NOTA DE PRENSA DEL jueves 16 de noviembre de 2017

ARRIBA LA CINQUENA EDICIÓ DE "EL DIA MÉS CURT" ::: CAST A CONT
* El Dia Més Curt, la festa del curtmetratge, compleix cinc anys. Una celebració global que té lloc en més de 20 països i que porta a Catalunya i Balears una selecció especial amb el millor del curt actual i recuperat per reinvindicar el cinema de curta durada.
 
* Obres de cineastes com Ursula Meier, Isaki Lacuesta, Mar Coll, Pere Portabella o l'influent coreògraf Lloyd Newson formaran part de la programació oficial.
 
* Els programes oficials han estat elegits dels festivals de la Catalunya Film Festivals i comissariats per Marvin & Wayne. Quatre programes per a tots els públics: Perles, la selecció amb joies del curtmetratge mundial, enguany dedicat al treball interpretatiu. KM. 0 amb joies del curtmetratge fet a casa, en aquest amb un focus al documental català; Junior Beat el programa per a joves i Bandarra! la mítica sessió golfa.
 
- Les eleccions del dia 21 de desembre fan que finalment El Dia Més Curt 2017, es realitzi al CCCB de Barcelona el dia 23 amb una programació més condensada de l'inicialment previst.
.
- El Dia Més Curt també es celebrarà arreu del territori català, inclós Balears, amb diferents horaris i ubicacions que es poden consultar al web http://www.eldiamescurt.cat

- La Plataforma de VOD Filmin, formarà part de El Dia Més Curt amb un especial de la secció Km.0

 
El Dia Més Curt se celebra des de 2013 amb l'objectiu que un dia a l'any el curtmetratge brilli a la llum del gran públic. El 23 de desembre Catalunya viurà la festa del cinema de curta durada. Un format que omple hores i hores de festivals de tot el món i que manté un silenciós però potent sector amb cineastes, productores, distribuïdores, plataformes, empreses de serveis i programadors que habiten en el curtmetratge durant tot l'any. Un cinema que sens dubte és punta de llança de l'audiovisual nacional a nivell de reconeixements internacionals.
 
La festa del curtmetratge promou i coordina esdeveniments per tot Catalunya i Balears, fomentant especialment la participació de centres culturals, cineclubs o biblioteques. L'any passat van ser 18 localitats les que van participar i aquest any s'espera que siguin encara més.
 
Aquest any s'institueix la figura de la padrina d'El dia més curt, designada entre una figura destacada del curtmetratge català i encarregada cada any de crear l'espot en forma de microcurt. La triada ha estat Belén Funes que ha codirigit amb Marçal Cebrian l'espot protagonitzat per Greta Fernández. (Aquí link) Un homenatge al curt, que és risc i valentia i que com bé diu la cançó: "no es sent pres, és lliure i vola sobre l'espai immens".
 
PROGRAMACIÓ OFICIAL
 
La programació oficial ha estat comissariada per Marvin & Wayne entre les pel·lícules dels festivals membres de la Catalunya Film Festivals en quatre blocs: PERLES, KM. 0, JUNIOR BEAT i Bandarra!
 
-Perles
El programa dedicat a descobrir una sèrie de joies del curtmetratge mundial que aquest any està dedicat al treball d'interpretació, tot un homenatge a actrius i actors. Tota la programació aquí 
 
 
-Km. 0
La selecció de curts catalans rebatejada com KM. 0 per fer focus cada any en un gènere o tema concret, en aquesta edició el dediquem al documental en el més ampli sentit. Tota la programació aquí 
 
-Junior Beat
El programa pels més joves, un cinema amb valors que inspira i alimenta la curiositat. Tota la programació aquí 
 
-Bandarra!
La sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de rosca. Per posar cap per avall totes les convencions i tabús. Tota la programació aquí 
 
L'epicentre de celebració a Barcelona serà un any més al CCCB, que és a més el col·laborador principal de l'esdeveniment. El dia 23 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona es podran veure tots els programes oficials.
 
 
CAST
 
________________________________________________
____________________
 
LLEGA LA QUINTA EDICIÓN DE EL DIA MÉS CURT
 
* El Día Més Curt, la fiesta del cortometraje, cumple cinco años. Una celebración global que tiene lugar en más de 20 países y que lleva en Cataluña y Balears una selección especial con lo mejor del corto actual y recuperado para reinvindicar el cine de corta duración.
 
- Obras de cineastas de como Ursula Meier, Isaki Lacuesta, Mar Coll, Pere Portabella o el influyente coreógrafo Lloyd Newson formarán parte de la programación oficial.
 
- Los programas oficiales han sido elegidos de los festivales de la Catalunya Film Festivals y comisariados por Marvin & Wayne. Cuatro programas para todos los públicos: Perles, la selección con joyas del cortometraje mundial, este año dedicado al trabajo interpretativo. KM. 0 con joyas del cortometraje hecho en casa, en este con un foco en el documental catalán; Junior Beat el programa para jóvenes y Bandarra! la mítica sesión golfa.
 
- Las elecciones del día 21 de diciembre hacen que finalmente El Dia Més Curt 2017, se realice en el CCCB de Barcelona el día 23 con una programación más condensada de lo inicialmente previsto.
 
- El Día Més Curt también se celebrará en todo el territorio catalán y Baleares en diferentes ubicaciones y horarios que se pueden consultar aquí. http://www.eldiamescurt.cat

- La Plataforma de VOD Filmin, formará parte de El Dia Més Curt con un especial de la sección Km. 0
 
 
 
 
El dia més curt se celebra desde 2013 con el objetivo de que un día al año el cortometraje brille a la luz del gran público. El 23 de diciembre Cataluña  vivirá la fiesta del cine de corta duración. Un formato que llena horas y horas de festivales de todo el mundo y que mantiene un silencioso pero potente sector con cineastas, productoras, distribuidoras, plataformas, empresas de servicios y programadores que habitan en el cortometraje durante todo el año. Un cine que sin duda es punta de lanza del audiovisual nacional a nivel de reconocimientos internacionales.
 
La fiesta del cortometraje promueve y coordina eventos por toda Cataluña fomentando especialmente la participación de centros culturales, cineclubs o bibliotecas. El año pasado fueron 18 localidades las que participaron y este año se espera que sean aún más.
 
Este año se instaura la figura de la madrina d'El dia més curt, designada entre una figura destacada del cortometraje catalán y encargada cada año de crear el espot en forma de microcorto. La elegida ha sido Belén Funes que ha codirigido con Marçal Cebrian el espot protagonizado por Greta Fernández.  (Aquí link) Un homenaje al corto, que es riesgo y valentia y que como bien dice la canción: "no se siente preso, es libre y vuela sobre el espacio inmenso".
 
 
PROGRAMACIÓN OFICIAL
La programación oficial ha sido comisariada por Marvin&Wayne entre las películas de los festivales miembros de la Catalunya Film Festivals en cuatro bloques: PERLES, KM. 0, JUNIOR BEAT y BANDARRA!
 
-Perles
El programa dedicado a descubrir una serie de joyas del cortometraje mundial que este año está dedicado al trabajo de interpretación, todo un homenaje a actrices y actores. Toda la programación aquí
 
-Km. 0
La selección de cortos catalanes rebautizada como KM. 0 para hacer foco cada año en un género o tema concreto, en esta edición lo dedicamos al documental en su más amplio sentido. Toda la programación aquí 
 
-Junior Beat
El programa para los más jóvenes, un cine con valores que inspira y alimenta la curiosidad. Toda la programación aquí 
 
-Bandarra!
La sesión más gamberra, los cortos más divertidos y pasados de rosca. Para poner boca abajo todas las convenciones y tabúes. Toda la programación aquí 
 
 
El epicentro de celebración en Barcelona será un año más el CCCB, que es además colaborador principal del evento. El día 23 de diciembre en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona se podrán ver todos los programas oficial.