NOTA DE PRENSA DEL martes 08 de marzo de 2011

Primeres confirmacions al Cruïlla Barcelona
 
Jack Johnson, Antònia Font i Ayo són les  tres primeres confirmacions de les més de quaranta bandes que actuaran a Cruïlla Barcelona, que tindrà lloc el 8 i 9 de juliol al Parc del Fòrum.
L'americà Jack Johnson -que estarà presentant el seu cinquè disc d'estudi To The Sea-, els mallorquins Antònia Font- que presentaran el seu nou disc des d'aquell memorable Coser i cantar-, i la nigeriana Ayo- que  presentarà Billie-Eve, donat a conèixer en part gràcies al magnífic single I'm Gonna Dance- , son les primeres confirmacions del Festival Cruïlla Barcelona que, els propers 8 i 9 de juliol,  tornarà a omplir de músiques urbanes, de qualitat i  sense fronteres musicals el Parc del Fòrum.
 

JACK JOHNSON
 
Aquest hawaià de 35 anys va passar de ser un director de pel·lícules sobre surf i gran aficionat a aquest esport a ser un reconegut cantant i compositor en publicar el seu primer treball, Brushfire Fairytales, el 2001. Ben Harper no va dubtar en fitxar-lo per al seu segell discogràfic i, des d'aleshores, el seu creixement ha estat imparable. Johnson ha passat d'agafar onades amb els seus amics a girar amb ells, omplint sales de concerts i actuant en els millors festivals de tot el món. Al 2010, Jack Johnson va publicar el seu darrer disc, To The Sea, en el seu propi segell Brushfire Records i es va embarcar en una nova gira mundial.
 
 
 
 
 

Antònia Font

Antònia Font és un grup format el 1997 a Mallorca amb una  música  caracteritzada pel seu to festiu i lletres fantàstiques. Temes habituals en la seva música són l'espai, l'astronomia, l'astronàutica, la robòtica, el mar... Temes molt allunyats, en general, als habituals en la majoria de grups. Sovint estableixen un joc entre aquests temes i els quotidians i propers, per destacar així la constant entre una perspectiva local, global i universal. Se'ls classifica habitualment com un grup de pop, encara que ells manifesten que en compondre les cançons no tenen "prejudicis d'estil" i que això és una cosa que sovint surt espontàniament.
 

 
 
 

Ayo

Joy Olasunmibo Ogunmakin és una cantant i compositora romanesa-nigeriana establerta a París. Nascuda el 1980 a Colònia, de pare nigerià i mare romanesa d'ètnia gitana, publica els seus treballs sota el pseudònim de Ayo. Ayo té una veu de cantant de jazz dels anys quaranta i una vida complicada a la qual recórrer per esquinçar les lletres de les seves cançons. El seu ritme suau, lent, amb una arrel reggae, olor de jazz i sabor a intensitat, et captura. Ella mateixa és una barreja musical en què es conjuguen perfectament estils totalment diferents. Actualment es troba presentant el seu nou disc Billie-Eve, un disc carregat d'estil, elegància, produït acuradament i en el que la seva veu és l'autèntica protagonista. 
 
 

 

CASTELLANO
_____________________________________________________
 
Jack Johnson, Antònia Font y Ayo son las tres primeras  confirmaciones de las cuarenta bandas que actuarán en el Cruïlla Barcelona, que tendrá lugar el 8 y 9 de julio en el Parc del Fòrum.
El americano Jack Johnson- que estará presentando su quinto disco de estudio To The Sea-, los mallorquines Antònia Font- que  presentarán su nuevo  disco desde aquel memorable Coser i cantar- y la rumano-nigeriana Ayo -presentando Billie-Eve, dado a conocer en parte gracias al magnífico single I'm Gonna Dance- son las primeras confirmaciones del Festival Cruïlla Barcelona que, los próximos 8 y 9 de julio, volverá a llenar de músicas urbanas, de calidad y sin fronteras musicales el Parc del Fòrum.
 

JACK JOHNSON
 
Este hawaiano de 35 años pasó de ser un director de películas sobre surf y gran aficionado a este deporte a ser un reconocido cantante y compositor al publicar su primer trabajo, Brushfire Fairytales, en 2001. Ben Harper no dudó en ficharlo para su sello discográfico y, desde entonces, su crecimiento ha sido imparable. Johnson ha pasado de coger olas con sus amigos a girar con ellos, llenando salas de conciertos y actuando en los mejores festivales de t odo el mundo. Jack Johnson publicó su último disco, To The Sea, en su propio sello Brushfire Records y se embarcó en una nueva gira mundial.

 

Antònia Font

Antònia Font es un grupo formado en 1997 en Mallorca con una música caracterizada por su tono festivo y letras fantásticas. Temas habituales en su música son el espacio, la astronomía, la astronáutica, la robótica, el mar .. Temas muy alejados, en general, a los habituales en la mayoría de grupos. A menudo establecen un juego entre estos temas y los cotidianos y próximos, para destacar así el constante entre una perspectiva local, global y universal. Se les clasifica habitualmente como un grupo de pop, aunque ellos manifiestan que al componer las canciones no tienen "prejuicios de estilo" y que eso es algo que a menudo sale espontáneamente.
 
 
 

Ayo

Joy Olasunmibo Ogunmakin es una cantante y compositora rumana-nigeriana afincada en París. Nacida en 1980 en Colonia, de padre nigeriano y madre rumana de etnia gitana, publica sus trabajos bajo el seudónimo de Ayo. Ayo tiene una voz de cantante de jazz de los años cuarenta y una vida complicada a la que recurrir para rasgar las letras de sus canciones. Su ritmo suave, lento, con raíz reggae, olor a jazz y sabor a intensidad, te captura. Ella misma es una mezcla musical en la que se conjugan perfectamente estilos totalmente diferentes. Actualmente se encuentra presentando su nuevo disco Billie-Eve, un disco cargado de estilo, elegancia, producido cuidadosamente y en el que su voz es la auténtica protagonista.