival Moritz Feed Dog propone mostrar al gran público la riqueza y complejidad de la moda como fenómeno cultural vivo en transformación y como reflejo de la sociedad y su historia.
Las primeras cintas confirmadas por esta edición son KEVYN AUCOIN BEAUTY & THE BEAST IN ME i ANTONIO LÓPEZ 1970 - SEX, FASHION & DISCO.
 
Ambos documentales se podrán ver en Movistar Estrenos y en su versión bajo demanda en Movistar +. En el caso de "Kevyn Aucoin Beauty & The Beast in Me" estará disponible el día después de su estreno en Moritz Feed Dog y "Antonio López 1970 - Sex, Fashion & Disco" lo estará en verano. Estos estrenos y la colaboración con Moritz Feed Dog refuerzan el posicionamiento de Movistar + como la plataforma donde disfrutar de los mejor documentales sobre moda, agrupados bajo el hashtag #MovistarEstaDeModa
 
El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales. La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la vista puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.
 
Toda la información en www.Moritz.FeedDog.org
 

KEVYN AUCOIN BEAUTY& THE BEAST IN ME
Director Lori Kaye
En la década de 1980, Kevyn surgió de la nada para convertirse en la artista de maquillaje de moda y celebridades más buscada. Fue una figura creativa clave en la tormenta de la cultura pop en que se convirtió la era de las supermodelos de la década de 1990. Poco después, las celebridades comenzaron a buscarlo y se convirtió en un confidente, amigo y e icono dentro del mundo de la música y del cine. Escribió tres best sellers, apariciones en el show de Oprah, y creó su propia línea de maquillaje. Usó su celebridad para luchar por los derechos de los homosexuales y su aceptación. Murió trágicamente a los 40 años en 2002.

La película es un tesoro de imágenes y cintas recuperadas: cientos de horas de vídeos personales y cintas de audio que Kevyn grabó a lo largo de su vida y carrera.  La suya es la historia de un don artístico fenomenal que casi no llega a explotar por la persecución gay que sufrió en su ciudad natal del sur.
Un ascenso para convertirse en el artista del maquillaje más buscado y también una lucha contra el trauma que fue para él su adopción, y contra una enfermedad rara no diagnosticada.
Entrevistas con Cindy Crawford, Naomi Campbell, Amber Valetta, Andie MacDowell, Paulina Porizkova,
Lorraine Pascale y las conversaciones sinceras con colegas, familiares, amigos y amantes, la película transporta a un tiempo en el que las supermodelos dominaban la tierra, pero donde Kevyn tenía la llave de todo.
ANTONIO LÓPEZ 1970 _ SEX, FASHION & DISCO
Director James Crump

Sex Fashion and Disco es una película documental sobre Antonio López (1943-1987), el ilustrador de moda más influyente de los años setenta en París y Nueva York, y su colorido y en ocasiones escandaloso entorno.
El documental es una cápsula del tiempo que se sitúa en el París y Nueva York entre los años 1969 y 1973 y vista a través de los ojos de Antonio López (1943-1987), el más importante ilustrador de moda de la época, y contado a través de la vida de sus coloridos y algunas veces escandalosos ambientes.
Un nativo de Puerto Rico y criado en el Bronx, Antonio era la figura seductora que marcaba el estilo y glamour y quien, a partir de la década de 1960, trajo elementos urbanos de la calle y de las distintas tribus callejeras para influir un mundo de la moda de posguerra desesperado por el cambio y la diversidad.
Algunas de las musas de Antonio, de inusual belleza de aquella época fueron Cathee Dahmen, Grace Jones, Pat Cleveland,Tina Chow, Jessica Lange, Jerry Hall y las estrellas alrededor de Warhol como Donna Jordan, Jane Forth y Patti D'Arbanville entre otras. El círculo íntimo de Antonio en Nueva York durante este período también estaba comprendido por su socio personal y creativo, Juan Ramos (1942-1995), también puertorriqueño y criado en Harlem, el maquillador Corey Tippin o el fotógrafo Bill Cunningham, entre otros.