NOTA DE PRENSA DEL martes 12 de diciembre de 2017

El Festival Cruïlla anuncia el primers noms per la seva edició 2018 ::: CAST A CONT
- DAVID BYRNE, DAMIAN “JR. GONG” MARLEY, IZAL ,BOMBA ESTÉREO, BUGZY MALONE i JOANA SERRAT són els primers noms confirmats pel Festival Cruïlla 2018.
 
- La pròxima edició del Festival Cruïlla tindrà lloc al Parc del Fòrum de Barcelona el 13 i 14 de juliol
 
- Tota la informació i entrades ja disponibles a www.cruillabarcelona.com
 
 
 
Barcelona,13 de desembre de 2017. El Festival Cruïlla que tindrà lloc els dies 13 i 14 de juliol de 2018 anuncia els primers artistes confirmats.
El primer dels noms confirmats ,David Byrne, és possiblement un dels artistes que millor representa la idea musical del Cruïlla, és una de les primeres estrelles del pop anglosaxó que es va obrir als ritmes llatins i africans, juntament amb Paul Simon i Peter Gabriel.
 
Damian Marley, torna al Cruïlla després de protagonitzar el 2015 un dels concerts més memorables de la història del festival. Aquest any presentarà el seu nou disc "Stony Hill" que acaba de ser publicat.
 
Com Damian Marley, la següent confirmació, també és un vell conegut pels seguidors del Cruïlla. Bomba Estéreo el grup més prometedor de Sud-amèrica que està conquistant el món.
 
Si David Byrne, Damian Marley i Bomba Estéreo són noms amb una amplia trajectòria, Bugzy Malone està destinat a ser una de les descobertes a fer en el Cruïlla 2018. El de Manchester és el cap visible del Grime actual gràcies a un reguitzell de Mixtapes i EPs.
 
Izal per la seva banda també debuta a Cruïlla i ho farà presentant el seu nou disc "Vivo" i Joana Serrat "Dripping Springs"
 
 
DAVID BYRNE 
Un nom essencial, que viatja del pop als sons d'arreu del món.
 
Icona de la new wave, cineasta de culte, divulgador de la world music, estudiós pensador dels sons... David Byrne no només esgota les definicions: les supera. Estem parlant d'un artista multidisciplinari, que al capdavant de Talking Heads va marcar a foc el rumb de la música pop més avançada, i que obrí el ventall de possibilitats per a l'avantguarda amb les seves col·laboracions amb Brian Eno. Més recentment, ha signat un musical inspirat en la figura de Joana d'Arc, ha participat en projectes multimèdia, ha escrit el llibre fonamental Cómo funciona la música, i ha trencat barreres generacionals per treballar amb una de les veus punteres del moment: Annie Clark, més coneguda com a St. Vincent.
 
A més, Byrne, també fou pioner a l'hora de discutir el cànon musical occidental i anglosaxó, recollint influències llatines i africanes a la seva obra, i fundant el segell Luaka Bop, que des del 1990 és un referent en l'edició de músiques d'arreu del món. És possiblement un dels artistes que millor representa la idea musical del Cruïlla. Els seus directes són inoblidables, i acostuma a incorporar elements d´escenografia i de coreografia que marquen les tendéncies futures.
 
 
DAMIAN “JR. GONG” MARLEY 
El gran renovador del reggae, de nou a Barcelona!
 
Per a tots els que fem el Cruïlla (i, creiem, per a tothom que el viu), un dels moments més emocionants en la història del festival és l'actuació de Damian “JR. GONG” Marley el 2015, en el que fou el seu debut a Barcelona. Allà nasqué un vincle especial que esperem que duri molts anys, i que renovarem aquest 2018 amb una nova visita del fill petit de Bob Marley.
 
Iniciat en la música quan amb prou feines era un adolescent, Damian Robert Nesta Marley adoptà l'alies de “JR GONG” com a homenatge a un dels malnoms del seu pare -“Tuff Gong”-, i aviat es creà una veu pròpia, tan amiga del reggae com del dancehall i el hip hop. El seu segon disc, Halfway Tree, li valgué un Grammy al millor àlbum de reggae, i amb Welcome to Jamrock es convertí definitivament en una de les estrelles de la música jamaicana del segle XXI. La seva fulgurant carrera arriba fins a Stony Hill, publicat el juliol de 2017, i on Damian segueix renovant el reggae amb produccions que beuen de les tendències contemporànies més excitants. Acaba de treure al mercat nou disc i no podíem deixar passar l´oportunitat de tornar-lo a tenir, convertint-se ja en un dels artistes que s´associen directament a l´imaginari de la música del Cruïlla.
 
BOMBA ESTÉREO 
Torna la cumbia digital i explosiva dels colombians!
 
No, definitivament no hi ha manera de desactivar l'explosió de Bomba Estéreo. Des de la seva formació l'any 2005, aquest conjunt de Bogotà ha protagonitzat un ascens imparable que els ha convertit en estàndards de la renovadora cumbia digital, sobretot arran de l'èxit del disc Amanecer, que incloïa dos himnes del calibre de Fiesta i Soy yo. Lluny de relaxar-se, Simón Mejia, Li Saumet i companyia han volgut aprofundir en les seves arrels amb Ayo, un treball que els ha reunit amb el productor Chris Castagno i que ha sigut enregistrat a Sierra Nevada, emprant instruments colombians tradicionals, recollint també influències caribenyes, i duent les cançons de manera natural a un punt de celebració extàtica.
 
Al Cruïlla ja sabem de què són capaços Bomba Estéreo damunt l'escenari. Per això, ja ens estem preparant per rebre'ls amb tots els honors i sumar-nos a la seva festa.
 
IZAL 
El retorn de l'èpica propera dels madrilenys
 
A principis de 2018 veurà la llum Autoterapia, el nou disc d'IZAL, que posarà fi a tres llargs anys d'espera per part de la seva legió de seguidors, que ja estan impacients per aprendre's els nous temes del grup. I és que pocs artistes posseeixen actualment una comunió tan gran amb el seu públic com aquest conjunt madrileny, format a principis d'aquesta dècada per músics ja experimentats, que han trobat a IZAL el seu gran projecte vital, treballant l'èxit disc a disc, concert a concert, i projectant un pop-rock poètic i amb horitzons de grandesa, cantat amb la carismàtica veu de Mikel Izal.
 
Aneu-vos aclarint la gola, perquè al Cruïlla tocarà corejar amb totes les forces Copacabana, La mujer de verde, Magia y efectos especiales... i tots els futurs himnes que encara hem de conèixer. És sens dubte un dels artistes més sol.licitats pel nostre públic, i un dels pocs grans noms del pop-indie espanyol que ens faltava per programar.
 
 
BUGZY MALONE  
Directament des de Manchester, el talent més prometedor del grime!
 
Una de les descobertes a fer en el Cruïlla 2018. Feia molt de temps que no ens enganxàvem tant fort a un nou artista de l´escena Hip Hop. Creiem que Bugzy Malone ha vingut per convertir-se en un dels grans, suficientment comercial per arribar a un públic majoritari però amb tota la potència del Hip Hop més dur.
 
I és que la vida no s'ho ha posat fàcil a Aaron David. Criat a Manchester, en una família envoltada pel crim, la inevitable atracció pel mal camí va fer que passés una temporada a presó quan encara era un adolescent. Afortunadament, va trobar una via d'escapatòria en la boxa i la música, que canalitzà la negativitat que el rodejava en quelcom més positiu. Les notes del seu diari, on reflexionava en carn viva sobre el seu entorn, es van convertir en lletres de lírica ferotge, que Davis, ara batejat com a Bugzy Malone, escup amb velocitat i contundència noquejant.
 
L'EP Walk with Me i el disc King of the North l'han fet ascendir ràpidament a les llistes britàniques, fent de Bugzy Malone un dels noms forts del grime, que discuteix la centralitat d'una escena basada sobretot a Londres i exhibeix orgullós el seu origen mancunià (fins i tot es permet picar l'ullet als seus paisans Oasis!). Al Cruïlla ja estem preparant el tron per aquest “rei del nord” de només 26 anys, i amb un futur de grandesa davant seu.
 
JOANA SERRAT
Per encarar el procés de gestació del seu nou àlbum –el quart en cinc anys-, la cantautora de Vic Joana Serrat ha viatjat a la ciutat de Dripping Springs, Texas, per a treballar amb Israel Nash com a productor a Plum Creek Sound, el ranxo estudi propietat del cantautor de Missouri. En aquestes sessions de gravació, Serrat reuneix un excel·lent grup de músics de talent i trajectòria contrastats, habituals en discos i directes d'artistes com Midlake, BNQT, John Grant, Elle King i el mateix Nash: els germans Joey i Aaron McClellan, Eric Swanson i Josh Fleischmann. Com a col·laboradors també han participat Dave Simonett (líder de Trampled By Turtles) i Dennis Love (pedal steel guitar a Futurebirds). L’enginyer Ted Young (guanyador d’un Grammy amb The Rolling Stones) s’ha encarregat de la gravació i de les mescles.
 
Estem davant del millor àlbum de l’artista, el més complet, el més rodó. Un treball en el qual les virtuts de la catalana es veuen augmentades de manera exponencial: la composició i interpretació, la seva personalitat i aquesta aura intangible i captivadora que desprèn. Un treball que versa sobre els comiats, impregnat d'una nostàlgia optimista, una malenconia que no aïlla, ni tanca l’esperit. Una manifestació de llibertat en l'aposta vital per a l'objectiu de fer realitat els somnis.
 
CAST
_____________________________________
___________________________
.
.
El Festival Cruïlla anuncia el primeros nombres para su edición 2018 

DAVID BYRNE, DAMIAN “JR. GONG” MARLEY,  BUGZY MALONE, BOMBA ESTÉREO, IZAL y JOANA SERRAT son los primeros nombres confirmados para el Festival Cruïlla 2018.
 
- La próxima edición del Festival Cruïlla tendrá lugar en el Parc del Fòrum de Barcelona el 13 y 14 de julio
 
- Toda la información y entradas ya disponibles en www.cruillabarcelona.com

 
 
 
Barcelona, 13 de diciembre de 2017. El Festival Cruïlla que tendrá lugar los días 13 y 14 de julio de 2018 anuncia los primeros artistas confirmados.
El primero de los nombres confirmados, David Byrne, es posiblemente uno de los artistas que mejor representa la idea musical del Cruïlla: es una de las primeras estrellas del pop anglosajón que se abrió a los ritmos latinos y africanos, junto con Paul Simon y Peter Gabriel.
 
Damian Marley, vuelve a Cruïlla después de protagonizar en 2015 uno de los conciertos más memorables de la historia del festival. Este año presentará su nuevo disco "Stony Hill" que acaba de ser publicado.
 
Como Damian Marley, la siguiente confirmación, también es un viejo conocido por los seguidores del Cruïlla. Bomba Estéreo el grupo más prometedor de sudamerica que está conquistando el mundo.
 
Si David Byrne, Damian Marley y Bomba Estéreo son nombres con una amplia trayectoria, Bugzy Malone está destinado a ser uno de los descubrimientos a hacer en Cruïlla 2018. El de Manchester es la cabeza visible del Grime actual gracias a un buen puñado de Mixtapes y EPs.
 
Izal por su parte también debuta en Cruïlla y lo hará presentando su nuevo disco "Vivo" mientras que Joana Serrat hará lo propio con "Dripping Springs".
 
DAVID BYRNE 
Un nombre esencial, que viaja del pop a los sonidos de todo el mundo.
 
Icono de la new wave, cineasta de culto, divulgador de la world music, estudioso pensador de los sonidos ... David Byrne no sólo agota las definiciones: las supera. Estamos hablando de un artista multidisciplinar, que al frente de Talking Heads marcó a fuego el rumbo de la música pop más avanzada, y que abrió el abanico de posibilidades para la vanguardia con sus colaboraciones con Brian Eno. Más recientemente, ha firmado un musical inspirado en la figura de Juana de Arco, ha participado en proyectos multimedia, ha escrito el libro fundamental Cómo funciona la música, y ha roto barreras generacionales para trabajar con una de las voces punteras del momento: Annie Clark, más conocida como St. Vincent.
 
Además, Byrne, también fue pionero a la hora de discutir el canon musical occidental y anglosajón, recogiendo influencias latinas y africanas a su obra, y fundando el sello Luaka Bop, que desde 1990 es un referente en la edición de músicas de todo el mundo. Es posiblemente uno de los artistas que mejor representa la idea musical del Cruïlla. Sus directos son inolvidables, y suele incorporar elementos de escenografía y de coreografía que marcan las tendencias futuras.
 
 
DAMIAN “JR. GONG” MARLEY 
El gran renovador del reggae, de nuevo en Barcelona!
 
Para todos los que hacemos el Cruïlla (y, creemos, para todos que el vivo), uno de los momentos más emocionantes en la historia del festival es la actuación de Damian "JR. GONG "Marley en 2015, en el que fue su debut en Barcelona. Allí nació un vínculo especial que esperamos que dure muchos años, y que renovaremos este 2018 con una nueva visita del hijo pequeño de Bob Marley.
 
Iniciado en la música cuando apenas era un adolescente, Damian Robert Nesta Marley adoptó el alias de "JR GONG" como homenaje a uno de los apodos de su padre - "Tuff Gong" -, y pronto se creó una voz propia, tan amiga del reggae como del dancehall y el hip hop. Su segundo disco, Halfway Tree, le valió un Grammy al mejor álbum de reggae, y con Welcome to Jamrock se convirtió definitivamente en una de las estrellas de la música jamaicana del siglo XXI. Su fulgurante carrera llega hasta Stony Hill, publicado en julio de 2017, y donde Damian sigue renovando el reggae con producciones que beben de las tendencias contemporáneas más excitantes. Acaba de sacar al mercado nuevo disco y no podíamos dejar pasar la oportunidad de volver a tener, convirtiéndose ya en uno de los artistas que se asocian directamente a imaginario de la música del Cruïlla.
 
BOMBA ESTÉREO
Vuelve la cumbia digital y explosiva de los colombianos!
 
No, definitivamente no hay manera de desactivar la explosión de Bomba Estéreo. Desde su formación en 2005, este conjunto de Bogotá ha protagonizado un ascenso imparable que les ha convertido en estándares de la renovadora cumbia digital, sobre todo a raíz del éxito del disco Amanecer, que incluía dos himnos del calibre de Fiesta y soy yo. Lejos de relajarse, Simón Mejia, Li Saumet y compañía han querido profundizar en sus raíces con Ayo, un trabajo que les ha reunido con el productor Chris Castagno y que ha sido grabado en Sierra Nevada, empleando instrumentos colombianos tradicionales, recogiendo también influencias caribeñas, y llevando las canciones de manera natural a un punto de celebración extática.
 
En Cruïlla  ya sabemos de qué son capaces Bomba Estéreo encima del escenario. Por ello, ya nos estamos preparando para recibirlos con todos los honores y sumarnos a su fiesta.
 
IZAL 
 
El retorno de la épica cercana de los madrileños
 
A principios de 2018 verá la luz Autoterapia, el nuevo disco de Izal, que pondrá fin a tres largos años de espera por parte de su legión de seguidores, que ya están impacientes por aprenderse los nuevos temas del grupo. Y es que pocos artistas poseen actualmente una comunión tan grande con su público como este conjunto madrileño, formado a principios de esta década por músicos ya experimentados, que han encontrado en Izal su gran proyecto vital, trabajando el éxito disco a disco, concierto a concierto, y proyectando un pop-rock poético y con horizontes de grandeza, cantado con la carismática voz de Mikel Izal.
 
Váyanse aclarando la garganta, porque el Cruïlla tocará corear a brazo Copacabana, La mujer de verde, Magia y Efectos Especiales ... y todos los futuros himnos que aún debemos conocer. Es sin duda uno de los artistas más solicitados para nuestro público, y uno de los pocos grandes nombres del pop-indie español que nos faltaba para programar
BUGZY MALONE JOANA SERRAT 
Directamente desde Manchester, el talento más prometedor del grime!
 
Uno de los descubrimientos a hacer en el Cruïlla en 2018. Hacía mucho tiempo que no nos tantp a un nuevo artista de la escena Hip Hop. Creemos que Bugzy Malone ha venido para convertirse en uno de los grandes, suficientemente comercial para llegar a un público mayoritario pero con toda la potencia del Hip Hop más duro.
 
 
La vida no se lo ha puesto fácil a Aaron David. Criado en Manchester, en una familia rodeada por el crimen, la inevitable atracción por el mal camino hizo que pasara una temporada en prisión cuando todavía era un adolescente. Afortunadamente, encontró una vía de escape en el boxeo y la música, que canalizó la negatividad que lo rodeaba en algo más positivo. Las notas de su diario, donde reflexionaba en carne viva sobre su entorno, se convirtieron en letras de lírica feroz, que Davis, ahora bautizado como Bugzy Malone, escupe con velocidad y contundencia noqueando.
 
El EP Walk with Me y el disco King of the North lo han hecho ascender rápidamente en las listas británicas, haciendo de Bugzy Malone uno de los nombres fuertes del grime, que discute la centralidad de una escena basada sobre todo en Londres y exhibe orgulloso su origen mancuniano (incluso se permite guiño a sus paisanos Oasis!). En Cruïlla ya estamos preparando el trono por este "rey del norte" de sólo 26 años, y con un futuro de grandeza ante sí.
 
JOANA SERRAT

Para encarar el proceso de gestación de su cuarto álbum en cinco años, la cantautora de Vic (Barcelona) Joana Serrat viajó a la ciudad de Dripping Springs, Texas, para trabajar con Israel Nash como productor en Plum Creek Sound, el rancho estudio propiedad del cantautor de Missouri. En estas sesiones de grabación, Serrat reúne un excelente grupo de músicos de contrastado talento y trayectoria, habituales en grabaciones y directos de artistas como Midlake, BNQT, John Grant, Elle King y el propio Nash: los hermanos Joey McClellan y Aaron McClellan, Eric Swanson y Josh Fleischmann. A esta nómina de instrumentistas se suman posteriormente Dave Simonett (líder de Trampled By Turtles) y Dennis Love (pedal steel guitar en Futurebirds). El ingeniero Ted Young (ganador de un Grammy con The Rolling Stones) se encargó de la grabación y posterior mezcla. 
Estamos ante el mejor álbum de Joana Serrat, el más completo, el más redondo. Un trabajo en en el cual las virtudes de la catalana se ven aumentadas de manera exponencial: su composición e interpretación, su personalidad y ese intangible áurea cautivador que desprende. Un álbum que versa en torno a las despedidas, calado de una nostalgia optimista, una melancolía que no aísla, ni encierra el espíritu. Una manifestación de libertad en la apuesta vital por el objetivo de cumplir los propios sueños.